...

Bioterapija Robert Borenović

Bioenergija - Bioterapija Pogosta Vprašanja

Bioenergija - Bioterapija Pogosta Vprašanja

Bioenergija - Bioterapija Pogosta Vprašanja:

Kako je možno z bioenergijo izboljšati svoje zdravstveno stanje?

Kot bioenergetik, bi si lahko rekel da sem ˝mehanik˝ imunskega sistema. Moje in pa delo vsakega bioenergetika je da spravimo imunski sistem na takšno raven da lahko potem živo bitje pozdravi samega sebe. Mnogi se sprašujejo kako pa bioenergetiki to počnemo. Odgovor nam je poznan že iz osnovno šolske fizike. Bioenergetik kot zdrava psiho-fizična oseba, v trenutku ko izvaja terapijo, postane tako imenovani medij (prevodnik) bioenergije ki jo ˝vzema˝ iz narave (naša zemlja ima tudi svoje magnetno polje) kjer jo je v neomejenih količinah, in ima zadosti visok potencial bioenergije, v trenutku ko položi svoje roke na klienta, ki je prišel na terapijo zaradi npr. bolečine v ramenu, se začne dogajati prenos bioenergije iz višjega potenciala (bioenergetik) na nižji potencial (klient). Na isti način kot lahko odpravimo težave z bolečinami, tako lahko tudi pomagamo pri vseh vrstah bolezenskih stanj.

Ali je bioterapija priznana v sodobnem svetu?

Bioterapija je priznana v sodobnem svetu in ni nadomestilo za uradno medicinsko zdravljenje. Zaželeno je da imate že postavljeno diagnozo s strani uradne medicine.

Bioenergija - Bioterapija Pogosta Vprašanja:

Kje izvajate bioterapijo?

Bioterapije izvajam v Mengšu, na Slovenski cesti 26. Na bioterapijo se je potrebno predhodno naročiti. Bioterapije izvajam od ponedeljka do četrtka v popoldanskih urah ( od 15h – 19h ).

Ali je bioterapijo možno izvajati tudi na daljavo?

Da. Bioterapija na daljavo je namenjena vsem, ki zaradi razdalje oz. zaradi svojega zdravstvenega stanja niso sposobni priti na bioterapijo v živo. 

Bioenergija - Bioterapija Pogosta Vprašanja:

Ali obstaja razlika v efektivnosti med bioterapijo na daljavo in bioterapijo v živo?

NE. Bioterapija na daljavo je enako učinkovita, kot bioterapija v živo. Bioterapija na daljavo, se enako kot bioterapija v živo, izvaja 4 zaporedne dni, približno 20 min ( lahko tudi manj ali več, odvisno od stanja ki se tretira ), s to razliko da vsak ki se prijavi na bioterapijo na daljavo je sam odgovoren da me kontaktira točno ob predhodno dogovorjenem terminu za bioterapijo (zamujanja ne toleriram). Ura dogovorjenega termina se ne spreminja, ostane ista za vse 4 dni bioterapije.

Ali bioterapevt postavlja diagnoze?

Ne, bioterapevt ne postavlja nobene diagnoze za bolezni. Uporabnik na bioterapijo pride po tem, ko je opravil vse preglede pri svojem zdravniku ali specialistu. Tudi izboljšanje zdravstvenega stanja, se določa na podlagi subjektivnega občutka ( npr. Ni več prisotne bolečine ) oz. se uporabnika napoti nazaj do svojega zdravnika ali specialista na ponovne laboratorijske teste, MR, CT…  

Ali je bioterapija lahko škodljiva?

Ne, naravni energetski procesi sami po sebi niso škodljivi. Škodljive ali zdravilne jih delajo določene okoliščine, kot je to v primeru škodljivih sevanj, ki jih merimo z radiestezijo. Ta sevanja dokazano škodljivo vplivajo na zdravje ljudi, vendar to ne velja za bioterapijo z bioenergijo, ki je povsem naraven proces vplivanja na imunski sistem. 

Bioenergija - Bioterapija Pogosta Vprašanja:

Ali se po bioterapiji pojavijo reakcije na bioterapijo?

Da, vendar ni nujno, odvisno od primarnega problema zaradi katerega je uporabnik prišel na bioterapijo. So pa reakcije na bioterapijo zaželjene. Naprimer pri uporabnikih ki pridejo na bioterapijo zaradi gangrene, se pravi ni pretoka krvi v nogah, noga začenja odmirati. V tem primeru z bioterapijo povečamo pretok krvi, v spodnje okončine, kar pripelje do reakcije da se bolečina poveča, se na rani pojavi izcedek krvi ( če je katera odprta rana prisotna ), noge postanejo tople. Vse te reakcije so zelo dobrodošle zato ker smo uspeli povečati pretok krvi v noge, kar rezultira temu da se začne tkivo obnavljati oz. celiti.   

Zdenko domančič - Slika prikazuje Zdenka Domančiča. Z njegovo metodo se lahko zdravi išias

Kdo je Zdenko Domančić?

Metoda Bioterapija po metodi Zdenka Domančića® je imenovana po svojem utemeljitelju Zdenko Domančić. ki si je s svojim delom in rezultati zagotovil svetovno priljubljenost. Zdenko Domančić je po nizu svetovnih preverjanj dokazal uspešnost metode tudi pri danes najtežjih pogojih.

Ali je uspešnost bioterapije pogojena z vero v obstoj bioenergije?

Ne. Bioterapija je uspešna tudi pri ljudeh, ki ne verjamejo v obstoj energij, če le ima odprt um da vidi rezultat. Seveda je lažje obravnavati osebo, ki je odprta do koncepta zdravljenja z bioenergijo. 

Ali je bioterapija nadomestilo za uradno medicinsko zdravljenje?

Ne, bioenergija je komplementarna vsem ostalim medicinskim in “alternativnim” oblikam zdravljenja in jih dopolnjuje, čeprav je v mnogih primerih veliko bolj uspešna in učinkovita. Po zaključku terapevtskega cikla ni potrebno prenehati jemati zdravil, ki vam jih je predpisal zdravnik. Samo uradna medicina lahko z diagnozo potrdi izboljšanje in določi nadaljne zdravljenje bolnika ali pa ga prekine, v kolikor le-to ni več potrebno.  

Bioenergija - Bioterapija Pogosta Vprašanja:

Ali ima bioterapevt nadnaravno moč?

Ne. Z izvajanjem bioterapije se lahko ukvarja vsaka psihofizično zdrava oseba ( ni pa nujno da bo vsak postal profesionalni bioterapevt ) in nima nikakršne “nadnaravne” posebne moči.

Ali se je potrebno posebej pripraviti za bioterapijo?

Ne, ni potrebna nikakršna posebna priprava. Priporočljivo je priti vsaj 10 minut pred začetkom terapije, nasploh pa si med 4-dnevnim terapevtskim ciklom vzeti dovolj časa in odložiti obveznosti, kolikor je to mogoče.

Za koga je bioterapija priporočljiva?

Za vse, ki bi preventivno želeli ohraniti zdravje in okrepiti imunski sistem, in tudi za vse, ki so že zboleli, ne glede na vrsto bolezni.Na terapije lahko pridejo tudi otroci v spremstvu staršev ali skrbnikov, nosečnice, skratka vsi, ki to želijo.

Bioenergija - Bioterapija Pogosta Vprašanja:

Ali terapije izvajamo po vrstnem redu?

Terapije potekajo skupinsko, brez določenega vrstnega reda. Če nekdo pride prvi, to še ne pomeni, da bo tudi prvi na vrsti.   

Kdaj lahko pričakujemo prve rezultate terapije?

Odvisno od bolezni, ki jo zdravimo, lahko v roku nekaj dni do treh tednov ( v večini primerov ) oz. do treh mesecev pričakujemo objektivne rezultate ( predvsem pri težjih obolenjih ) na osnovi ponovnih izvidov uradne medicine. V nekaterih primerih se lahko v prvih dveh tednih simptomi celo okrepijo, kar pa je samo posledica močne reakcije telesa na povečano delovanje obnovljenega imunskega sistema.      

Kaj lahko občutimo med terapijo?

Odvisno od posameznika so lahko reakcije zelo burne ali skoraj nikakršne. Večina občuti povečano toploto, “mravljince”, pritisk, trenutno olajšanje, pa tudi utrujenost, zaspanost in podobno. Vsekakor to ni merilo učinkovitosti terapije, ker je vsak človek edinstven in v skladu s tem tudi reagira.  

Ali bioterapijo lahko ponovimo?

Po potrebi oz. želji uporabnika lahko bioterapijo ponovimo, ko mine minimalno tri tedne od zadnje bioterapije . Pomembno je tudi posameznikovo odpravljanje vzrokov za bolezensko stanje.  Pri nekaterih težjih obolenjih je potrebno izvajati bioterapevtske cikle skozi daljše obdobje.

BIOTERAPIJA

Izvedite več o bioterapiji

KONTAKT

Izpolnite kontaktni obrazec in se naročite na svojo terapijo

BIOTERAPIJA NA DALJAVO

Izvedite več o bioterapiji na daljavo

Bodite obveščeni o novostih

Prijavite se na brezplačne e-novice