...

Bioterapija Robert Borenović

Kronične bolečine: z bioterapijo jih uspešno lajšamo

Kronične bolečine - Bioterapija Robert Borenović , Slika prikazuje osebo ki ima kronične bolečine

 

 

 

 

Kronične bolečine doživlja vse več posameznikov, zaradi današnjega sodobnega sveta, kjer sta stres in hiter življenjski slog postala stalnica našega vsakdanjika. Tradicionalna medicina sicer ponuja več rešitev, ki pa običajno vključujejo dolgotrajno uporabo zdravil ali invazivne postopke. V iskanju alternativnih metod postaja bioterapija vse bolj priljubljena z svojim naravnim pristopom, in prinaša upanje mnogim posameznikom, ki iščejo olajšanje. Cilj bioterapije je spopasti se z temeljnim vzrokom bolečine in neugodja.

Z osredotočanjem na naravne zdravilne sposobnosti telesa bioterapija pogosto povzroči dolgotrajno olajšanje, ki pozitivno vpliva na splošno dobro počutje posameznika. Torej, če ste eden izmed mnogih ljudi, ki so utrujeni od zanašanja na zdravila, ali ki preprosto želite raziskati naravne metode zdravljenja za obvladovanje kronične bolečine, je bioterapija rešitev, ki ste jo iskali.

Kaj so kronične bolečine?

Kronične bolečine so zapleteno stanje, ki vključuje vztrajno nelagodje, ki pogosto traja več mesecev ali celo let. Za razliko od akutne bolečine je lahko kronična bolečina nenehno prisotna v človekovem življenju in vpliva na njegovo fizično, čustveno in psihično počutje. Kronično bolečino lahko povzročijo številni dejavniki, vključno s preteklimi poškodbami ali operacijami, zdravstvenimi stanji, kot sta artritis in fibromialgija, ali celo psihološki dejavniki, kot sta stres in tesnoba. To lahko oteži zdravljenje, saj pogosto zahteva multidisciplinarni pristop, vključno s tehnikami za obvladovanje bolečine, fizikalno terapijo, zdravili in svetovanjem.

Vzroki za kronične bolečine

Kronična bolečina se lahko pojavi zaradi številnih osnovnih vzrokov. Nekateri dejavniki, ki lahko prispevajo k kronični bolečini, vključujejo poškodbe ali travme, avtoimunske motnje, okužbe, poškodbe živcev, vnetja, degenerativna stanja, ponavljajoče se obremenitve, genetsko predispozicijo in psihološke dejavnike, kot so stres, anksioznost in depresija. Poleg tega je lahko kronična bolečina posledica osnovnih zdravstvenih stanj, kot so artritis, poškodbe hrbtenjače, rak, fibromialgija in migrene.

V nekaterih primerih je kronične bolečine težko diagnosticirati in zdraviti, saj je lahko posledica kombinacije dejavnikov. Vendar pa lahko posamezniki, ki trpijo zaradi kronične bolečine, z odkrivanjem vzroka bolečine in ustreznim zdravljenjem najdejo olajšanje in izboljšajo kakovost svojega življenja. 

Posledice kroničnih bolečin

Kronična bolečina lahko povzroči številne posledice, ki lahko negativno vplivajo na splošno kakovost življenja. Ena najpogostejših posledic je telesna invalidnost in zmanjšana mobilnost, kar lahko povzroči izgubo samostojnosti in potrebo po pomoči pri vsakodnevnih opravilih. Kronična bolečina lahko vpliva tudi na duševno zdravje, kar vodi v depresijo, anksioznost in stres. Poleg tega lahko kronična bolečina povzroči motnje spanja, ki povzročijo nadaljnjo utrujenost in zmanjšano raven energije čez dan. Kronična bolečina lahko vpliva tudi na odnose z družino in prijatelji, kar vodi v socialno izolacijo in zmanjšan občutek dobrega počutja. Pomembno je, da čim prej poiščemo ustrezno zdravljenje kronične bolečine, ne le za lajšanje bolečine, temveč tudi za preprečitev razvoja teh negativnih posledic.

Več o kroničnih bolečinah si lahko preberete na naslednji povezavi: kliknite TUKAJ

Kaj je bioterapija?

Bioterapija je ena od alternativnih metod zdravljenja, ki uporablja bioenergijo – življenjsko energijo, da spodbudi samozdravljenje telesa. Ta metoda temelji na razumevanju, da lahko naše celice same obnavljajo in zdravijo telo, če jim zagotovimo ustrezne pogoje. Bioterapija temelji na načelih celostnega pristopa k zdravljenju, pri katerem so upoštevani vsi vidiki človekovega življenja – fizični, duševni in čustveni.

Z bioterapijo lahko zdravimo različne težave, kot so kronične bolečine, utrujenost, stres, anksioznost, depresija, prebavne težave idr. Bioterapija postaja vse bolj priljubljena alternativa klasični medicini, saj je neinvazivna, naravna in nima stranskih učinkov.

Kako deluje bioterapija na kronične bolečine?

Kot bioenergetik je eden mojih primarnih fokusov prenos bioenergije skozi moje rok na obolela mesta pacienta. S tem odpravljam morebitne energetske blokade ali ovire, ki so lahko prisotne v pacientovem telesu. Te blokade so lahko posledica različnih dejavnikov, ki jih lahko povzročajo fizične poškodbe, čustvene stiske, stres, travme in druge negativne izkušnje. Z učinkovitim in uspešnim odpravljanjem teh blokad je pacientovo telo stimulirano in opolnomočeno, da se začne naravno samozdraviti in s tem povrne splošno dobro počutje in vitalnost. Bioenergetiki vračamo v telo ravnovesje, harmonijo in bioenergijo s tehnikami, ki aktivirajo naravne mehanizme zdravljenja telesa za spodbujanje dolgoročnega zdravja in izboljšanja. 

Prednosti bioterapije pri kroničnih bolečinah:

  1. Naravna metoda: Bioterapija ne vključuje zdravil ali invazivnih posegov, kar zmanjšuje tveganje za neželene stranske učinke.
  2. Celostni pristop: Bioterapija ne osredotoča le na fizične simptome, ampak obravnava osebo kot celoto – telesno, čustveno in duhovno.
  3. Učinkovitost: Mnogi pacienti poročajo o takojšnji olajšavi po terapiji, nekateri pa potrebujejo več seans, da dosežejo želeni rezultat.

Kdaj je bioterapija priporočljiva?

Bioterapija, kot alternativna oblika zdravljenja, ima ogromen potencial pri lajšanju različnih vrst težav, tako fizičnih kot čustvenih. Obenem pa se je izkazala tudi kot izjemno učinkovita pri lajšanju kroničnih bolezni. S svojimi mnogoterimi pozitivnimi učinki lahko pomaga pri bolečinah, stresu, anksioznosti in drugih čustvenih težavah, ki jih vsakodnevno doživljamo.

S tem, da se poslužujemo bioterapije, omogočamo našemu telesu, da se zdravi na naraven način. Bioterapija deluje na osnovi bioenergije, ki jo pošiljamo v naše telo in s tem vplivamo na meridiane, ki skrbijo za nemoten pretok energije po telesu. Na ta način se lahko izognemo uporabi različnih vrst zdravil ali drugih invazivnih oblik zdravljenja, ki lahko na dolgi rok povzročajo nezaželene stranske učinke.

Mnenje strank

Zaključek

Bioterapija lajša bolečine in izboljšuje kakovost življenja. Kot naravna alternativa tradicionalni medicini, spodbuja lastne zdravilne sposobnosti telesa za celjenje. Nekateri jo uporabljajo kot dodatek k tradicionalni medicini. Bioterapija lahko zmanjša količino zdravil in pomaga pri ohranjanju zdravja in dobrega počutja.

Ne čakajte več, in se naročite na bioterapijo še danes.  

BIOTERAPIJA

Izvedite več o bioterapiji

KONTAKT

Izpolnite kontaktni obrazec in se naročite na svojo terapijo

BIOTERAPIJA NA DALJAVO

Izvedite več o bioterapiji na daljavo

Pogosta vprašanja (FAQs)

Kronične bolečine so dolgotrajne bolečine, ki trajajo več kot 12 tednov. V nasprotju z akutnimi bolečinami, ki so običajno posledica poškodb ali bolezni, so kronične bolečine pogosto povezane z dolgotrajnimi motnjami v telesu. Pomembno je, da se kronične bolečine pravilno diagnosticirajo in zdravijo, da bi izboljšali kakovost življenja pacienta.

Bioterapija po metodi Zdenka Domančića® je alternativna oblika zdravljenja, ki temelji na uporabi bioenergije za spodbujanje samozdravljenja telesa. Ta metoda temelji na prepričanju, da ima vsako živo bitje notranje zdravilne moči in da je mogoče to zdravilno energijo prenesti na druge ljudi za lajšanje bolečin, spodbujanje regeneracije in obnovitev ravnovesja v telesu.

Bioterapija po metodi Zdenka Domančića® se osredotoča na uravnoteženje energetskih tokov v telesu. Z uporabo posebnih tehnik in dotikov lahko bioenergetiki pomagajo pri lajšanju kroničnih bolečin tako, da spodbudijo pretok energije in odpravijo blokade v telesu. Ta terapija lahko prispeva k zmanjšanju vnetja, sprostitvi mišic in spodbujanju naravnega procesa celjenja.

Bioterapija po metodi Zdenka Domančića® je primerna za vse, ki trpijo za kroničnimi bolečinami in želijo poskusiti alternativno obliko zdravljenja.

Bodite obveščeni o novostih

Prijavite se na brezplačne e-novice