...

Bioterapija Robert Borenović

Multipla Skleroza: Vse o njej ter možnost zdravljenja z bioterapijo

Multipla skleroza- Bioterapija Robert Borenović , slika prikazuje osebo ki hodi z pomočjo palice, najverjetneje ima težave z ravnotežjem kar je tudi eden izmed simptomov multiple skleroze

 

 

Multipla skleroza (MS) ostaja zagonetka v svetu medicine, kljub napredku v razumevanju in zdravljenju te bolezni. To je kronično vnetno stanje, ki prizadene osrednji živčni sistem, predvsem zaradi poškodbe mielinskih ovojnic, ki so ključne za hitro in učinkovito prevajanje električnih signalov med živčnimi celicami.

Pogovor o Bolezni

Multipla Skleroza je neizprosna bolezen, ki se ne diskriminira. Medtem ko je znano, da so ženske v rodni dobi dovzetnejše za to bolezen, je Multipla Skleroza bolezen, ki lahko prizadene vsakogar, ne glede na starost ali spol. Kljub temu so ženske med 20. in 40. letom starosti najbolj izpostavljene tveganju za razvoj te bolezni, kar je povezano z avtoimunsko naravo Multipla Skleroza.

Fenotipska Razdelitev Multipla Skleroza

Različne oblike Multiple Skleroze so razvrščene glede na potek bolezni. Recidivno-remitentna Multipla Skleroza (RRMS) in klinično izoliran sindrom (CIS) sta obliki bolezni, ki napredujeta z zagoni, medtem ko primarno-progresivna Multipla Skleroza (PPMS) in sekundarno-progresivna Multipla Skleroza (SPMS) predstavljata progresivni potek bolezni. Ta razdelitev omogoča zdravnikom, da bolje razumejo in obravnavajo bolezen pri posameznih bolnikih.

Bolezenski Proces

Različni simptomi Multiple Skleroze se razvijejo, ko imunski sistem napade mielinske ovojnice, kar vodi v upočasnjeno prevajanje signalov po živčnih celicah. Vnetne lezije, ki so posledica te avtoimunske reakcije, lahko povzročijo nevrološke simptome, kot so težave z motoriko, koordinacijo in občutki.

Simptomi

 • Utrujenost
 • Kognitivne motnje ( več o kognitivnih motnjah si lahko preberete na naslednji povezavi: TUKAJ ) 
 • Tresenje rok ob začetku hotenega giba
 • Težave pri požiranju
 • Motnje govora
 • Spastičnost
 • Težave pri hoji
 • Bolečina
 • Težave z odvajanjem vode in zaprtje
 • Depresija in anksioznost
 • Težave na področju spolnosti
 • Motnje sluha
 • Motnje spanja

Kaj je Mielinska Ovojnica?

Mielinska ovojnica je zaščitni sloj, ki obdaja živčna vlakna in je ključnega pomena za normalno delovanje živčnega sistema. Pri Multipli Sklerozi imunski sistem napade to ovojnico, kar vodi v njeno okvaro in posledično okvaro funkcije živčnih celic.

Kaj so Vnetne Lezije?

Vnetne lezije so področja, kjer pride do vnetne reakcije. Okvara mielinskih ovojnic na teh področjih povzroči počasnejše prevajanje po živčnih celicah, kar vodi v nevrološke simptome. Če je škoda na ovojnici prehuda ali se ponavlja, lahko tudi živčna vlakna propadejo, kar je nepovratno.

Povezava z Virusom Epstein-Barr

Raziskave so pokazale, da okužba z virusom Epstein-Barr (EBV) močno poveča tveganje za Multiplo sklerozo. To povezavo so raziskovalci odkrili v dolgoročni študiji, ki je bila objavljena leta 2022. Medtem ko je jasno, da EBV poveča tveganje za Multiplo sklerozo, je še vedno nejasno, kako natančno vodi do razvoja bolezni.

Vpliv Pomanjkanja Vitamina D

Pomanjkanje vitamina D je tesno povezano z razvojem Multiple Skleroze, saj so ugotovili, da je pojavnost Multiple Skleroze nižja pri ljudeh, ki živijo v ekvatorialnem pasu, kjer je več sončne svetlobe, in posledično več vitamina D v telesu.

Diagnostični Postopki

Diagnostika Multiple Skleroze vključuje več različnih preiskav, med katerimi so najpomembnejše magnetnoresonančno slikanje (MRI) glave in hrbtenjače, lumbalna punkcija in pregled likvorja ter vidni izvabljeni odzivi. Te preiskave omogočajo zdravnikom, da ugotovijo prisotnost in razsejanost lezij v osrednjem živčnem sistemu, ki so značilne za Multiplo Sklerozo.

Medicinsko Zdravljenje Multiple Skleroze

Zdravljenje Multiple Skleroze je osredotočeno na lajšanje simptomov, upočasnitev napredovanja bolezni in izboljšanje kakovosti življenja bolnikov. Trenutno ni zdravila, ki bi lahko pozdravilo Multiplo Sklerozo, vendar obstajajo zdravila, ki lahko pomagajo nadzorovati simptome in upočasnijo napredovanje bolezni.

Modifikatorji Poteka Bolezni (DMD)

Modifikatorji poteka bolezni (DMD) so zdravila, ki lahko upočasnijo napredovanje Multiple Skleroze in zmanjšajo število in resnost zagonov.

Simptomatsko Zdravljenje

Simptomatsko zdravljenje je namenjeno lajšanju simptomov Multiple Skleroze, kot so utrujenost, bolečine, težave z gibanjem in spastičnost. To lahko vključuje fizioterapijo, zdravila za lajšanje simptomov in druge pristope.

Podporna Skupina in Psihološka Podpora

Zaradi kronične narave Multiple Skleroze je pomembno, da bolniki poiščejo podporo pri svojih družinah, prijateljih in podpornih skupinah. Psihološka podpora in svetovanje lahko pomagata bolnikom spoprijeti se z izzivi, ki jih prinaša življenje z Multiplo Sklerozo.

Prihodnost Medicinskega Zdravljenja MS

Znanstveniki in raziskovalci nenehno iščejo nove terapije in pristope za zdravljenje Multiple Skleroze. Med nedavnimi pristopi so celicne terapije, imunomodulatorna zdravila in napredne tehnike slikanja, ki omogočajo boljše razumevanje in zdravljenje te bolezni. S stalnim napredkom v raziskavah upamo, da bomo nekega dne odkrili zdravilo za Multiplo Sklerozo.

Bioterapija po metodi Zdenka Domančića® varna alternativa drugim zdravstvenim metodam

Bioterapija se je že večkrat pokazala kot odlična, pri težavah z multiplo sklerozo. Vsi pacienti ki so se srečali z bioterapijo, so potrdili njeno učinkovitost pri zmanjševanju simptomov zaradi multiple skleroze, bolečin, izboljšanju imunskega sistema, zmanjševanju stresa itd. Pri vsakem pacientu uporabljam individualni pristop in se osredotočam na njegove specifične težave. Zavezujem se k zagotavljanju visoke kakovosti storitev in doseganju optimalnih rezultatov za svoje paciente. Moj cilj je izboljšati zdravje in kakovost življenja pacientov ter jim pomagati pri doseganju optimalnega zdravja in dobrega počutja.

Prednosti Bioterapije po Metodi Zdenka Domančića®

Bioterapija po metodi Zdenka Domančića® je terapevtski pristop, ki se osredotoča na izboljšanje energetskega ravnovesja v telesu. Ta metoda obljublja več prednosti za osebe z multiplo sklerozo:

 • Zmanjšanje Simptomov Bioterapija pomaga zmanjšati simptome multiple skleroze, kot so utrujenost, bolečine in težave z gibanjem.
 • Izboljšanje Kakovosti Življenja S pomočjo te terapije bolniki izboljšajo svojo kakovost življenja, obnovijo nekaj izgubljenih funkcij in pridobijo večjo neodvisnost.
 • Naravni Pristop Je naraven pristop, ki ne vključuje uporabe zdravil ali invazivnih postopkov, kar zmanjšuje možnost neželenih učinkov.

Bioterapija po metodi Zdenka Domančića®: Komu je Namenjena

Bioterapija po metodi Zdenka Domančića® je primerna za ljudi, ki se soočajo z različnimi zdravstvenimi težavami, tudi z multiplo sklerozo, pa tudi za tiste, ki želijo preventivno delovati na svoje zdravje. Ne glede na to, ali imate težave z zdravjem ali želite izboljšati svoje počutje in energijo, je bioterapija učinkovita terapija za vas. Poleg tega bioterapija nima nobenih stranskih učinkov, kar jo dela varno alternativo drugim zdravstvenim metodam.

Boleče noge od kolen navzdol

Bioenergija - Bioterapija Pogosta Vprašanja

Osebna Izkušnja in Strokovno Vodenje: Pot do Boljšega Počutja

Sem Robert Borenović, licencirani bioenergetik po metodi Zdenka Domančića. Z več kot 7 leti izkušenj na področju bioenergije sem že pomagal številnim posameznikom pri doseganju pozitivnih rezultatov. Verjamem, da je vsak človek edinstven in ima svoje individualne energetske potrebe. 

S spoštovanjem do posameznika pristopam k vsaki terapiji, pri čemer uporabljam različne tehnike za doseganje najboljših rezultatov. Moje delo temelji na principu uravnoteženja in harmonizacije energijskega sistema telesa. Skupaj s stranko ustvarjam energetsko povezavo, ki omogoča pretok pozitivne energije ter s tem prispeva k izboljšanju simptomov MS.

Licenca Robert Borenović
Certifikat BIOENERGIJSKEGA DELOVANJA

Mnenje strank

Zaključek

Multipla skleroza je zahtevna bolezen, ki terja celostni pristop k zdravljenju in spopadanju z vsakodnevnimi izzivi. Pravo razumevanje bolezni in njeno pravočasno diagnosticiranje sta ključna za učinkovito zdravljenje in izboljšanje kakovosti življenja obolelih. Vendar vam pa naravne metode zdravljenje, kot je bioterapija po metodi Zdenka Domančića, odpira nove možnosti za boljše spopadanje z boleznijo in višjo kakovost življenja.

Zato ne čakajte več. Naročite se na bioterapijo in si izboljšajte kvaliteto življenja še danes.

BIOTERAPIJA

Izvedite več o bioterapiji

KONTAKT

Izpolnite kontaktni obrazec in se naročite na svojo terapijo

BIOTERAPIJA NA DALJAVO

Izvedite več o bioterapiji na daljavo

Boleče noge od kolen navzdol

Pogosta vprašanja (FAQs)

Multipla skleroza (MS) je kronično vnetno stanje, ki prizadene osrednji živčni sistem, predvsem zaradi poškodbe mielinskih ovojnic, ki so ključne za hitro in učinkovito prevajanje električnih signalov med živčnimi celicami.

Glavni simptomi vključujejo težave z motoriko, koordinacijo, občutki, utrujenost, bolečine, težave z gibanjem in spastičnost.

Raziskave so pokazale, da okužba z virusom Epstein-Barr (EBV) močno poveča tveganje za multipla skleroza, čeprav je še vedno nejasno, kako natančno vodi do razvoja bolezni.

Bioterapija po metodi Zdenka Domančića je energetska metoda, ki se osredotoča na izboljšanje energetskega ravnovesja v telesu, ki pomaga zmanjšati simptome multiple skleroze, izboljšati kakovost življenja bolnikov in obnoviti nekaj izgubljenih funkcij brez uporabe zdravil ali invazivnih postopkov.

Diagnostika multiple skleroze vključuje magnetnoresonančno slikanje (MRI) glave in hrbtenjače, lumbalno punkcijo in pregled likvorja ter vidne izvabljene odzive, ki omogočajo zdravnikom ugotavljanje prisotnosti in razsejanost lezij v osrednjem živčnem sistemu.

Bodite obveščeni o novostih

Prijavite se na brezplačne e-novice