...

Bioterapija Robert Borenović

Revmatoidni artritis - z bioterapijo po metodi Zdenka Domančića® vam lahko učinkovito pomagam

revmatoidni artritis - Bioterapija Robert Borenović , slika prikazuje roke starejše osebe ki ima problem z revmatoidnim artritisom

 

 

Revmatoidni artritis je kronična, vnetna bolezen, ki prizadene sklepe in druge dele telesa. Vendar pa obstaja upanje za tiste, ki trpijo zaradi te bolezni. Bioterapija po metodi Zdenka Domančića® je ena izmed teh možnosti. V tem članku bomo podrobno razpravljali o simptomih, vzrokih, alternativnih metodah zdravljenja in pa o sami metodi Bioterapije po metodi Zdenka Domančića® in kako vam lahko ta metoda učinkovito pomaga.

Vzroki za nastanek Revmatoidnega Artritisa

Revmatoidni artritis je kronična vnetna bolezen, ki prizadene sklepe in lahko povzroči trajno škodo. Natančni vzroki za nastanek revmatoidnega artritisa še niso popolnoma razjasnjeni, vendar pa vemo, da je to avtoimunska bolezen. To pomeni, da imunski sistem telesa napade lastna tkiva, v tem primeru ovojnico sklepov, kar povzroča vnetje in oteklino. Raziskave kažejo, da je za razvoj revmatoidnega artritisa verjetno potrebna kombinacija genetske predispozicije in okoljskih dejavnikov. Na primer, kajenje in izpostavljenost nekaterim okoljskim toksinom lahko poveča tveganje za razvoj revmatoidnega artritisa, še posebej pri ljudeh, ki že imajo določene genske predispozicije za razvoj RA.

Hormonski dejavniki, kot so nosečnost in menopavza, tudi vplivajo na tveganje za razvoj revmatoidnega artritisa. Revmatoidni artritis je tudi bolj pogost pri ženskah kot pri moških, kar kaže, da lahko spolni hormoni igrajo vlogo pri razvoju te bolezni. Kljub tem številnim dejavnikom, je zelo pomembno opozoriti, da revmatoidni artritis ni nalezljiva bolezen in ga ni možno preprečiti. Vendar pa zgodnje prepoznavanje simptomov in zgodnje zdravljenje pomagajo upočasniti napredovanje bolezni in izboljšati kakovost življenja oseb, ki živijo z revmatoidnim artritisom.

Najpogostejši Simptomi Revmatoidnega Artritisa

Revmatoidni artritis je kronična vnetna bolezen, ki se najpogosteje manifestira skozi različne simptome, ki vplivajo na kakovost življenja posameznika. Najbolj značilen simptom revmatoidnega artritisa je bolečina v sklepih. Bolečina je običajno simetrična, kar pomeni, da prizadene enake sklepe na obeh straneh telesa. Sklepi so lahko tudi otekli, rdeči in vroči na dotik. Poleg bolečine in otekline je jutranja okorelost še en zelo pogost simptom. Ljudje z revmatoidnim artritisom lahko doživijo okorelost sklepov, ki traja več ur po prebujanju.

Drugi simptomi vključujejo utrujenost, izgubo apetita in splošno slabost. Revmatoidni artritis lahko sčasoma povzroči tudi trajno deformacijo in uničenje sklepov, kar posledično omeji gibljivost prizadetih sklepov. V napredovalih primerih revmatoidnega artritisa lahko pride do vnetja drugih telesnih tkiv in organov, kar vodi do številnih drugih simptomov, vključno z anemijo, težavami s srcem in pljuči ter težavami z vidom. 

Medicinsko Zdravljenje Revmatoidnega Artritisa

Zdravljenje revmatoidnega artritisa je osredotočeno na blažitev simptomov, zmanjšanje vnetja, upočasnitev ali ustavitev napredovanja bolezni ter izboljšanje kakovosti življenja posameznika. Medicinsko zdravljenje je temeljni del obravnave revmatoidnega artritisa in vključuje uporabo različnih zdravil. Poleg zdravil lahko zdravniki priporočajo tudi fizioterapijo, da pomagajo ohranjati ali izboljšati gibljivost sklepov, in ergoterapijo, da pomagajo bolnikom naučiti, kako opravljati vsakodnevne naloge z manj bolečinami in omejitvami. V nekaterih primerih, ko je škoda na sklepih zelo huda, je lahko potrebna kirurška intervencija, kot je zamenjava sklepov ali sinovektomija (odstranitev vnete obloge sklepa). Zdravljenje revmatoidnega artritisa je ponavadi dolgoročno in zahteva tesno sodelovanje med bolniki, revmatologi in drugimi člani zdravstvenega tima, da se zagotovi najboljše možne rezultate.

Alternativne metode zdravljenja Revmatoidnega Artritisa

Poleg tradicionalnega medicinskega zdravljenja, mnogi ljudje z revmatoidnim artritisom se poslužujejo tudi alternativnih metod zdravljenja za lajšanje simptomov in izboljšanje kakovosti življenja. Nekatere izmed teh alternativnih metod vključujejo:

  • Akupunktura: Ta tradicionalna kitajska medicinska praksa vključuje vstavljanje tankih igel v določene točke na telesu, da bi pomagala lajšati bolečino in vnetje.
  • Bioterapija po metodi Zdenka Domančića®: Ta energijska terapija se osredotoča na uravnavanje energijskega sistema telesa, da bi pospešila zdravljenje in lajšala simptome revmatoidnega artritisa.
  • Fizioterapija in vadbene terapije: Te terapije lahko pomagajo krepiti mišice okoli prizadetih sklepov, izboljšati gibljivost in zmanjšati bolečino.
  • Prehranska dopolnila: Nekatera živila in dopolnila, kot so omega-3 maščobne kisline in kurkuma, dokazano zmanjšujejo vnetje.
  • Masaža in sprostitvene tehnike: Masaža in druge sprostitvene tehnike, kot so joga in meditacija, lahko pomagajo zmanjšati stres in bolečino, ki je povezana z revmatoidnim artritisom.
  • Homeopatija in zeliščna zdravila: Nekateri ljudje najdejo olajšanje pri uporabi homeopatskih in zeliščnih zdravil.

Več o revmatoidnem artritisu si lahko preberete na naslednji povezavi: KlikniteTUKAJ

Revmatoidni artritis in Bioterapija po metodi Zdenka Domančića® - varna alternativa drugim zdravstvenim metodam

Bioterapija po metodi Zdenka Domančića® je edinstvena energetska metoda, ki izvira iz prakse prenosa bioenergije med bioterapevtom in pacientom z namenom uravnavanja energetskega sistema telesa. Ta metoda je bila razvita s strani svetovno znanega bioterapevta Zdenka Domančića, ki je skozi leta raziskovanja in prakse prišel do zaključka, da je energijsko neravnovesje v telesu pogosto koren mnogih zdravstvenih težav, vključno z revmatoidnim artritisom.

Koncept bioterapije temelji na ideji, da je človeško telo obdano z energijskim poljem, ki je neposredno povezan z njegovim fizičnim in čustvenim stanjem. Zdenko Domančić je razvil tehnike, s katerimi bioterapevti uravnavajo to energijsko polje, da bi s tem spodbudili telo k samozdravljenju. Bioterapevt med seanso bioterapije uporablja svoje roke za prenos bioenergije na pacienta, da bi tako uravnotežil energetske tokove v telesu in s tem omogočil, da se telo naravno bori proti boleznim, bolečinam in poškodbam.

Bioterapija po metodi Zdenka Domančića® se je izkazala za učinkovito pri zdravljenju številnih zdravstvenih težav, in revmatoidni artritis ni izjema. Z namenom ponuditi naravno in neinvazivno alternativo za zdravljenje revmatoidnega artritisa, je metoda Zdenka Domančića oblikovana tako, da ne le lajša simptome, ampak tudi odpravlja vzroke vnetja in bolečine, ki so značilni za to bolezen. Metoda ne vključuje uporabe zdravil ali kirurških posegov, kar jo naredi privlačno za tiste, ki iščejo bolj holistične in neinvazivne pristope k zdravljenju.

Skozi leta je bioterapija po metodi Zdenka Domančića® pridobila številne privržence in je danes priznana kot ena izmed najučinkovitih alternativnih metod zdravljenja, ki ponuja olajšanje tistim, ki trpijo za revmatoidnim artritisom ali drugimi kroničnimi zdravstvenimi težavami.

Vpliv na Revmatoidni Artritis

Pri revmatoidnem artritisu lahko bioterapija pomaga pri lajšanju simptomov, kot so bolečina, oteklina in jutranja okorelost. Metoda se osredotoča na ponovno vzpostavitev ravnovesja v energetskem sistemu telesa, kar lahko pomaga pri zmanjševanju vnetja, ki je osrednji del revmatoidnega artritisa. Terapija lahko prav tako pospeši naravne procese zdravljenja telesa in pomaga pri izboljšanju gibljivosti sklepov.

Prednosti Pred Drugimi Metodami Zdravljenja

  • Neinvazivnost: Bioterapija je neinvazivna metoda, kar pomeni, da ne vključuje kirurških posegov ali uporabe zdravil, ki imajo stranske učinke.
  • Holistični pristop: Za razliko od nekaterih tradicionalnih zdravljenj, bioterapija obravnava celotno telo, ne le simptomov revmatoidnega artritisa.
  • Brez stranskih učinkov: Bioterapija je znana po minimalnih ali ničelnih stranskih učinkih, kar je prednost za ljudi, ki so občutljivi na zdravila ali druge oblike zdravljenja.
  • Komplementarno zdravljenje: Bioterapija se lahko uporablja kot komplementarno zdravljenje skupaj z tradicionalnim medicinskim zdravljenjem, kar omogoča bolnikom, da izkoristijo koristi obeh pristopov k zdravljenju.
Bioenergija - Bioterapija Pogosta Vprašanja

Sem Robert Borenović, licencirani bioenergetik po metodi Zdenka Domančića.

S svojim znanjem in več kot 7 let izkušenj na področju bioenergije sem že pomagal številnim posameznikom pri doseganju pozitivnih rezultatov.

Verjamem, da je vsak človek edinstven in ima svoje individualne energetske potrebe. S spoštovanjem do posameznika pristopam k vsaki terapiji, pri čemer uporabljam različne tehnike za doseganje najboljših rezultatov.

Moje delo temelji na principu uravnoteženja in harmonizacije energijskega sistema telesa.

Skupaj s stranko ustvarjam energetsko povezavo, ki omogoča pretok pozitivne energije in spodbuja samozdravljenje telesa. Z mojim vodenjem in podporo, stranke dosežejo izboljšanje telesnega, čustvenega in duševnega počutja.

Zaupanje, empatija in strokovnost so temeljni elementi mojega dela. Skozi terapevtski proces zagotavljam varno in spoštljivo okolje, kjer lahko stranke brez zadržkov izrazijo svoje potrebe in izzive.

Licenca Robert Borenović
Certifikat BIOENERGIJSKEGA DELOVANJA

Mnenje strank

Bioterapija se je izkazala za učinkovito metodo zdravljenja za tiste, ki trpijo za revmatoidnim artritisom. Z naravnim pristopom in obetavnimi rezultati je to alternativa, o kateri je vredno razmisliti. Vseno pa ne razmišljajte predolgo, ampak se raje naročite na bioterapijo in se sami prepričajte v moč bioterapije po metodi Zdenka Domančića®.

BIOTERAPIJA

Izvedite več o bioterapiji

KONTAKT

Izpolnite kontaktni obrazec in se naročite na svojo terapijo

BIOTERAPIJA NA DALJAVO

Izvedite več o bioterapiji na daljavo

Pogosta vprašanja (FAQs)

Gre za energetsko metodo, ki se osredotoča na prenos energije med terapevtom in pacientom z namenom uravnavanja energetskega sistema telesa, kar ponuja naravno in neinvazivno alternativo za zdravljenje različnih zdravstvenih težav, vključno z revmatoidnim artritisom.

Ta energijska terapija si prizadeva uravnavati energetski sistem telesa, pospešiti procese zdravljenja in lajšati simptome revmatoidnega artritisa

Poleg tradicionalnega medicinskega zdravljenja med alternativnimi metodami najdemo akupunkturo, homeopatijo, Bioterapijo po metodi Zdenka Domančića® ter druge.

Ta metoda ponuja neinvazivno, naravno alternativo za lajšanje simptomov in spodbujanje celostnega zdravja in dobrega počutja, ki se lahko uporablja skupaj s tradicionalnim medicinskim zdravljenjem za bolj celovito oskrbo​.

Bodite obveščeni o novostih

Prijavite se na brezplačne e-novice