...

Bioterapija Robert Borenović

KOPB - z bioterapijo vam lahko učinkovito pomagam

KOPB - Bioterapija Robert Borenović , slika prikazuje sliko pljuč in zgornjih dihalnih poti

Kronična obstruktivna pljučna bolezen, ali KOPB, je kronično vnetje dihalnih poti, ki omejuje pretok zraka v pljučih. Je resna bolezen, ki vpliva na kakovost življenja posameznika. Število ljudi, ki jih prizadane KOPB, je precej visoko, s številkami, ki segajo od 300 milijonov do 384 milijonov po vsem svetu​. Ocenjuje se, da zaradi KOPB vsako leto umre več kot tri milijone ljudi​​. 

Vzroki za nastanek za nastanek KOPB

Kronična obstruktivna pljučna bolezen (KOPB) je resna bolezen dihal, katere vzroki so raznoliki in vključujejo tako okoljske kot genetske dejavnike. Najpogostejši vzroki za nastanek KOPB so:

 • Kajenje: Kajenje cigaret je daleč najpogostejši vzrok za KOPB. Tobak povzroča kronično vnetje dihalnih poti in sčasoma vodi do obstruktivnih sprememb v pljučih, ki značilno zmanjšajo pretok zraka in povzročajo simptome, kot so kašelj in kratka sapa.
 • Onesnaženost zraka: Onesnaženost zraka, zlasti dolgotrajna izpostavljenost finemu prašnemu delcem in drugim škodljivim snovem v zraku, lahko povzroči ali poslabša KOPB. To vključuje tako zunanjo kot notranjo onesnaženost zraka.
 • Poklicne izpostavljenosti: Ljudje, ki so zaradi svojega poklica izpostavljeni škodljivim snovem, kot so prah, kemikalije ali toksični plini, imajo povečano tveganje za razvoj KOPB.
 • Genetika: Določene genske mutacije lahko povečajo tveganje za KOPB. Najbolj znana je mutacija, ki povzroča pomanjkanje alfa-1-antitripsina, proteina, ki ščiti pljuča pred vnetjem.
 • Drugi vzroki: KOPB lahko povzročijo tudi nekatere druge bolezni dihal, kot so bronhiolitis, bronhiektazije, prebolele pljučnice in nekatere redke bolezni.
 • Dolgotrajna izpostavljenost strupenim snovem: Ljudje, ki so bili več let izpostavljeni strupenim snovem, imajo povečano tveganje za razvoj KOPB. To vključuje tudi pasivne kadilce in tiste, ki so izpostavljeni dimu iz odprtih ognjev ali kuhinjskih peči, ki se uporabljajo za kuhanje v slabo prezračevanih prostorih.

Vsi ti dejavniki lahko prispevajo k kroničnemu vnetju in zožitvi dihalnih poti, ki značilno zmanjšajo pretok zraka skozi pljuča in povzročijo simptome KOPB.

Simptomi za nastanek KOPB

Simptomi Kronične Obstruktivne Pljučne Bolezni (KOPB) so lahko različni in se pogosto poslabšajo s časom. V zgodnjih fazah bolezni bolniki občutijo pomanjkanje sape predvsem ob naporu, kasneje pa se to lahko pojavi že med hojo po ravnem ali med vsakodnevnimi opravili. Med najpogostejše simptome KOPB spadajo:

 • Oteženo dihanje (zadihanost): To je občutek pomanjkanja zraka, ki je pogosto prisoten pri ljudeh s KOPB. Oteženo dihanje se lahko pojavi ob naporu in se s časom poslabša, dokler ne postane prisotno tudi v mirovanju.
 • Kašelj: Kašelj je pogosto eden izmed prvih simptomov KOPB. Sprva se kašelj pojavi predvsem zjutraj, a sčasoma se lahko pojavi čez cel dan in tudi ponoči.
 • Izkašljevanje sluzi: Kronično izkašljevanje sluzi je še en simptom KOPB. Sluz je lahko sluzasta ali pa debela in lepljiva.

Simptomi se lahko z leti poslabšajo, in čeprav je morda začetni simptom samo kašelj ali rahlo pomanjkanje sape, se lahko stanje sčasoma poslabša, kar vodi do težav z dihanjem tudi v mirovanju. Poleg tega je emfizem, ki je povezan s KOPB, značilen za poškodbe pljučnih mehurčkov ali alveol, kar oteži oskrbo s kisikom in povzroča “kratko sapo”.

Značilno je, da simptomi KOPB napredujejo počasi, zato je pomembno, da posamezniki, ki opazijo kakršne koli spremembe v svoji sposobnosti dihanja ali kašlju, poiščejo zdravniško pomoč. Prepoznavanje simptomov in zgodnje zdravljenje lahko pomaga upočasniti napredovanje bolezni in izboljšati kakovost življenja bolnikov s KOPB.

Preventivni ukrepi za preprečevanje nastanka KOPB

Preventivni ukrepi za preprečevanje nastanka Kronične Obstruktivne Pljučne Bolezni (KOPB) so bistveni za zmanjšanje tveganja za to bolezen, še posebej za posameznike, ki so izpostavljeni dejavnikom tveganja. Nekateri osnovni preventivni ukrepi vključujejo:

 • Prenehanje kajenja: Kajenje je glavni vzrok za KOPB, zato je prenehanje kajenja najpomembnejši korak za preprečevanje bolezni. Tisti, ki ne kadijo, naj se kajenja izogibajo.
 • Izogibanje onesnaženem zraku: Izogibanje onesnaženem zraku in škodljivim snovem, kot so izpušni plini in prah, je ključnega pomena za preprečevanje KOPB. To velja tako za zunanje kot notranje okolje.
 • Redna telesna vadba: Redna telesna vadba je pomembna za dobro predihanost in ohranjanje splošnega zdravja. Telesna vadba lahko pomaga izboljšati simptome KOPB in preprečiti njeno poslabšanje.
 • Redna telesna vadba: Redna telesna vadba je pomembna za dobro predihanost in ohranjanje splošnega zdravja. Telesna vadba lahko pomaga izboljšati simptome KOPB in preprečiti njeno poslabšanje.
 • Pravilna prehrana: Uravnotežena prehrana z dovolj beljakovinami in tekočinami je ključna za vzdrževanje splošnega zdravja in preprečevanje simptomov KOPB. Pravilna prehrana lahko pomaga izboljšati energijo, imunski sistem in splošno počutje.
 • Izogibanje poklicnim izpostavljenostim: Če je mogoče, se je treba izogibati poklicnim izpostavljenostim škodljivim snovem, kot so prah, kemikalije ali toksični plini, ki lahko povečajo tveganje za KOPB.

Alternativne metode zdravljenja KOPB

Zdravljenje Kronične Obstruktivne Pljučne Bolezni (KOPB) običajno vključuje zdravila, kot so inhalatorji, ki lajšajo simptome bolezni, in rehabilitacijo pljuč, da se izboljša kakovost dihanja​​. Vendar pa obstajajo tudi alternativne terapije, ki se lahko uporabljajo za naravno zdravljenje KOPB. Te vključujejo:

 • Bioterapija : Bioterapija je alternativna metoda zdravljenja KOPB, pri kateri se uporablja bioenergijo za spodbujanje samoozdravitvenih potencialov pacienta. Bioterapija razširi dihalne poti, izboljša pljučno oskrbo s kisikom in s tem poveča kapaciteto in funkcionalnost pljuč. Ta terapija se priporoča tudi za zdravljenje astme in bronhitisa.
 • Zeliščni čaji: Nekateri zeliščni čaji lahko pomagajo ublažiti simptome KOPB. Na primer, čaj Lučnika lahko pomaga lajšati kašelj in spodbuja izkašljevanje, zaradi česar je koristen za tiste, ki trpijo za KOPB.
 • Prenehanje kajenja: Prenehanje kajenja je bistvenega pomena za preprečevanje nadaljnjega napredovanja KOPB. To je edini res učinkovit način, da se ustavi napredovanje bolezni, zato je zelo priporočljivo, da bolniki s KOPB prenehajo s kajenjem.
 • Celostno obvladovanje bolezni: Priporočljivo je, da se osebe s KOPB celostno lotijo obvladovanja bolezni in ustavijo njeno napredovanje. To lahko vključuje kombinacijo zdravil, alternativnih terapij, prehranskih sprememb in vadbe. 

Več o KOPB si lahko preberete na naslednji povezavi: Kliknite TUKAJ

KOPB in Bioterapija po metodi Zdenka Domančića® varna alternativa drugim zdravstvenim metodam

Bioterapija po metodi Zdenka Domančića® je alternativna metoda zdravljenja, ki omogoča zdravljenje z uporabo bioenergije. Ta metoda zdravljenja temelji na prepričanju, da ima vsak organizem sposobnost samozdravljenja in da lahko bioterapija (terapija z bioenergijo) to sposobnost spodbudi. Pri tej metodi uporabljam svoje roke kot glavno orodje prenosa bioenergije, da odpravim blokade in obnovim pretok energije v telesu. Bioterapija se je izkazala za učinkovito pri zdravljenju različnih zdravstvenih težav, vključno s KOPB (Kronična Obstruktivna Pljučna Bolezen), kjer klasična medicina morda ne ponuja zadostnih rešitev. Pri odpravljanju simptomov KOPB, brez uporabe zdravil in neželenih učinkov le-teh, je ključnega pomena uporaba učinkovite metode, ki lahko prinese trajne rezultate.

Mnenje strank

Prednosti uporabe Bioterapije po metodi Zdenka Domančića®

Prednosti bioterapije po metodi Zdenka Domančića® v primerjavi z drugimi metodami zdravljenja KOPB (Kronična Obstruktivna Pljučna Bolezen) so:

 • Neinvazivnost: Bioterapija po metodi Zdenka Domančića® je neinvazivna metoda, ki ne zahteva uporabe zdravil ali kirurških posegov. To je prednost za posameznike, ki iščejo naravne načine zdravljenja ali želijo zmanjšati odvisnost od zdravil.
 • Spodbujanje samozdravljenja: Ta metoda temelji na prepričanju, da ima vsak organizem sposobnost samozdravljenja. Bioterapija spodbuja to naravno sposobnost telesa, kar posledično pripomore k dolgoročnemu izboljšanju simptomov KOPB.
 • Brez stranskih učinkov zdravil: Ker bioterapija ne vključuje uporabe zdravil, ne povzroča stranskih učinkov, ki so pogosto povezani z zdravili za zdravljenje KOPB.
 • Celostni pristop: Bioterapija se osredotoča na celoten organizem, ne le na simptome KOPB. To privede do splošnega izboljšanja dobrega počutja in kakovosti življenja posameznika.
 • Personalizirano zdravljenje: Bioterapija po metodi Zdenka Domančića® omogoča individualiziran pristop k zdravljenju, ki je prilagojen specifičnim potrebam in zdravstvenemu stanju posameznika.
 • Dolgoročne koristi: Nekateri zagovorniki bioterapije trdijo, da lahko ta metoda prinese dolgoročne koristi, zlasti če se uporablja v kombinaciji z drugimi zdravimi življenjskimi navadami, kot so uravnotežena prehrana in redna telesna vadba.
 • Izboljšanje energijskega pretoka: Z odpravo blokad in obnavljanjem energijskega pretoka lahko bioterapija pomaga izboljšati splošno energijo in vitalnost posameznika.
Bioenergija - Bioterapija Pogosta Vprašanja

Sem Robert Borenović, licencirani bioenergetik po metodi Zdenka Domančića.

S svojim znanjem in več kot 7 let izkušenj na področju bioenergije sem že pomagal številnim posameznikom pri doseganju pozitivnih rezultatov.

Verjamem, da je vsak človek edinstven in ima svoje individualne energetske potrebe. S spoštovanjem do posameznika pristopam k vsaki terapiji, pri čemer uporabljam različne tehnike za doseganje najboljših rezultatov.

Moje delo temelji na principu uravnoteženja in harmonizacije energijskega sistema telesa.

Skupaj s stranko ustvarjam energetsko povezavo, ki omogoča pretok pozitivne energije in spodbuja samozdravljenje telesa. Z mojim vodenjem in podporo, stranke dosežejo izboljšanje telesnega, čustvenega in duševnega počutja.

Zaupanje, empatija in strokovnost so temeljni elementi mojega dela. Skozi terapevtski proces zagotavljam varno in spoštljivo okolje, kjer lahko stranke brez zadržkov izrazijo svoje potrebe in izzive.

Licenca Robert Borenović
Certifikat BIOENERGIJSKEGA DELOVANJA

Bioterapija po metodi Zdenka Domančića® se je izkazala za odlično, pri  zdravljenju KOPB.  Bioterapija ponuja naravno rešitev brez stranskih učinkov in invazivnosti. Ali ste pripravljeni poskusiti nekaj novega za vaše zdravje?

BIOTERAPIJA

Izvedite več o bioterapiji

KONTAKT

Izpolnite kontaktni obrazec in se naročite na svojo terapijo

BIOTERAPIJA NA DALJAVO

Izvedite več o bioterapiji na daljavo

Pogosta vprašanja (FAQs)

Najpogostejši vzroki za KOPB so kajenje, onesnaženost zraka, poklicne izpostavljenosti škodljivim snovem, določene genske mutacije, dolgotrajna izpostavljenost strupenim snovem in nekatere druge bolezni dihal​.

Simptomi vključujejo oteženo dihanje, kašelj, in izkašljevanje sluzi. Simptomi se lahko s časom poslabšajo, kar vodi do težav z dihanjem tudi v mirovanju

Preventivni ukrepi vključujejo prenehanje kajenja in izogibanje izpostavljenosti škodljivim snovem

Bioterapija po metodi Zdenka Domančića® je priznana kot ena izmed učinkovitih alternativnih metod zdravljenja različnih zdravstvenih težav. Ta metoda je zasnovana na uporabi bioenergije za spodbujanje telesnih mehanizmov samozdravljenja, obnavljanje energijskega ravnovesja in izboljšanje splošnega stanja človeka​. Bioterapija po metodi Zdenka Domančića® ponuja celosten pristop k zdravljenju, kar pomeni, da ne zdravi le simptomov, temveč tudi vzroke zdravstvenih težav, kar je koristno pri zdravljenju vseh vnetnih in obstruktivnih procesov, ki so prisotni pri KOPB.

Bodite obveščeni o novostih

Prijavite se na brezplačne e-novice