...

Bioterapija Robert Borenović

Artroza kolka - Z bioterapijo vam lahko pomagam

artroza kolka - Bioterapija Robert Borenović , Slika prikazuje osebo ki ima artrozo kolka

Artroza kolka

Ali ste že slišali za bioterapijo? Če trpite zaradi bolečin v kolku, bi lahko bil to odgovor, ki ga iščete.

Uvod v bioterapijo

Bioterapija je naravna metoda zdravljenja, ki uporablja bioenergijo za uravnovešenje in zdravljenje telesa. Je neinvazivna in neboleča metoda, ki ponuja olajšanje mnogim bolnikom, ki trpijo zaradi različnih bolezenskih stanj, vključno z artrozo kolka.

Kaj je artroza kolka?

Artroza kolka je zelo pogosta v sodobni populaciji, ter je obenem ena najpogostejših ortopedskih bolezni, še posebej pri starejši populaciji. Artroza kolka je degenerativna bolezen sklepov, ki prizadene sklep kolka. Pogosto je posledica obrabe sklepnega hrustanca skozi čas. Hrustanec je gladka in elastična tkiva, ki omogoča neboleče gibanje sklepa. Ko se hrustanec obrabi ali poškoduje, lahko kosti v sklepu drgnejo druga ob drugo, kar povzroča bolečino, oteklost in zmanjšano gibljivost.

Nekateri dejavniki tveganja za razvoj artroze kolka vključujejo:

 1. Starost: Tveganje za artrozo se povečuje s starostjo.
 2. Prekomerna telesna teža: Dodatna teža lahko poveča pritisk na sklepe kolka, kar lahko privede do hitrejše obrabe hrustanca.
 3. Poškodbe sklepov: Pretekle poškodbe kolka lahko povečajo tveganje za razvoj artroze.
 4. Genetski dejavniki: Nekateri ljudje imajo genetsko predispozicijo za razvoj artroze.
 5. Poklicne dejavnosti: Določene poklicne dejavnosti, ki vključujejo veliko dvigovanje bremen ali ponavljajoče se gibanje, lahko povečajo tveganje za razvoj artroze.

Simptomi artroze kolka

 • Bolečina v kolku ali stegnu.
 • Zmanjšana gibljivost kolka.
 • Hrup ali škripanje pri gibanju kolka.
 • Težave pri hoji.

Vzroki artroze kolka

 • Staranje in obraba sklepov skozi čas.
 • Prekomerna telesna teža, ki povečuje pritisk na sklepe.
 • Poškodbe kolka.
 • Prirojene ali razvojne težave s sklepom kolka.

kako poteka rehabilitacija bolnikov z artrozo kolka

Rehabilitacija bolnikov z artrozo kolka je ključna za izboljšanje funkcije kolka, zmanjšanje bolečine in izboljšanje kakovosti življenja. Proces rehabilitacije se lahko razlikuje od osebe do osebe, odvisno od stopnje bolezni in splošnega zdravstvenega stanja posameznika. Tukaj je nekaj ključnih korakov in pristopov, ki so pogosto vključeni v rehabilitacijo bolnikov z artrozo kolka: 

 1. Fizioterapija:
  • Vaje za krepitev mišic okoli kolka in izboljšanje gibljivosti.
  • Ročna terapija za izboljšanje gibanja in zmanjšanje bolečine.
  • Učenje pravilnih gibalnih vzorcev, da se zmanjša obremenitev kolka.
 2. Vadba:
  • Redna vadba, kot so plavanje, kolesarjenje ali hoja, ki so blagi za sklepe.
  • Vaje za raztezanje, da se izboljša gibljivost.
 3. Zdravila:
  • Protivnetna zdravila in zdravila za lajšanje bolečin, ki lahko pomagajo zmanjšati bolečino in oteklost.
 4. Zdrav življenjski slog:
  • Ohranjanje zdrave telesne teže, da se zmanjša pritisk na kolka.
  • Prenehanje kajenja, saj kajenje lahko poslabša simptome artroze.
 5. Ortopedske naprave:
  • Uporaba palic ali drugih pripomočkov za hojo, ki lahko pomagajo zmanjšati obremenitev kolka.
 6. Alternativne terapije:
  • Akupunktura, masaža, kiropraktična oskrba in bioterapija lahko pomagajo pri lajšanju bolečin.
 7. Kirurško zdravljenje:
  • V hudih primerih artroze kolka lahko bolniki potrebujejo operacijo, kot je artroplastika kolka. Po operaciji je rehabilitacija ključna za obnovitev moči in gibljivosti.
 8. Izobraževanje bolnikov:
  • Izobraževanje o bolezni, kako upravljati simptome in kako preprečiti nadaljnje poslabšanje stanja.
 9. Psihološka podpora:
  • Skupinska terapija ali individualno svetovanje lahko pomagata bolnikom obvladovati čustvene izzive, ki jih prinaša življenje z kronično bolečino.

 

Na naslednji povezavi si lahko preberete več o artrozi kolka: Kliknite TUKAJ

Bioterapija po metodi Zdenka Domančića® varna alternativa drugim zdravstvenim metodam

Bioterapija po metodi Zdenka Domančića® je alternativna metoda zdravljenja, ki omogoča zdravljenje z uporabo bioenergije. Ta metoda zdravljenja temelji na prepričanju, da ima vsak organizem sposobnost samozdravljenja in da lahko bioterapija (terapija z bioenergijo) to sposobnost spodbudi. Pri tej metodi uporabljam svoje roke kot glavno orodje prenosa bioenergije, da odpravim blokade in obnovim pretok energije v telesu. Bioterapija je učinkovita pri zdravljenju številnih težav, vključno z artrozo kolka, bolečinami v hrbtu, migrenami, alergijami, depresijo in številnimi drugimi, pri katerih klasična medicina ni zadosti učinkovita. Pri odpravljanju zdravstvenih težav, brez zdravil in stranskih učinkov le teh, pa je pomembno, da se uporablja učinkovita metoda, ki lahko prinese trajne rezultate.

Primerjava bioterapije z drugimi metodami zdravljenja

Medtem ko so tradicionalne metode, kot so zdravila in operacija, lahko učinkovite, bioterapija ponuja naravno alternativo brez stranskih učinkov.

Prednosti in slabosti bioterapije

Prednosti vključujejo naravno zdravljenje, brez zdravil in neinvazivno metodo. Slabosti pa so, da rezultati niso vedno takojšnji.

Mnenje strank

Bioenergija - Bioterapija Pogosta Vprašanja

Sem Robert Borenović, licencirani bioenergetik po metodi Zdenka Domančića.

S svojim znanjem in več kot 7 let izkušenj na področju bioenergije sem že pomagal številnim posameznikom pri doseganju pozitivnih rezultatov.

Verjamem, da je vsak človek edinstven in ima svoje individualne energetske potrebe. S spoštovanjem do posameznika pristopam k vsaki terapiji, pri čemer uporabljam različne tehnike za doseganje najboljših rezultatov.

Moje delo temelji na principu uravnoteženja in harmonizacije energijskega sistema telesa.

Skupaj s stranko ustvarjam energetsko povezavo, ki omogoča pretok pozitivne energije in spodbuja samozdravljenje telesa. Z mojim vodenjem in podporo, stranke dosežejo izboljšanje telesnega, čustvenega in duševnega počutja.

Zaupanje, empatija in strokovnost so temeljni elementi mojega dela. Skozi terapevtski proces zagotavljam varno in spoštljivo okolje, kjer lahko stranke brez zadržkov izrazijo svoje potrebe in izzive.

Licenca Robert Borenović
Certifikat BIOENERGIJSKEGA DELOVANJA

Zaključek

Če iščete olajšanje pred bolečinami zaradi artroze kolka in raziskujete alternativne metode zdravljenja, razmislite o vključitvi bioterapije v svojo rutino dobrega počutja. Spomnite se, da telo poseduje izjemne zdravilne moči in bioterapija je svetloba, ki pomaga odkleniti njihov polni potencial.

Odkrijte zdravilni dotik bioterapije in sprejmite življenje brez okovov bolečine.

BIOTERAPIJA

Izvedite več o bioterapiji

KONTAKT

Izpolnite kontaktni obrazec in se naročite na svojo terapijo

BIOTERAPIJA NA DALJAVO

Izvedite več o bioterapiji na daljavo

Pogosta vprašanja (FAQs)

Artroza kolka je zelo pogosta pri sodobni populaciji. Artroza kolka je degenerativna bolezen sklepa, pri kateri pride do obrabe hrustanca in vnetja, kar povzroča bolečine in omejevanje gibanja.

Simptomi artroze kolka vključujejo bolečine v predelu kolka, togost sklepa, omejevanje gibanja, šepanje ter povečano nelagodje pri stopanju ali v sedečem položaju.

Bioterapija po metodi Zdenka Domančića je energetska metoda zdravljenja ki spodbujanja samozdravitvene potenciale telesa. Pri artrozi kolka lahko ta metoda pomaga zmanjšati bolečine, vnetje ter izboljšati gibljivost in kakovost življenja.

Pri bioterapiji po metodi Zdenka Domančića bioterapevt prenaša bioenergijo na pacienta z uporabo rok, s čimer se uravnoveša in spodbuja samoozdravitvene potenciale v telesu. Bioterapevt se osredotoča na območje kolka, kar lahko pomaga pri lajšanju simptomov artroze.

Bioterapija po metodi Zdenka Domančića je primerna za vse ljudi, neglede na starost.

Bodite obveščeni o novostih

Prijavite se na brezplačne e-novice