...

Bioterapija Robert Borenović

Visok oz. Nizek Krvni Tlak - Vzrok, Simptomi in Alternativne Možnosti Zdravljenja

Slika prikazuje kako poteka merjenje krvnega tlaka

Krvni tlak je kot tih vodnik, ki nas vodi skozi življenje. Če je previsok ali prenizek, se lahko soočimo z različnimi zdravstvenimi težavami. A kaj natanko pomenita visok in nizek krvni tlak? Kaj jih povzroča? In kakšne alternativne možnosti zdravljenja obstajajo? V tem članku bomo raziskali odgovore na ta vprašanja, da bi vam pomagali razumeti, kako lahko ohranite svoj krvni tlak v optimalnem razponu za zdravo življenje.

Razumevanje Krvnega Tlaka

Krvni tlak je merilo sile, s katero kri potuje skozi vaše arterije. Njegova vrednost se lahko spreminja skozi dan, vendar je pomembno, da ostane v zdravem razponu, da se izognete težavam z zdravjem.

Vzroki

Vzroki za Visok Krvni Tlak

Visok krvni tlak, znan tudi kot hipertenzija, je pogosto posledica kombinacije genetskih in okoljskih dejavnikov. Med najpogostejše vzroke sodijo:

 • Prekomerna telesna teža ali debelost: Ljudje z večjo telesno težo so bolj nagnjeni k visokemu krvnemu tlaku, saj njihova telesa potrebujejo več krvi za oskrbo s kisikom in hranili.
 • Kajenje: Kajenje lahko povzroči zoženje arterij, kar poveča krvni tlak.
 • Pomanjkanje gibanja: Pomanjkanje telesne aktivnosti lahko vodi v povišan krvni tlak, saj se srčna mišica oslabi in postane manj učinkovita pri črpanju krvi.
 • Stres: Kronični stres lahko sproži hormone, ki zožijo arterije in povečajo krvni tlak.

Vzroki za Nizek Krvni Tlak

Nizek krvni tlak, znan tudi kot hipotenzija, ima lahko več vzrokov, vključno z:

 • Dehidracija: Ko je telo dehidrirano, lahko izgubi veliko tekočine, kar zniža krvni tlak.
 • Srčne bolezni: Nekatere srčne bolezni lahko povzročijo nizek krvni tlak, vključno z zelo nizkim srčnim utripom (bradikardijo), srčnim popuščanjem in problemi z zaklopkami srca.
 • Velika izguba krvi: Velike krvavitve zaradi poškodb lahko privedejo do akutne hipotenzije.

Simptomi

Simptomi Visokega Krvnega Tlaka

Visok krvni tlak pogosto nima očitnih simptomov, vendar lahko v nekaterih primerih povzroči:

 • Glavoboli: Pogosti glavoboli ali migrene so lahko znak visokega krvnega tlaka.
 • Omotica in zvonjenje v ušesih: Ti simptomi so lahko povezani z visokim krvnim tlakom, zlasti če se pojavijo nenadoma.
 • Zasoplost: Ljudje s hipertenzijo lahko občutijo zasoplost, še posebej med fizično aktivnostjo.

Simptomi Nizkega Krvnega Tlaka

Nekateri ljudje z nizkim krvnim tlakom ne občutijo simptomov, drugi pa lahko doživijo:

 • Omotičnost ali vrtoglavica: To je najpogostejši simptom nizkega krvnega tlaka.
 • Občutek slabosti ali bruhanje: Nizek krvni tlak lahko povzroči slabost in v nekaterih primerih bruhanje.
 • Izguba zavesti: V hudih primerih nizek krvni tlak lahko privede do izgube zavesti.

Preventivni Ukrepi

 • Ureditev Prehrane: Uživajte uravnoteženo prehrano, bogato s sadjem, zelenjavo, polnozrnatimi živili, pustim mesom in ribami. Zmanjšajte vnos soli, nasičenih maščob in alkohola.
 • Redna Telesna Aktivnost: Izvajajte vsaj 150 minut zmerno intenzivne aerobne aktivnosti na teden ali 75 minut visoko intenzivne aerobne aktivnosti na teden.
 • Opustitev Kajenja in Omejitev Alkohola: Izogibajte se kajenju in omejite vnos alkohola, da zmanjšate tveganje za visok krvni tlak.
 • Obvladovanje Stresa: Prakticirajte tehnike sproščanja, kot so meditacija, joga in globoko dihanje, da zmanjšate stres.
 • Redni Zdravniški Pregledi: Opravljajte redne zdravniške preglede, da spremljate svoj krvni tlak in prejmete pravočasno zdravljenje.

Več o krvnem tlaku si lahko preberete na naslednji povezavi: Kliknite TUKAJ

Alternativne Možnosti Zdravljenja

Alternativne možnosti zdravljenja za visok in nizek krvni tlak vključujejo spremembo življenjskega sloga in naravna zdravila. Nekatere od teh možnosti vključujejo:

 • Ureditev prehrane: Zdrava prehrana, bogata z sadjem, zelenjavo in celimi živili, lahko pomaga uravnavati krvni tlak.
 • Redna telesna aktivnost: Vaje, kot so hoja, tek ali plavanje, lahko pomagajo znižati visok krvni tlak in povečati nizek krvni tlak.
 • Zmanjšanje stresa: Tehnike sproščanja, kot so meditacija, globoko dihanje in joga, lahko pomagajo znižati visok krvni tlak.
 • Zeliščna zdravila: Nekatera zelišča, kot so česen, glog in olivno listje, lahko pomagajo uravnavati krvni tlak.
 • Bioterapija po metodi Zdenka Domančića®: Bioterapija po metodi Zdenka Domančića® je tehnika energetskega zdravljenja, ki temelji na prenosu in uravnavanju življenjske energije z namenom izboljšanja telesnega in duševnega zdravja. Metoda se osredotoča na ponovno vzpostavitev ravnovesja v energetskem sistemu telesa, kar lahko pomaga pri uravnavanju krvnega tlaka.

Krvni tlak in Bioterapija po metodi Zdenka Domančića®

Bioterapija po metodi Zdenka Domančića® je pristop, ki ponuja alternativno možnost za obvladovanje krvnega tlaka. Metoda temelji na konceptu, da ima človeško telo sposobnost samozdravljenja, če mu je zagotovljeno ustrezno energetsko ravnovesje. Bioterapija se osredotoča na prenos in uravnavanje življenjske energije – bioenergije, da bi spodbudila telo k samozdravljenju in ponovno vzpostavila energetsko ravnovesje.

Prednosti Bioterapije po metodi Zdenka Domančića®

Bioterapija po metodi Zdenka Domančića® ponuja več potencialnih prednosti za posameznike, ki se spopadajo z visokim ali nizkim krvnim tlakom. Nekatere od teh prednosti vključujejo:

 • Neinvazivno zdravljenje: Bioterapija je neinvazivna metoda, ki ne zahteva zdravil ali kirurških posegov. To zmanjšuje tveganje za neželene učinke in omogoča varnejšo alternativo za posameznike, ki iščejo naravne možnosti zdravljenja.
 • Celostni pristop: Bioterapija ne obravnava le simptomov, temveč se osredotoča na celotno osebo, vključno z fizičnim, čustvenim in energetskim zdravjem, kar lahko privede do bolj celovitega zdravljenja in dolgoročnega izboljšanja.
 • Sprostitev in zmanjšanje stresa: Seje bioterapije lahko zagotovijo globoko sprostitev in pomagajo zmanjšati stres, ki je pogosto povezan z visokim krvnim tlakom.
 • Izboljšanje splošnega energetskega ravnovesja: Uravnavanje energetskega sistema telesa lahko pomaga izboljšati splošno dobro počutje in kakovost življenja, kar je koristno za posameznike z visokim ali nizkim krvnim tlakom.
Bioenergija - Bioterapija Pogosta Vprašanja

Sem Robert Borenović, licencirani bioenergetik po metodi Zdenka Domančića.

S svojim znanjem in več kot 7 let izkušenj na področju bioenergije sem že pomagal številnim posameznikom pri doseganju pozitivnih rezultatov.

Verjamem, da je vsak človek edinstven in ima svoje individualne energetske potrebe. S spoštovanjem do posameznika pristopam k vsaki terapiji, pri čemer uporabljam različne tehnike za doseganje najboljših rezultatov.

Moje delo temelji na principu uravnoteženja in harmonizacije energijskega sistema telesa.

Skupaj s stranko ustvarjam energetsko povezavo, ki omogoča pretok pozitivne energije in spodbuja samozdravljenje telesa. Z mojim vodenjem in podporo, stranke dosežejo izboljšanje telesnega, čustvenega in duševnega počutja.

Zaupanje, empatija in strokovnost so temeljni elementi mojega dela. Skozi terapevtski proces zagotavljam varno in spoštljivo okolje, kjer lahko stranke brez zadržkov izrazijo svoje potrebe in izzive.

Licenca Robert Borenović
Certifikat BIOENERGIJSKEGA DELOVANJA

Bioterapija - izkušnje pacientov

5/5

Gospa Anita se je odločila za bioterapijo na daljavo. Pa poglejmo kaj pravi:

˝Za bioterapijo na daljavo sem se odlocila zaradi tezav z visokim pritiskom predvsem diastolicnim, ki nikoli ne pade pod 100, hudimi napadi pritiska, anksioznosti in panicnih napadov. Po tehtnem razmiselku sem se odlocila za g. Borenovica, nekaj me je vleklo k temu, da mi on dela terapijo, ne vem zakaj ampak ni mi zal. Sicer sem bila zelo skepticna glede terapije na daljavo in pri prvi terapijo se nisem mogla nikakor sprostiti, cutila sem mocno tesnobo in mravljince po telesu. Vsaka nadaljna terapija je bila vedno bolj sproscena. 

Pred 3. terapijo sem imela pritisk 185/119, po terapiji je padel na 135/97, ni idealno ampak glede na prvo vrednost velikooo boljse. Po vsaki terapiji sem se pocutila veliko bolj sprosceno in pomirjeno. Pred zadnjo terapijo je bil pritisk 152/110, po terapiji 132/90. Prav tako ze 2 dni nisem imela panicnega napada in mocne anksioznosti. Pritisk še vedno ni idealen, je pa boljsi, prav tako se je pocutje izboljsalo, kar je zame osebno velik korak. Vsakemu ki ima kakrsnekoli tezave, bi priporocala bioterapijo pri g. Borenovicu, nimate kaj izgubiti, samo pridobite lahko. Hvala g. Borenovic.˝

Anita.

Ne glede na to, ali se borite z visokim ali nizkim krvnim tlakom, je bioterapija lahko odgovor, ki ga iščete. Zakaj ne bi dali priložnosti nečemu, kar bi lahko spremenilo vaše življenje?

BIOTERAPIJA

Izvedite več o bioterapiji

KONTAKT

Izpolnite kontaktni obrazec in se naročite na svojo terapijo

BIOTERAPIJA NA DALJAVO

Izvedite več o bioterapiji na daljavo

Pogosta vprašanja (FAQs)

Naravne strategije vključujejo zdravo prehrano, redno telesno aktivnost, opustitev kajenja, omejitev alkohola in kontoliranje stresa.

Bioterapija po metodi Zdenka Domančića® je tehnika energetskega zdravljenja, ki se osredotoča na prenos in uravnavanje življenjske energije, da spodbudi telo k samozdravljenju in ponovno vzpostavi energetsko ravnovesje, kar pomaga pri uravnavanju krvnega tlaka.

Odgovor je odvisen od posameznikovega zdravstvenega stanja in nasvetov zdravstvenega delavca. Nekateri ljudje morajo jemati zdravila za krvni tlak vse življenje, medtem ko drugi lahko z zdravim življenjskim slogom in drugimi strategijami obvladajo svoj krvni tlak brez zdravil.

Bodite obveščeni o novostih

Prijavite se na brezplačne e-novice