...

Bioterapija Robert Borenović

Bolečine v kolku: z bioterapijo jih uspešno lajšamo

bolečine v kolku - Bioterapija Robert borenović , slika prikazuje moško osebo ki se sooča z bolečinami v kolku

 

 

 

Kdo med nami ni občutil občasne bolečine v kolku ali zategovanje? Ta občutek, ko ne moreš pravilno hoditi ali ko te bolečina zbudi sredi noči. Ampak, ali ste vedeli, da obstaja naravna rešitev, ki lahko olajša te simptome? Bioterapija je odgovor!

Uvod v bolečine v kolku

Ali ste vedeli, da je kolčni sklep eden izmed najbolj obremenjenih sklepov v telesu? Predstavljajte si kolčni sklep kot ključno točko v mostu, ki povezuje zgornji in spodnji del telesa. Kaj se zgodi, ko je ta ključna točka oslabljena ali poškodovana? Pravilno, bolečina se pojavi.

Vzroki za bolečine v kolku

 

Bolečine v kolku so lahko posledica različnih vzrokov, od katerih so nekateri pogostejši in drugi manj pogosti. Pa si poglejmo 10 najpogostejših:

 • Artroza: To je najpogostejši vzrok za bolečine v kolku pri odraslih in je posledica obrabe kolčnega sklepa. Artroza povzroča tanjšanje sklepnega hrustanca, kar vodi do drgnjenja kosti ena ob drugi, kar povzroča bolečine v sklepih.
 • Osteoartritis kolčnega sklepa: Podoben kot artroza, osteoartritis je tudi degenerativna bolezen sklepov, ki povzroča bolečine in togost.
 • Spinalna stenoza: To je stanje, pri katerem bolečina iz hrbtenice seva v kolk ali nogo.
 • Burzitis: To je vnetje burze, majhne vrečke polne tekočine, ki zmanjšuje trenje med kostmi, mišicami in kitami. Pogosto je posledica preobremenitve kolčnega sklepa, na primer pri teku ali drugih aktivnostih.
 • Zlom Kolka: Zlom kolka je lahko tudi eden od vzrokov za bolečino, zlasti pri starejših osebah, kjer lahko osteoporoza prispeva k večji verjetnosti zloma.
 • Težave z ožiljem: Zožitve arterij ali druge težave z ožiljem lahko prav tako povzročijo bolečine v kolku.
 • Genski dejavniki: Nekateri genski dejavniki, kot so nepravilna rast kosti, lahko povzročijo bolečine v kolku.
 • Poškodbe: Poškodbe, ki nastanejo med športom ali zaradi drugih razlogov, lahko povzročijo bolečine v kolku.
 • Mišične napetosti in poškodbe tetiv: Te težave lahko vključujejo mišične seve ali raztrganine, tendinitis, ali druge poškodbe mišic in tkiv okoli kolka.
 • Težave z živci: Težave z živci, kot so išias ali prolaps diska, lahko prav tako povzročijo bolečine v kolku5.
 • Artritis: Artritis je lahko tudi vzrok za bolečine v kolku, še posebej pri hoji6.

Poleg teh vzrokov, obstajajo tudi nekateri dejavniki tveganja, ki lahko prispevajo k bolečinam v kolku, kot so višja telesna teža, pretirano naprezanje pri športu ali fizičnem delu, nepravilna telesna drža, nezdrav življenjski slog, povišane vrednosti holesterola in premalo telesne aktivnosti.

Simptomi bolečin v kolku

Simptomi bolečin v kolku se lahko razlikujejo glede na vzrok bolečine, vendar so nekateri pogosti simptomi, ki jih je mogoče opaziti, vključno z:

 • Bolečina: Očitna bolečina v območju kolka, ki je lahko blaga, a vztrajna in nadležna, ali pa se intenzivira z določenimi aktivnostmi ali v določenih položajih.
 • Bolečina v drugih delih telesa: Bolečina v kolku se lahko razširi tudi na druge dele telesa, kot so spodnji del hrbta, dimlje, zadnjica, sprednja stran kolka in notranja stran noge do kolena.
 • Omejena gibljivost: Težave pri hoji zaradi bolečine in omejene gibljivosti kolčnega sklepa lahko opazimo, še posebej, če je vzrok vnetje kolka.
 • Bolečina ponoči: Mnogi ljudje poročajo o bolečini v kolku ponoči ali med mirovanjem, ki traja do prebujanja in nato čez dan začasno izgine.
 • Bolečina med ali po fizični aktivnosti: Bolečina v kolku se lahko pojavi ali poslabša med ali po izvajanju fizičnih aktivnosti, še posebej tistih, ki vključujejo spodnji del telesa.
 • Šepanje: Šepanje je lahko sekundarni simptom, ki ga povzročajo bolečine v kolku.
 • Globoko sedeča bolečina v križu: Ta simptom je manj pogost, vendar je lahko povezan z bolečinami v kolku.

Kako na naraven način lajšati bolečine v kolku

Za naravno lajšanje bolečin v kolku je mogoče poskusiti več metod. Nekateri nasveti in vaje za izboljšanje mobilnosti in funkcije kolka vključujejo:

 • Sproščanje mišic: Sproščanje sprednje stegenske mišice in mišice piriformis (hruškaste mišice) lahko pomaga pri lajšanju bolečin v kolku. To lahko storite z uporabo valjčka ali žogice za masažo teh mišic.
 • Aktivacija mišic: Vaje, ki aktivirajo mišice okoli kolka, kot so dvig bokov, vaje leže na boku in bočna hoja z elastiko, lahko prav tako pomagajo pri lajšanju bolečin v kolku.
 • Hlajenje: Uporaba naravnih izdelkov, kot je Biofreeze, za nežno hlajenje prizadetega območja, lahko prav tako pomaga, še posebej, kadar je bolečina zelo močna.
 • Bioterapija po metodi Zdenka Domančića®: Ta terapija velja za eno najuspešnejših in najmočnejših alternativnih metod za lajšanje in odpravljanje zdravstvenih težav, prav tako pa tudi preprečuje nastanek novih bolezni. Terapija je opisana kot enostavna, močna, neboleča in učinkovita tehnika izboljšanja človekovega stanja, ki se izvaja brez dotika in ima blagodejne učinke na ljudi ne glede na njihovo starost ali stanje, ki se obravnava, pod pogojem, da se izvaja na pravilen način.

Več o bolečinah v kolku si lahko preberete na naslednji povezavi: Kliknite TUKAJ

Bioterapija po metodi Zdenka Domančića® varna alternativa drugim zdravstvenim metodam

Bioterapija po metodi Zdenka Domančića® je alternativna metoda zdravljenja, ki omogoča zdravljenje z uporabo bioenergije. Ta metoda zdravljenja temelji na prepričanju, da ima vsak organizem sposobnost samozdravljenja in da lahko bioterapija (terapija z bioenergijo) to sposobnost spodbudi. Pri tej metodi uporabljam svoje roke kot glavno orodje prenosa bioenergije, da odpravim blokade in obnovim pretok energije v telesu. Bioterapija je učinkovita pri zdravljenju številnih težav, vključno z bolečinami v hrbtu, migrenami, alergijami, depresijo in številnimi drugimi, pri katerih klasična medicina ni zadosti učinkovita. Pri odpravljanju zdravstvenih težav, brez zdravil in stranskih učinkov le teh, pa je pomembno, da se uporablja učinkovita metoda, ki lahko prinese trajne rezultate.

Boleče noge od kolen navzdol

Prednosti bioterapije za bolečine v kolku

Bioterapija po metodi Zdenka Domančića® je znana kot ena izmed uspešnih in močnih alternativnih metod za lajšanje in odpravljanje zdravstvenih težav, vključno z bolečinami v kolku. Tukaj je nekaj prednosti te metode, ki bi lahko bile koristne pri obravnavi bolečin v kolku:

 • Varna in neboleča terapija: Bioterapija je varna in neboleča, kar omogoča pacientom, da doživijo olajšanje brez neprijetnih občutkov ali strahu pred postopkom.
 • Terapije brez stranskih učinkov: Ta metoda ni povezana s stranskimi učinki, ki so pogosto povezani z nekaterimi drugimi oblikami zdravljenja, kot so zdravila na recept ali invazivni kirurški posegi.
 • Hitra odprava bolečin: Bioterapija ponuja hitro olajšanje od bolečin, kar je lahko še posebej koristno za tiste, ki trpijo zaradi bolečin v kolku.
 • Terapije brez zdravil: Ta metoda ne vključuje uporabe zdravil, kar je lahko koristno za tiste, ki iščejo naravne alternative za lajšanje bolečin ali tiste, ki se izogibajo uporabi zdravil zaradi alergij, občutljivosti ali drugih zdravstvenih stanj.
 • Odprava stresa: Bioterapija pomaga pri odpravi stresa, ki je pogosto povezan z kronično bolečino in lahko celo poslabša bolečino v kolku.
 • Celostni pristop: Bioterapija po metodi Zdenka Domančića® je opisana kot celostni pristop, ki ne le lajša fizičnih simptomov, temveč tudi izboljša splošno kakovost življenja posameznika. Ta metoda ima celovit, vseobsegajoč in blagodejen učinek na človeka ter pomaga izboljšati kakovost življenja.
 • Širok spekter delovanja: Ta metoda pokriva širok spekter delovanja, od preventive do zdravljenja vseh fizičnih in psihičnih bolezni, kar pomeni, da se lahko uporablja za različne vrste bolečin in zdravstvenih težav, vključno z bolečinami v kolku. 
Bioenergija - Bioterapija Pogosta Vprašanja

Sem Robert Borenović, licencirani bioenergetik po metodi Zdenka Domančića®.

S svojim znanjem in več kot 7 let izkušenj na področju bioenergije sem že pomagal številnim posameznikom pri doseganju pozitivnih rezultatov.

Verjamem, da je vsak človek edinstven in ima svoje individualne energetske potrebe. S spoštovanjem do posameznika pristopam k vsaki terapiji, pri čemer uporabljam različne tehnike za doseganje najboljših rezultatov.

Moje delo temelji na principu uravnoteženja in harmonizacije energijskega sistema telesa.

Skupaj s stranko ustvarjam energetsko povezavo, ki omogoča pretok pozitivne energije in spodbuja samozdravljenje telesa. Z mojim vodenjem in podporo, stranke dosežejo izboljšanje telesnega, čustvenega in duševnega počutja.

Zaupanje, empatija in strokovnost so temeljni elementi mojega dela. Skozi terapevtski proces zagotavljam varno in spoštljivo okolje, kjer lahko stranke brez zadržkov izrazijo svoje potrebe in izzive.

Licenca Robert Borenović
Certifikat BIOENERGIJSKEGA DELOVANJA

Mnenje strank

Bolečine v kolku lahko resnično vplivajo na kakovost življenja. Zakaj ne bi dali bioterapiji priložnost? Lahko je to prav tisto, kar potrebujete za boljše počutje in odpravo bolečin v kolku.

BIOTERAPIJA

Izvedite več o bioterapiji

KONTAKT

Izpolnite kontaktni obrazec in se naročite na svojo terapijo

BIOTERAPIJA NA DALJAVO

Izvedite več o bioterapiji na daljavo

Bodite obveščeni o novostih

Prijavite se na brezplačne e-novice