...

Bioterapija Robert Borenović

Bolečine v rami: Z Bioterapijo jih uspešno lajšamo

bolečine v rami - Bioterapija Robert borenović , slika prikazuje osebo ki ima bolečine v rami

Bolečine v rami

Vsak izmed nas se je vsaj enkrat v življenju srečal z bolečinami v rami. Bolečina v rami je lahko zelo neprijetna in onemogoča opravljanje vsakodnevnih dejavnosti.

Rama je kompleksen sklep, ki je nagnjen k številnim poškodbam. Ko govorimo o bolečinah v rami, mislimo na občutke nelagodja ali bolečine v tem predelu telesa.

Dejavniki tveganja za bolečine v rami

Dejavniki tveganja za bolečine v rami so raznoliki in lahko vključujejo tako fizične kot zdravstvene probleme. Nekateri izmed njih so:

 • Športne poškodbe in ponavljajoči se gibi: Športne aktivnosti, še posebej tiste, ki vključujejo ponavljajoče se gibe rok, so pogosti dejavniki tveganja za bolečine v rami.
 • Slaba drža: Slaba drža lahko privede do napetosti in bolečin v ramenskem območju.
 • Fizična aktivnost: Posamezniki, ki so fizično aktivni, še posebej moški v najstniških letih ali dvajsetih letih, so pogosto izpostavljeni tveganju za poškodbe rame, kar lahko privede do bolečin.
 • Poklicne Aktivnosti: Poklici, ki zahtevajo dvigovanje težkih bremen ali delo nad nivojem ramenskega obroča, so lahko povezani s povečanim tveganjem za bolečine v rami.
 • Poškodbe in vnetja: Bolečine v rami lahko nastanejo zaradi zloma kosti, izpaha sklepa, poškodbe ali vnetja mišice oziroma njenih tetiv, vnetja burse, raztrganine labruma, natega ligamentov, utesnitve ali vnetja živca v rami, nastanka kalcinacij in obrabe sklepnega hrustanca.

5 najpogostejših simptomov ki spremljajo bolečine v rami

 • Nelagodje pri ležanju na rami in bolečina na zunanji ali zgornji strani ramena. Bolečina se lahko poslabša, ko dvignete roko v stran ali ko poskušate “zaokrožiti” roko. Lahko tudi občutite bolečino pri pritisku na zgornji del rame​.
 • Ostra, topla ali pekoča bolečina v rami, ki se lahko širi v vrat ali po roki navzdol. Bolečina je pogosto prisotna ponoči in lahko preprečuje spanje na oboleli roki​.
 • Včasih je bolečina v rami posledica vnetnega procesa, ki se pojavi, ko se kite rotatorne manšete ujamejo pod kostno območje v ramenu. Dolgotrajno vnetje lahko privede do poškodbe tkiva, ki postane izrazito porozno in manj odporno​.
 • Tendinitis rotatorne manšete je še en pogost vzrok bolečine v rami, še posebej pri ljudeh, ki opravljajo delo, ki zahteva ponavljajoče gibe z roko​.

Kako si lahko pomagate zmanjšati bolečine v rami na naraven način?

Bolečine v rami lahko lajšamo tudi na naraven način. Pa si poglejmo nekaj naravnih načinov za lajšanje bolečin v rami:

 • Fizioterapija in Vaje: Izvajanje posebnih vaj za krepitev mišic okoli ramenskega sklepa in izboljšanje gibljivosti lahko pomaga pri lajšanju bolečin. Fizioterapevt vam bo priporočil vaje in raztezanja, ki bodo ustrezala vašemu zdravstvenemu stanju.
 • Topli in Hladni obkladki: Uporaba toplih ali hladnih obkladkov lahko pomaga pri zmanjševanju vnetja in lajšanju bolečin. Topli obkladki pomagajo sprostiti in raztegniti mišice, medtem ko hladni obkladki zmanjšujejo oteklino in vnetje.
 • Masaža: Masaža lahko sprosti napete mišice, izboljša prekrvavitev in pomaga pri lajšanju bolečin v rami.
 • Akupunktura: Akupunktura je tradicionalna kitajska medicinska praksa, ki vključuje vstavljanje tankih igel na specifične točke telesa, da se spodbudi pretok energije in lajša bolečina.
 • Bioterapija po metodi Zdenka Domančića: Bioterapija po metodi Zdenka Domančića je tehnika, ki temelji na prenosu energije med bioterapevtom in pacientom z namenom izboljšanja energetskega ravnovesja v telesu. Ta metoda se lahko uporabi za lajšanje bolečin v rami ter za izboljšanje splošnega stanja telesa. Priporočljivo je, da to terapijo opravite pri usposobljenem terapevtu, ki je specializiran za metodo Zdenka Domančića.

Več o bolečinah v rami si lahko preberete na naslednji povezavi: Kliknite TUKAJ

Bolečine v rami: Bioterapija po metodi Zdenka Domančića®

Bioterapija po metodi Zdenka Domančića® je alternativna metoda zdravljenja, ki omogoča zdravljenje z uporabo bioenergije. Ta metoda zdravljenja temelji na prepričanju, da ima vsak organizem sposobnost samozdravljenja in da lahko bioterapija (terapija z bioenergijo) to sposobnost spodbudi. Pri tej metodi uporabljam svoje roke kot glavno orodje prenosa bioenergije, da odpravim blokade in obnovim pretok energije v telesu. Bioterapija je učinkovita pri zdravljenju številnih težav, vključno z bolečinami v rami, migrenami, alergijami, depresijo in številnimi drugimi, pri katerih klasična medicina ni zadosti učinkovita. Pri odpravljanju zdravstvenih težav, brez zdravil in stranskih učinkov le teh, pa je pomembno, da se uporablja učinkovita metoda, ki lahko prinese trajne rezultate.

Prednosti uporabe bioterapije za lajšanje bolečin v rami

Bioterapija po metodi Zdenka Domančića ponuja številne prednosti v primerjavi z medicinskimi terapijami za bolečine v rami. Tu so nekatere izmed njih:

 • Neinvazivna in Varna: Bioterapija je neinvazivna metoda zdravljenja, ki je varna in neboleča, kar pomeni, da ni potrebe po kirurških posegih ali uporabi zdravil, ki lahko povzročijo stranske učinke.
 • Brez Stranskih Učinkov: Za razliko od nekaterih medicinskih zdravljenj, bioterapija po metodi Zdenka Domančića ne povzroča stranskih učinkov.
 • Hitra Odprava Bolečin: Bioterapija omogoča hitro lajšanje bolečin, kar posledično izboljša kakovost življenja posameznika.
 • Celostni Pristop: Bioterapija po metodi Zdenka Domančića ima celovit, vseobsegajoč in blagodejen učinek na človeka, kar pomeni, da ne obravnava samo simptomov, ampak tudi izboljšuje splošno energetsko ravnovesje v telesu, kar lahko pripomore k dolgoročnemu zdravju in preprečevanju nadaljnjih zdravstvenih težav.
 • Individualizirano Zdravljenje: Vsak pacient dobi individualno obravnavo, kar lahko pripomore k boljšim rezultatom zdravljenja, saj se terapija prilagodi specifičnim potrebam in stanju vsakega posameznika.

Poleg zgoraj navedenih prednosti, bioterapija po metodi Zdenka Domančića deluje tudi v sodelovanju s klasičnim medicinskim zdravljenjem, kar pomeni, da lahko bolniki koristijo kombinacijo obeh terapij za optimalne rezultate.

Bioenergija - Bioterapija Pogosta Vprašanja

Sem Robert Borenović, licencirani bioenergetik po metodi Zdenka Domančića.

S svojim znanjem in več kot 7 let izkušenj na področju bioenergije sem že pomagal številnim posameznikom pri doseganju pozitivnih rezultatov.

Verjamem, da je vsak človek edinstven in ima svoje individualne energetske potrebe. S spoštovanjem do posameznika pristopam k vsaki terapiji, pri čemer uporabljam različne tehnike za doseganje najboljših rezultatov.

Moje delo temelji na principu uravnoteženja in harmonizacije energijskega sistema telesa.

Skupaj s stranko ustvarjam energetsko povezavo, ki omogoča pretok pozitivne energije in spodbuja samozdravljenje telesa. Z mojim vodenjem in podporo, stranke dosežejo izboljšanje telesnega, čustvenega in duševnega počutja.

Zaupanje, empatija in strokovnost so temeljni elementi mojega dela. Skozi terapevtski proces zagotavljam varno in spoštljivo okolje, kjer lahko stranke brez zadržkov izrazijo svoje potrebe in izzive.

Licenca Robert Borenović
Certifikat BIOENERGIJSKEGA DELOVANJA

Mnenje strank

Bolečine v rami so pogosta težava, s katero se sooča veliko ljudi. Bioterapija ponuja naravno in učinkovito rešitev za lajšanje teh bolečin. Ne čakajte, da bolečina postane neobvladljiva, poiščite pomoč zdaj!

BIOTERAPIJA

Izvedite več o bioterapiji

KONTAKT

Izpolnite kontaktni obrazec in se naročite na svojo terapijo

BIOTERAPIJA NA DALJAVO

Izvedite več o bioterapiji na daljavo

Pogosta vprašanja (FAQs)

Bolečine v rami lahko povzroča več dejavnikov, vključno z mišičnimi napetostmi, poškodbami ali vnetjem kite. Prav tako lahko bolečine v rami nastanejo kot posledica osteoartritisa ali degenerativnih sprememb v sklepu rame

Bioterapija po metodi Zdenka Domančića® je holistični pristop, ki temelji na uravnavanju življenjske energije v telesu. S pomočjo te metode se poskuša obnoviti naravno ravnovesje v telesu in spodbuditi samozdravilne procese. Pri bolečinah v rami bioterapija lahko pomaga pri lajšanju bolečine, zmanjšanju vnetja in pospeševanju procesa celjenja.

Bioterapija po metodi Zdenka Domančića® se izvaja s prenašanjem življenjske energije preko rok ter usmerjanjem te energije na prizadeto področje. bioterapevt s svojim delovanjem uravnava energijske tokove v telesu, kar spodbuja procese samozdravljenja. Bioterapija je neinvazivna in neboleča ter se lahko izvaja tako individualno kot tudi v skupinskih terapijah.

Po bioterapiji po metodi Zdenka Domančića® za bolečine v rami se lahko pričakuje postopno zmanjšanje bolečine, izboljšanje gibljivosti ter pospešen proces celjenja. Vsak posameznik lahko doživlja terapijo drugače, zato je pomembno upoštevati individualne odzive telesa. Za zagotavljanje optimalnih rezultatov, se bioterapija izvaja 4 zaporedne dni.

Bodite obveščeni o novostih

Prijavite se na brezplačne e-novice