...

Bioterapija Robert Borenović

Herpes - Z Bioterapijo Vam Lahko Učinkovito Pomagam

Herpes - Bioterapija Robert Borenović , slika prikazuje osebo ki ima herpes na ustnici

 

 

 

Ste se kdaj vprašali, kako se lahko učinkovito znebite herpesa brez uporabe močnih zdravil? V tem članku bomo raziskali, kako vam lahko bioterapija učinkovito pomaga.

Kaj je herpes?

Herpes je izraz, ki se uporablja za opis dveh različnih, a sorodnih virusov: herpes simplex virus tip 1 (HSV-1) in herpes simplex virus tip 2 (HSV-2). Oba virusa lahko povzročita različne zdravstvene težave, vključno z razjedami in mehurčki na koži, ki so pogosto boleči in neprijetni.

 • Herpes Simplex Virus Tip 1 (HSV-1): Ta tip herpesa je pogosto povezan z oralnim herpesom, ki povzroča razjede okoli ust, znane tudi kot “hladne razjede” ali “febrilni mehurčki”. HSV-1 se lahko prenaša s poljubljanjem, deljenjem pijače ali hrane, ali z osebnim stikom z osebo, ki je okužena z virusom.
 • Herpes Simplex Virus Tip 2 (HSV-2): HSV-2 je pogosto povezan z genitalnim herpesom, ki povzroča razjede v genitalnem območju in okoli zadnjika. Genitalni herpes se prenaša predvsem prek spolnega stika z okuženo osebo.

Herpes je zelo pogosta virusna okužba; ocenjuje se, da je večina odraslih v nekem trenutku v življenju izpostavljena enemu ali drugemu tipu herpes simplex virusa.

Vzroki za nastanek Herpesa

Vzroki za nastanek herpesa so neposredno povezani z okužbo z eno izmed dveh vrst herpes simplex virusov (HSV). Tukaj so podrobneje opisani vzroki in načini prenosa herpesa:

Okužba z Herpes Simplex Virusom Tip 1 (HSV-1):

 • Prenos prek osebnega stika: HSV-1 se lahko prenaša z neposrednim stikom s kožo ali sluznico okužene osebe. To vključuje poljubljanje, deljenje pijače, hrane ali osebnih predmetov, kot so brisače ali ustna higiena.
 • Kontakt z razjedami: Stik z razjedami ali mehurji, ki jih povzroča HSV-1, lahko povzroči okužbo, zlasti če ima oseba odprte rane ali razpoke na koži.
 • Aerosolni prenos: V redkih primerih se lahko HSV-1 prenaša prek zraka, zlasti v zdravstvenih ustanovah.

Okužba z Herpes Simplex Virusom Tip 2 (HSV-2):

 • Spolni stik: HSV-2 se pogosto prenaša prek spolnega stika z okuženo osebo, zlasti med vaginalnim, analnim ali oralnim seksom.
 • Porod: Okužba se lahko prenese od matere na novorojenčka med porodom, če mati ima aktivno genitalno okužbo s herpesom.

Oba virusa, HSV-1 in HSV-2, lahko ostanejo v telesu v latentni (neaktivni) obliki po prvotni okužbi. Virus se lahko kasneje reaktivira in povzroči ponovne izbruhe herpesa, zlasti v času stresa, bolezni ali če je imunski sistem oslabljen.

Kateri simptomi spremljajo Herpes?

Simptomi herpesa se lahko razlikujejo glede na to, ali je oseba okužena z herpes simplex virusom tipa 1 (HSV-1) ali herpes simplex virusom tipa 2 (HSV-2), in glede na lokacijo izbruha. Tukaj so nekateri pogosti simptomi, ki spremljajo herpes:

 • Razjede in Mehurčki: Pojavi se lahko skupina mehurčkov, napolnjenih s tekočino, ki se sčasoma razpoči in pusti boleče razjede. Te razjede lahko traja nekaj dni do nekaj tednov, da se zacelijo.
 • Srbenje in Pečenje: Pred pojavom mehurčkov in razjed lahko oseba čuti srbenje, pekoč občutek ali bolečino na območju izbruha.
 • Limfni Vozli: Povečane in občutljive limfni vozli, zlasti v vratu ali preponi, so pogosti simptomi herpesa. 
 • Gripa Podobni Simptomi: Nekateri ljudje lahko doživijo simptome, podobne gripi, kot so vročina, utrujenost, glavobol in bolečine v mišicah ali sklepih.
 • Zaspanost in Slabo Počutje: Oseba se lahko počuti zaspano ali splošno slabo, zlasti med prvim izbruhom herpesa.
 • Težave z Uriniranjem: Pri genitalnem herpesu lahko pride do težav z uriniranjem ali boleče uriniranje.
 • Vaginalni ali Uretralni Izcedek: Ženske lahko doživijo vaginalni izcedek, medtem ko lahko moški doživijo izcedek iz sečnice.
 • Ponavljajoči se Izbruhi: Ljudje s herpesom lahko doživijo ponavljajoče se izbruhe razjed in mehurčkov, zlasti v stresnih obdobjih ali ko je njihov imunski sistem oslabljen.

Herpes - Preventivni ukrepi

Preventivni ukrepi pri herpesu so ključnega pomena, saj lahko pomagajo zmanjšati tveganje za okužbo ali ponovni izbruh herpesa. Tukaj je nekaj preventivnih ukrepov:

 • Izogibanje Direktnemu Stiku: Izogibajte se neposrednemu stiku z razjedami, mehurčki ali drugimi območji, ki jih prizadene herpes, pri okuženi osebi. To vključuje poljubljanje, spolne odnose in deljenje osebnih predmetov.
 • Uporaba Zaščitne Opreme: Med spolnimi odnosi uporabljajte zaščitne opreme, kot so kondomi, da zmanjšate tveganje za prenos genitalnega herpesa.
 • Osebna Higiena: Redno si umivajte roke z milom in vodo, zlasti po stiku z območji, ki jih prizadene herpes. Ne dotikajte se oči, nosu ali ust, če so vaše roke kontaminirane z virusom herpesa.
 • Zdravo ŽivljenjeOhranjajte močan imunski sistem z uravnoteženo prehrano, redno telesno vadbo in dovolj spanca. Z močnim imunskim sistemom lahko zmanjšate tveganje za ponovne izbruhe herpesa.
 • Obvladovanje stresa: Naučite se tehnik za obvladovanje stresa, saj stres lahko sproži ponovne izbruhe herpesa. Tehnike, kot so meditacija, jogo in globoko dihanje, lahko pomagajo zmanjšati stres.
 • Izogibanje Ekstremnim Vremenskim Pogojem: Ekstremni vremenski pogoji, kot so močno sonce ali hladen veter, lahko sprožijo izbruhe herpesa. Uporabljajte zaščito pred soncem in oblecite se primerno, da zaščitite kožo.

Herpes - Alternativne terapije

Alternativne terapije za herpes lahko vključujejo različne pristope, ki se lahko uporabljajo samostojno ali skupaj z tradicionalnimi zdravljenji. Nekaj alternativnih terapij za obvladovanje herpesa:

 • Zeliščna Zdravila: Uporaba zelišč, kot so limonska trava, česen in ehinacea, ki lahko pomagajo pri boju proti virusu herpesa.
 • Homeopatija: Homeopatska zdravila, ki so zasnovana tako, da spodbujajo imunski sistem telesa.
 • Probiotiki: Probiotiki lahko pomagajo pri krepitvi imunskega sistema in zmanjšanju tveganja za ponovne izbruhe herpesa.
 • Obvladovanje Stresa: Tehnike sprostitve, kot so meditacija in joga, lahko pomagajo pri obvladovanju stresa, ki je lahko sprožilec za ponovne izbruhe herpesa.
 • Eterična Olja: Uporaba eteričnih olj, kot so olje čajevca in sivka, lahko pomaga lajšati simptome herpesa.
 • Vitamini in Prehranska dopolnila: Dopolnila, kot je vitamin C in cink, lahko pomagajo pri podpori imunskemu sistemu in boju proti okužbi.

Več o Herpesu si lahko preberete na naslednji povezavi: Kliknite TUKAJ

Herpes in Bioterapija po metodi Zdenka Domančića®: varna alternativa drugim zdravstvenim metodam

Bioterapija po metodi Zdenka Domančića® je alternativna metoda zdravljenja,, ki vključuje uporabo bioenergije za uravnavanje in izboljšanje energetskega ravnovesja v telesu. S to metodo se herpes obravnava tako, da se z bioenergijo okrepi imunski sistem, kar omogoča telesu, da se učinkoviteje bori proti herpes simplex virusu. Bioterapija po metodi Zdenka Domančića® je zato izjemno koristna pri zdravljenju herpesa, saj ne le zmanjšuje simptome, ampak tudi preprečuje ponovne izbruhe herpesa. S pomočjo te metode se lahko posamezniki z herpesom izognejo dolgotrajnemu zdravljenju z zdravili in izboljšajo svoje splošno počutje.

Mnenje strank

Prednosti bioterapije po metodi Zdenka Domančića® pri zdravljenju herpesa vključujejo:

 • Naravno Zdravljenje: Ne uporablja zdravil ali invazivnih postopkov.
 • Krepitev Imunskega Sistema: Pomaga telesu, da se naravno bori proti virusu.
 • Manjše Število Stranskih Učinkov: Manj verjetnosti za stranske učinke v primerjavi z nekaterimi zdravili.
 • Celostni Pristop: Obravnava celotno osebo, ne le simptomov herpesa.
 • Izboljšanje Splošnega Počutja: Izboljša energijo in zmanjša stres, ki je lahko sprožilec za izbruhe herpesa.
Bioenergija - Bioterapija Pogosta Vprašanja

Sem Robert Borenović, licencirani bioenergetik po metodi Zdenka Domančića.

S svojim znanjem in več kot 7 let izkušenj na področju bioenergije sem že pomagal številnim posameznikom pri doseganju pozitivnih rezultatov.

Verjamem, da je vsak človek edinstven in ima svoje individualne energetske potrebe. S spoštovanjem do posameznika pristopam k vsaki terapiji, pri čemer uporabljam različne tehnike za doseganje najboljših rezultatov.

Moje delo temelji na principu uravnoteženja in harmonizacije energijskega sistema telesa.

Skupaj s stranko ustvarjam energetsko povezavo, ki omogoča pretok pozitivne energije in spodbuja samozdravljenje telesa. Z mojim vodenjem in podporo, stranke dosežejo izboljšanje telesnega, čustvenega in duševnega počutja.

Zaupanje, empatija in strokovnost so temeljni elementi mojega dela. Skozi terapevtski proces zagotavljam varno in spoštljivo okolje, kjer lahko stranke brez zadržkov izrazijo svoje potrebe in izzive.

Licenca Robert Borenović
Certifikat BIOENERGIJSKEGA DELOVANJA

Bioterapija je obetavna metoda zdravljenja herpesa, ki ponuja naravno in neinvazivno rešitev. S kombinacijo bioterapije in domačih sredstev lahko učinkovito obvladate in preprečite izbruhe herpesa.

BIOTERAPIJA

Izvedite več o bioterapiji

KONTAKT

Izpolnite kontaktni obrazec in se naročite na svojo terapijo

BIOTERAPIJA NA DALJAVO

Izvedite več o bioterapiji na daljavo

Pogosta vprašanja (FAQs)

Bioterapija ponuja naravno in neinvazivno rešitev za obvladovanje in preprečevanje izbruhov herpesa.

Da, bioterapija je varna metoda, ki temelji na uravnoteženju in harmonizaciji energijskega sistema telesa.

Da, bioterapijo je mogoče kombinirati z domačimi sredstvi oz. zdravili za učinkovitejše obvladovanje in preprečevanje izbruhov herpesa.

Bioterapija ne povzroča stranskih učinkov, ki so pogosti pri zdravilih, in ponuja celostni pristop k zdravljenju.

Bodite obveščeni o novostih

Prijavite se na brezplačne e-novice