...

Bioterapija Robert Borenović

Epilepsija - Z Bioterapijo Vam Lahko Učinkovito Pomagam

Epilepsija - Bioterapija Robert Borenović , slika prikazuje osebo ki se drži za glavo, lahko da ima epilepsijo

 

 

Epilepsija je kronična nevrološka motnja, za katero je značilno ponavljajoče se nenadno električno prekomerno vzburjenje možganskih celic, kar povzroča epileptične napade. Ti napadi se lahko manifestirajo v različnih oblikah, od odsotnosti ali “zamrznitve” do nenadzorovanih trzljajev telesa. Epilepsija lahko prizadene ljudi vseh starosti, vendar je najpogosteje diagnosticirana v otroštvu ali v starejši dobi. V tem članku bomo raziskali epilepsijo in pa kako bioterapija učinkovito pomaga ljudem, ki trpijo zaradi epilepsije.

Epilepsija

Epilepsija vzroki

Vzroki za nastanek epilepsije so raznoliki in kompleksni, saj lahko na razvoj te nevrološke motnje vplivajo različni genetski in okoljski dejavniki. Tukaj so podrobneje predstavljeni nekateri od ključnih vzrokov za epilepsijo:

 • Genetska nagnjenost: Nekatere vrste epilepsije so dedne, kar pomeni, da se tveganje za razvoj te motnje poveča, če imajo družinski člani zgodovino epilepsije. Določeni geni lahko vplivajo na to, kako so možgani občutljivi na sprožilce epileptičnih napadov.
 • Poškodbe glave: Poškodbe glave, ki povzročijo možgansko poškodbo, lahko sprožijo epilepsijo. Tveganje je lahko odvisno od resnosti poškodbe in dela možganov, ki je poškodovan.
 • Možganske bolezni: Bolezni, kot so možganski tumorji in možganska kap, lahko povzročijo epilepsijo, saj lahko te bolezni povzročijo strukturne spremembe ali poškodbe v možganih.
 • Nevrološke bolezni: Druge nevrološke bolezni, kot so Alzheimerjeva bolezen, lahko prav tako povečajo tveganje za epilepsijo.
 • Okužbe možganov: Okužbe, ki prizadenejo možgane, kot so meningitis, encefalitis ali nevrokisticerkoza, lahko povzročijo epilepsijo.
 • Prenatalne poškodbe in komplikacije: Nezadostna oskrba s kisikom, okužbe in prehranske pomanjkljivosti med nosečnostjo, ali poškodbe med porodom, lahko vplivajo na razvoj možganov ploda in povečajo tveganje za epilepsijo.
 • Metabolični dejavniki: Motnje presnove ali nenormalne ravni elektrolitov v telesu lahko sprožijo epileptične napade.

Obstaja tudi idiopatska epilepsija, pri kateri vzrok za epilepsijo ni znan. Pomembno je omeniti, da kljub poznavanju možnih vzrokov za epilepsijo, v mnogih primerih zdravniki ne morejo ugotoviti točnega vzroka za razvoj te motnje.

Epilepsija - najpogostejši simtomi

Simptomi epilepsije se lahko razlikujejo od osebe do osebe, odvisno od vrste epilepsije, stopnje bolezni in posameznikovih značilnosti. Glavna značilnost epilepsije so epileptični napadi, ki se lahko kažejo na različne načine. Tukaj so nekateri najpogostejši simptomi, ki spremljajo epilepsijo:

 • Epileptični Napadi: To so primarni simptomi epilepsije, ki vključujejo nenadne izbruhe električne aktivnosti v možganih, kar povzroča spremenjeno vedenje, občutke ali stanje zavesti.
 • Mišični Trzljaji in Krči: Mišični trzljaji, krči ali celo nenadzorovano trzanje udov so pogosti simptomi med epileptičnimi napadi.
 • Odsotnost ali “Zamrznitev”: Posamezniki lahko doživijo kratke epizode odsotnosti, kjer “izklopijo” ali zamrznejo za nekaj sekund.
 • Nenadzorovani Gibi: Nenadzorovani, nenamerni gibi, kot so vrtenje, živčno trzanje ali mahanje z rokami.
 • Izguba Zavesti ali Zmedenost: Med napadom ali takoj po njem lahko posamezniki izgubijo zavest ali doživijo obdobje zmedenosti.
 • Čudne Senzacije: Nekateri ljudje doživijo nenavadne občutke pred napadom, kot so mravljinčenje, spremembe vida ali vonja ali nenadne čustvene spremembe.
 • Padci: Nezmožnost ohranjanja ravnotežja ali nenadni padci so lahko simptom epilepsije.
 • Težave z Govorom ali Razumevanjem: Težave z govorom, razumevanjem ali zbranostjo so lahko tudi simptomi epilepsije.

Več o epilepsiji si lahko preberete na naslednji povezavi: Kliknite TUKAJ

Bioterapija - Kaj Je To?

Bioterapija je alternativna metoda zdravljenja, ki temelji na prenosu bioenergije – življenske energije preko bioenergetika v telo pacienta, kar posledično pripomore k izboljšavi zdravstvenega stanja. Ta terapevtski pristop se je izkazal kot koristen pri številnih nevroloških motnjah, vključno z epilepsijo.

Kako Deluje Bioterapija pri Epilepsiji?

Bioterapija deluje tako, da uravnava delovanje možganov in zmanjšuje vnetja, ki lahko sprožijo epileptične napade. To pomaga bolnikom pri obvladovanju simptomov in zmanjšuje pogostost napadov.

Prednosti Bioterapije

 • Zmanjšanje pogostosti epileptičnih napadov oz. trajno odravitev teh.
 • Izboljšanje kakovosti spanja.
 • Zmanjšanje vnetja v možganih.
 • Izboljšanje splošnega počutja.

Bioterapija in Konvencionalno Zdravljenje

Bioterapijo je mogoče uporabiti kot dodatek k konvencionalnemu zdravljenju epilepsije, kot so antiepileptična zdravila. Skupaj lahko ti pristopi pripomorejo k boljšemu obvladovanju bolezni.

Mnenje strank

Varnost in Neželeni Učinki Bioterapije

Bioterapija je naravna in neinvazivna energetska metoda zdravljenja, tako da nima nobenih stranskih učinkov. Lahko se pa pojavijo reakcije na terapijo, kot so povečana zaspanost, utrujenost ali glavobol. Vendar pravilo te simtomi ne trajajo dolgo.

Bioenergija - Bioterapija Pogosta Vprašanja

Sem Robert Borenović, licencirani bioenergetik po metodi Zdenka Domančića.

S svojim znanjem in več kot 7 let izkušenj na področju bioenergije sem že pomagal številnim posameznikom pri doseganju pozitivnih rezultatov.

Verjamem, da je vsak človek edinstven in ima svoje individualne energetske potrebe. S spoštovanjem do posameznika pristopam k vsaki terapiji, pri čemer uporabljam različne tehnike za doseganje najboljših rezultatov.

Moje delo temelji na principu uravnoteženja in harmonizacije energijskega sistema telesa.

Skupaj s stranko ustvarjam energetsko povezavo, ki omogoča pretok pozitivne energije in spodbuja samozdravljenje telesa. Z mojim vodenjem in podporo, stranke dosežejo izboljšanje telesnega, čustvenega in duševnega počutja.

Zaupanje, empatija in strokovnost so temeljni elementi mojega dela. Skozi terapevtski proces zagotavljam varno in spoštljivo okolje, kjer lahko stranke brez zadržkov izrazijo svoje potrebe in izzive.

Licenca Robert Borenović
Certifikat BIOENERGIJSKEGA DELOVANJA

Epilepsija je resna motnja, ki močno vpliva na kvaliteto življenja posameznika. Bioterapija se je izkazala, več kot učinkovita za obvladovanje epileptičnih napadov . Ne čakajte več preiskusite bioterapijo po metodi Zdenka Domančića®, tudi vi, in se prepričajte v njeno učinkovitost.

BIOTERAPIJA

Izvedite več o bioterapiji

KONTAKT

Izpolnite kontaktni obrazec in se naročite na svojo terapijo

BIOTERAPIJA NA DALJAVO

Izvedite več o bioterapiji na daljavo

Pogosta vprašanja (FAQs)

Epilepsija je kronična nevrološka motnja, za katero je značilno ponavljajoče se nenadno električno prekomerno vzburjenje možganskih celic, kar povzroča epileptične napade. Napadi se lahko manifestirajo v različnih oblikah, od odsotnosti ali “zamrznitve” do nenadzorovanih trzljajev telesa

Vzroki za nastanek epilepsije so raznoliki in kompleksni, vključno z genetsko nagnjenostjo, poškodbami glave, možganskimi boleznimi, nevrološkimi boleznimi, okužbami možganov, prenatalnimi poškodbami in komplikacijami ter metaboličnimi dejavniki​

Najpogostejši simptomi vključujejo epileptične napade, mišične trzljaje in krče, odsotnost ali “zamrznitev”, nenadzorovane gibe, izgubo zavesti ali zmedenost, čudne senzacije, padce in težave z govorom ali razumevanjem

Bioterapija je alternativna metoda zdravljenja, ki temelji na prenosu bioenergije – življenske energije preko bioenergetika v telo pacienta, kar posledično pripomore k izboljšavi zdravstvenega stanja. Ta terapevtski pristop se je izkazal kot koristen pri številnih nevroloških motnjah, vključno z epilepsijo.

Bodite obveščeni o novostih

Prijavite se na brezplačne e-novice