...

Bioterapija Robert Borenović

Diabetes: Z bioterapijo vam lahko učinkovito pomagam

Diabetes - Bioterapija Robert Borenović , slika prikazuje osebo ki si meri sladkor v krvi. Predvidevamo da si ga meri zato ker ima diabetes

 

 

Diabetes, pogosto imenovan tudi sladkorna bolezen, je skupina bolezni, ki prizadenejo način, kako vaše telo uporablja krvni sladkor, znan tudi kot glukoza. Glukoza je vitalnega pomena za vaše zdravje, saj je glavni vir energije za celice, ki sestavljajo vaše mišice in tkiva. Prav tako je pomemben vir goriva za vaše možgane .Diabetes je bolezen, ki prizadene milijone ljudi po vsem svetu. Vendar pa obstajajo alternativne metode zdravljenja, ki lahko učinkovito pomagajo pri obvladovanju te bolezni.

Kaj je diabetes?

Diabetes je kronična bolezen, pri kateri telo ne more pravilno predečati glukoze. Posledično se glukoza kopiči v krvi, kar posledično povzroča različne zdravstvene težave. Obstajata dve glavni vrsti diabetesa: tip 1 in tip 2. Diabetes tipa 1 je avtoimunska bolezen, pri kateri imunski sistem uniči celice v trebušni slinavki, ki proizvajajo insulin. Diabetes tipa 2, ki je veliko pogostejši, nastane, ko telo ne proizvaja dovolj insulina ali pa celice ignorirajo insulin, ki je proizveden. Insulin je hormon, ki je potreben, da glukoza iz krvi vstopi v celice, kjer se uporablja za energijo.

Diabetes je resna zdravstvena težava, ki, če je nezdravljena, lahko vodi v številne druge zdravstvene zaplete, kot so bolezni srca, bolezni ledvic, slepota, lahko pa pride do gangrene.

Vzroki za nastanek diabetesa

Vzroki za nastanek diabetesa so raznoliki in se razlikujejo glede na vrsto diabetesa. Pri diabetesu tipa 1 je glavni vzrok avtoimunski odziv, kjer imunski sistem napade in uniči celice trebušne slinavke, ki proizvajajo insulin. To pomeni, da telo ne more proizvesti insulina, ki je potreben za prenos glukoze v celice. Genetski dejavniki in možni okoljski sprožilci, lahko prispevajo k razvoju diabetesa tipa 1.

Pri diabetesu tipa 2 je vzrok bolj zapleten. Dejavniki tveganja vključujejo debelost, nezadostno telesno aktivnost, slabo prehrano, genetsko nagnjenost in starost. V tem primeru telo še vedno proizvaja insulin, vendar se celice ne odzivajo pravilno na insulin ali pa insulin ni dovolj učinkovit pri prenosu glukoze v celice.

Obstaja tudi gestacijski diabetes, ki se lahko razvije med nosečnostjo in je ponavadi začasen. Vzroki za gestacijski diabetes vključujejo hormonske spremembe in genetsko nagnjenost. Nadzorovanje krvnega sladkorja je ključnega pomena, da se preprečijo zapleti med nosečnostjo in porodom.

Diabetes - simptomi

Simptomi diabetesa so pogosto subtilni ali pa sploh ne obstajajo, zlasti v zgodnji fazi bolezni. Kljub temu je pomembno prepoznati nekatere pogoste simptome, ki opozarjajo na diabetes. Najpogostejši simptomi vključujejo:

 • Povečana žeja in pogosto uriniranje: Visoka raven glukoze v krvi povzroči, da ledvice težje filtrirajo in absorbirajo glukozo, kar vodi v pogostejše uriniranje in posledično večjo žejo.
 • Stalna utrujenost: Ker celice ne dobijo dovolj glukoze, ki je potrebna za energijo, se posamezniki s sladkorno boleznijo pogosto počutijo utrujeni ali izčrpani.
 • Nepojasnjeno hujšanje: Kljub normalnemu ali celo povečanemu apetitu lahko pride do nepričakovanega hujšanja, zlasti pri diabetesu tipa 1.
 • Slabšanje vida: Visoka raven sladkorja v krvi lahko povzroči otekanje leče v očesu, kar lahko vodi v zamegljen vid.
 • Počasno celjenje ran in pogoste okužbe: Diabetes oslabi sposobnost telesa, da se zdravi in se bori proti okužbam.

Zapleti, povezani z diabetesom

Diabetes, če ni ustrezno obvladovan, lahko sčasoma privede do različnih zapletov, ki lahko resno vplivajo na kakovost življenja posameznikov. Ti zapleti vključujejo:

 • Kardiovaskularne bolezni: Diabetes povečuje tveganje za različne srčno-žilne bolezni, vključno s koronarno arterijsko boleznijo, boleznijo srčnih zaklopk, miokardnim infarktom in možgansko kapjo.
 • Diabetična retinopatija: Visoke ravni sladkorja v krvi lahko poškodujejo krvne žile v mrežnici, kar lahko vodi v izgubo vida.
 • Diabetična nefropatija: Diabetes lahko poškoduje ledvice, kar vodi do ledvične bolezni ali celo odpovedi ledvic.
 • Diabetična neuropatija: Visoke ravni glukoze v krvi lahko poškodujejo živce v telesu, kar vodi do izgube občutka, zlasti v nogah, kar lahko vodi do resnih okužb in amputacij.
 • Okužbe kože in ust: Diabetes lahko oslabi imunski sistem, kar povečuje tveganje za različne okužbe.
 • Gastropareza: Diabetes lahko poškoduje živce, ki nadzorujejo želodec, kar vodi do zamude pri praznjenju želodca.
 • Osteoporoza: Diabetes lahko poveča tveganje za osteoporozo, stanje, ki oslabi kosti in poveča tveganje za zlome.

Zdravljenje in obladovanje diabetesa na naraven način

Zdravljenje in obvladovanje diabetesa na naraven način vključuje več različnih pristopov, med katerimi je tudi bioenergijska terapija po metodi Zdenka Domančića®. Tu je nekaj ključnih točk:

 • Bioterapija po metodi Zdenka Domančića®: Metoda Zdenka Domančića® je tehnika uporabe bioenergije za zdravljenje, ki je preprosta, močna, neinvazivna in učinkovita terapija z blagodejnimi učinki na pacienta, ne glede na njihovo starost ali stanje, za katerega se zdravijo, če se izvaja pravilno.
 • Prehrana: Prilagoditev prehrane je ključnega pomena za naravno obvladovanje diabetesa. To vključuje uravnoteženo prehrano, bogato z vlakninami, nizko vsebnostjo sladkorja in zdravimi maščobami.
 • Telesna dejavnost: Redna telesna dejavnost je ključna za obvladovanje krvnega sladkorja in izboljšanje inzulinske občutljivosti.
 • Uporaba naravnih izdelkov: Določena zelišča in naravni izdelki, kot je ginseng, lahko pomagajo znižati krvni sladkor na naraven način​.
 • Druge naravne metode: Nekateri ljudje se zanašajo tudi na druge naravne metode, kot so akupunktura, joga in meditacija, za obvladovanje simptomov diabetesa in izboljšanje splošnega počutja.

Več o diabetesu si lahko preberete na naslednji povezavi: Kliknite TUKAJ

Diabetes in Bioterapija po metodi Zdenka Domančića®

Bioterapija po metodi Zdenka Domančića® je alternativna metoda zdravljenja, ki omogoča zdravljenje z uporabo bioenergije. Bioterapija po metodi Zdenka Domančića® se je izkazala za koristno pri zdravljenju diabetesa. Ta metoda zdravljenja temelji na prepričanju, da ima vsak organizem sposobnost samozdravljenja in da lahko bioterapija (terapija z bioenergijo) to sposobnost spodbudi. Pri tej metodi uporabljam svoje roke kot glavno orodje prenosa bioenergije, da odpravim blokade in obnovim pretok energije v telesu, kar posledično vpliva na uravnavanje ravni krvnega sladkorja pri diabetesu. Bioterapija je učinkovita pri zdravljenju številnih težav, vključno z bolečinami v hrbtu, migrenami, alergijami, depresijo in številnimi drugimi, pri katerih klasična medicina ni zadosti učinkovita.

Pri iskanju alternativnih načinov zdravljenja diabetesa je bioterapija lahko zanimiva možnost, še posebej za tiste, ki iščejo metode brez uporabe zdravil in se želijo izogniti možnemu stranskemu učinku, ki jih te prinašajo.

Prednosti bioterapije pri diabetesu

Bioterapija po metodi Zdenka Domančića® predstavlja edinstven pristop k zdravljenju in obvladovanju različnih zdravstvenih stanj, vključno z diabetesom. Tukaj je pet prednosti, ki jih ta metoda ponuja v primerjavi z drugimi metodami zdravljenja:

 • Brez zdravil: Ta metoda ne zahteva uporabe zdravil, kar je lahko koristno za posameznike, ki se želijo izogniti možnim stranskim učinkom zdravil.
 • Samozdravljenje: Bioterapija spodbuja naravno sposobnost telesa za samozdravljenje, kar lahko privede do dolgoročnih izboljšav, ne le kratkoročnih olajšav simptomov.
 • Holistični pristop: Obravnava celotnega organizma in ne le specifičnih simptomov, s čimer prispeva k bolj uravnoteženemu in celovitemu zdravljenju.
 • Neinvazivna in varna: Je neinvazivna in varna metoda, ki ne zahteva kirurškega posega ali druge agresivne oblike zdravljenja, kar zmanjšuje tveganje za zaplete in omogoča hitrejše okrevanje.

Mnenje strank

Bioenergija - Bioterapija Pogosta Vprašanja

Sem Robert Borenović, licencirani bioenergetik po metodi Zdenka Domančića.

S svojim znanjem in več kot 7 let izkušenj na področju bioenergije sem že pomagal številnim posameznikom pri doseganju pozitivnih rezultatov.

Verjamem, da je vsak človek edinstven in ima svoje individualne energetske potrebe. S spoštovanjem do posameznika pristopam k vsaki terapiji, pri čemer uporabljam različne tehnike za doseganje najboljših rezultatov.

Moje delo temelji na principu uravnoteženja in harmonizacije energijskega sistema telesa.

Skupaj s stranko ustvarjam energetsko povezavo, ki omogoča pretok pozitivne energije in spodbuja samozdravljenje telesa. Z mojim vodenjem in podporo, stranke dosežejo izboljšanje telesnega, čustvenega in duševnega počutja.

Zaupanje, empatija in strokovnost so temeljni elementi mojega dela. Skozi terapevtski proces zagotavljam varno in spoštljivo okolje, kjer lahko stranke brez zadržkov izrazijo svoje potrebe in izzive.

Licenca Robert Borenović
Certifikat BIOENERGIJSKEGA DELOVANJA

Bioterapija ponuja novo upanje za tiste, ki trpijo zaradi diabetesa. Čeprav to ni zamenjava za tradicionalno zdravljenje, lahko učinkovito dopolnjuje vašo rutino in vam pomaga voditi boljše in bolj zdravo življenje.

BIOTERAPIJA

Izvedite več o bioterapiji

KONTAKT

Izpolnite kontaktni obrazec in se naročite na svojo terapijo

BIOTERAPIJA NA DALJAVO

Izvedite več o bioterapiji na daljavo

Pogosta vprašanja (FAQs)

Diabetes, znan tudi kot sladkorna bolezen, je kronična bolezen, ki vpliva na način, kako telo uporablja glukozo (krvni sladkor), ki je ključnega pomena za zdravje, saj služi kot glavni vir energije za celice. V primeru diabetesa telo ne more pravilno procesirati glukoze, kar vodi do kopičenja glukoze v krvi in posledično različnih zdravstvenih težav.

Vzroki za nastanek diabetesa so različni in odvisni od vrste diabetesa. Pri diabetesu tipa 1 je glavni vzrok avtoimunski odziv, kjer imunski sistem uniči celice v trebušni slinavki, ki proizvajajo insulin. Pri diabetesu tipa 2 so glavni dejavniki tveganja debelost, nezadostna telesna aktivnost, slaba prehrana, genetska nagnjenost in starost.

Simptomi diabetesa so pogosto subtilni ali pa sploh ne obstajajo, zlasti v zgodnji fazi bolezni. Kljub temu je pomembno prepoznati nekatere pogoste simptome, kot so povečana žeja in pogosto uriniranje, stalna utrujenost, nepojasnjeno hujšanje, slabšanje vida, počasno celjenje ran in pogoste okužbe.

Neustrezno obvladovan diabetes lahko sčasoma privede do različnih zapletov, ki resno vplivajo na kakovost življenja. Ti zapleti vključujejo kardiovaskularne bolezni, diabetično retinopatijo, diabetično nefropatijo, diabetično neuropatijo, okužbe kože in ust ter gastroparezo.

Bodite obveščeni o novostih

Prijavite se na brezplačne e-novice