...

Bioterapija Robert Borenović

Kronične bolezni - z bioterapijo vam lahko učinkovito pomagam

kronične bolezni - Bioterapija Robert Borenović , slika prikazuje žensko osebo ki zaradi kronične bolezni mora vsak dan jemati zdravila

Svet okoli nas se nenehno spreminja, prav tako naše zdravje. Kronične bolezni so postale neizbežen del sodobne družbe. A kaj, če vam povemo, da obstaja alternativni pristop k zdravljenju, ki lahko pomaga ublažiti simptome in izboljša vaše splošno počutje? Predstavljamo vam bioterapijo, ki jo izvaja Robert Borenović, pristop, ki vam lahko pomaga v boju proti kroničnim boleznim.

Razumevanje Kroničnih Bolezni

Kronične bolezni so dolgotrajne in ponavadi počasi napredujoče bolezni. Vendar pa je z razvojem bioterapije mogoče najti olajšanje. Poglejmo nekaj ključnih točk:

 • Razlika med akutnimi in kroničnimi boleznimi
 • Vpliv kroničnih bolezni na kakovost življenja
 • Kako bioterapija lahko pomaga

Akutne in Kronične Bolezni: Ključne Razlike

Ko govorimo o boleznih, je razumevanje razlik med akutnimi in kroničnimi boleznimi ključnega pomena, saj nam to pomaga pri oblikovanju pravilnega pristopa k zdravljenju. V tem odseku bomo podrobno razpravljali o osnovnih razlikah med akutnimi in kroničnimi boleznimi, njihovem vplivu na posameznika in kako se spopasti z njimi.

Definicija in trajanje

Prva in najbolj očitna razlika med akutnimi in kroničnimi boleznimi je v njihovem trajanju.

 • Akutne bolezni: To so bolezni, ki se pojavijo nenadoma in običajno trajajo kratko obdobje. Simptomi so običajno hudi, vendar se s pravilnim zdravljenjem lahko hitro izboljšajo. Primeri akutnih bolezni vključujejo prehlad, gripo, zlome kosti in vnetja, kot je vnetje slepiča.

 • Kronične bolezni: Nasprotno pa kronične bolezni običajno trajajo dlje časa, pogosto več mesecev ali let, včasih celo vse življenje. Simptomi so morda manj hudi kot pri akutnih boleznih, vendar so trajni in lahko vplivajo na posameznikovo kakovost življenja. Primeri kroničnih bolezni vključujejo diabetes, srčno-žilne bolezni in artritis.

Vzroki in diagnosticiranje

Razumevanje vzrokov in diagnosticiranje akutnih in kroničnih bolezni je prav tako ključnega pomena.

 • Akutne bolezni: Vzroki akutnih bolezni so pogosto jasni in lahko diagnosticirani, kar omogoča hitro in učinkovito zdravljenje.

 • Kronične bolezni: Po drugi strani pa so vzroki kroničnih bolezni pogosto zapleteni in morda povezani z genetskimi dejavniki, življenjskim slogom ali okoljskimi dejavniki. Diagnosticiranje in zdravljenje kroničnih bolezni je lahko dolgotrajno, s poudarkom na upravljanju simptomov in izboljšanju kakovosti življenja.

Pristopi k zdravljenju

Zdravljenje akutnih in kroničnih bolezni se močno razlikuje.

 • Akutne bolezni: Zdravljenje akutnih bolezni je pogosto usmerjeno v odpravo osnovnega vzroka bolezni, da se posamezniku omogoči popolno okrevanje.

 • Kronične bolezni: Pri kroničnih boleznih pa je zdravljenje običajno usmerjeno v upravljanje simptomov in preprečevanje nadaljnjih zapletov. To vključuje dolgoročne strategije zdravljenja, kot so spremembe življenjskega sloga, redno spremljanje zdravja in jemanje zdravil za lajšanje simptomov.

Vpliv Kroničnih Bolezni na kakovost življenja

Kronične bolezni so dolgotrajne zdravstvene težave, ki lahko močno vplivajo na posameznikovo življenje. Njihov vpliv se razteza čez širok spekter področij, vključno s fizičnim zdravjem, čustvenim počutjem in socialnim življenjem posameznika. V tem razdelku bomo podrobno preučili, kako kronične bolezni vplivajo na različne vidike posameznikovega življenja.

Fizični Vpliv

Kronične bolezni lahko močno vplivajo na fizično sposobnost posameznika. Nekateri izmed vplivov vključujejo:

 • Omejena mobilnost: Bolezni, kot so artritis ali multiple skleroza, lahko omejijo mobilnost in vodijo v kronične bolečine.
 • Kronična utrujenost: Mnoge kronične bolezni povzročajo občutke kronične utrujenosti, ki lahko omejujejo sposobnost posameznika za opravljanje vsakodnevnih nalog.
 • Zmanjšana fizična zmogljivost: Kronične bolezni lahko zmanjšajo fizično zmogljivost in vzdržljivost, kar otežuje sodelovanje v fizičnih aktivnostih.

Čustveni Vpliv

 • Depresija in anksioznost: Dolgotrajno soočanje s kronično boleznijo lahko povzroči čustveni stres, depresijo in anksioznost.
 • Izguba samozavesti: Posamezniki s kroničnimi boleznimi se lahko soočajo z izgubo samozavesti ali samopodobe, še posebej, če bolezen vpliva na njihov videz ali sposobnost opravljanja določenih nalog.
 • Občutki osamljenosti: Kronične bolezni lahko povzročijo občutke izoliranosti ali osamljenosti, še posebej, če bolezen omejuje socialno interakcijo.

Socialni Vpliv

 • Omejene socialne aktivnosti: Kronične bolezni lahko omejijo socialne aktivnosti, zaradi česar se posamezniki počutijo osamljene ali izolirane.
 • Stigma in nerazumevanje: Posamezniki s kroničnimi boleznimi se lahko soočajo s stigmo ali nerazumevanjem s strani družbe ali celo prijateljev in družine.
 • Finančni stres: Stroški zdravljenja kroničnih bolezni lahko povzročijo finančni stres, ki dodatno vpliva na kakovost življenja posameznika. 
Spoprijemanje in Podpora

Učinkovito spoprijemanje in podpora sta ključna za izboljšanje kakovosti življenja posameznikov s kroničnimi boleznimi. To vključuje dostop do kakovostne zdravstvene oskrbe, podporo skupnosti in družine ter strategije za obvladovanje stresa in čustvenih izzivov.

Več o kroničnih boleznih si lahko preberete na naslednji povezavi: Kliknite TUKAJ

Bioterapija: Alternativni Pristop

V svetu, kjer tradicionalno zdravljenje pogosto ni dovolj, se mnogi obračajo na alternativne pristope zdravljenja. Eden izmed teh pristopov je Bioterapija po metodi Zdenka Domančića®, ki je pridobila priznanje zaradi svoje edinstvene uporabe bioenergije za zdravljenje in izboljšanje splošnega počutja. V tem razdelku bomo podrobno razpravljali o tem, kaj bioterapija pravzaprav je, kako deluje, kakšne so njene prednosti in kako Robert Borenović uporablja to metodo za pomoč posameznikom.

Kaj Je Bioterapija po metodi Zdenka Domančića®?

Bioterapija po metodi Zdenka Domančića® je alternativna metoda zdravljenja, ki se osredotoča na uporabo bioenergije za spodbujanje samo-zdravljenja. To je holistična metoda, ki ne uporablja zdravil ali invazivnih postopkov, temveč deluje z uravnoteženjem energijskih polj v telesu.

Kako Deluje Bioterapija po metodi Zdenka Domančića®?

Osrednje prepričanje bioterapije je, da ima vsako telo zmožnost samo-zdravljenja.

 • Uravnoteženje Energijskih Polj: Bioterapija deluje z identifikacijo in uravnoteženjem energijskih polj v telesu. Vsaka nepravilnost ali blokada v teh energijskih poljih lahko vodi do bolezni ali zdravstvenih težav.
 • Preusmerjanje Energijskih Tokov: Terapevt usmerja energijske tokove v telesu tako, da spodbuja proces samo-zdravljenja in pomaga telesu, da se vrne v stanje ravnovesja.
 • Individualiziran Pristop: Vsako sejo bioterapije prilagodijo individualnim potrebam posameznika, kar omogoča celostno zdravljenje.
Prednosti Bioterapije po metodi Zdenka Domančića®

Bioterapija po tej metodi prinaša več prednosti, ki vključujejo:

 • Naravno Zdravljenje: Brez uporabe zdravil ali invazivnih postopkov, kar zmanjšuje tveganje za neželene učinke.
 • Izboljšanje Splošnega Počutja: Mnogi poročajo o izboljšanju splošnega počutja, večji energiji in boljši kakovosti spanca.
 • Uporabno za Različne Zdravstvene Težave: Učinkovito pri zdravljenju širokega spektra zdravstvenih težav, vključno s kroničnimi boleznimi.

Mnenje strank

Bioenergija - Bioterapija Pogosta Vprašanja

Sem Robert Borenović, licencirani bioenergetik po metodi Zdenka Domančića®.

S svojim znanjem in več kot 7 let izkušenj na področju bioenergije sem že pomagal številnim posameznikom pri doseganju pozitivnih rezultatov.

Verjamem, da je vsak človek edinstven in ima svoje individualne energetske potrebe. S spoštovanjem do posameznika pristopam k vsaki terapiji, pri čemer uporabljam različne tehnike za doseganje najboljših rezultatov.

Moje delo temelji na principu uravnoteženja in harmonizacije energijskega sistema telesa.

Skupaj s stranko ustvarjam energetsko povezavo, ki omogoča pretok pozitivne energije in spodbuja samozdravljenje telesa. Z mojim vodenjem in podporo, stranke dosežejo izboljšanje telesnega, čustvenega in duševnega počutja.

Zaupanje, empatija in strokovnost so temeljni elementi mojega dela. Skozi terapevtski proces zagotavljam varno in spoštljivo okolje, kjer lahko stranke brez zadržkov izrazijo svoje potrebe in izzive.

Licenca Robert Borenović
Certifikat BIOENERGIJSKEGA DELOVANJA

Kronične bolezni so resno breme za mnoge, vendar ne obupajte. Bioterapija je eden od pristopov, ki vam lahko pomaga na vaši poti do boljšega zdravja. Ali je to pravi pristop za vas? Vaša odločitev.

BIOTERAPIJA

Izvedite več o bioterapiji

KONTAKT

Izpolnite kontaktni obrazec in se naročite na svojo terapijo

BIOTERAPIJA NA DALJAVO

Izvedite več o bioterapiji na daljavo

Pogosta vprašanja (FAQs)

Akutne bolezni so začasne in se običajno pojavijo nenadoma z izrazitimi simptomi, ki se lahko hitro zdravijo, medtem ko so kronične bolezni dolgotrajne in lahko trajajo več mesecev ali let, pogosto z manj izrazitimi simptomi, ki zahtevajo dolgoročno upravljanje.

Bioterapija se osredotoča na uravnoteženje energijskih polj v telesu, kar lahko pomaga pri lajšanju simptomov kroničnih bolezni, izboljšanju splošnega počutja in spodbujanju telesne sposobnosti samo-zdravljenja. To alternativno zdravljenje lahko deluje komplementarno z drugimi zdravstvenimi pristopi za celostno upravljanje kroničnih bolezni.

Bioterapija je varna, saj je neinvazivna in ne uporablja zdravil. Vendar je pomembno, da bioterapijo izvaja usposobljen in certificiran bioterapevt.

Čas, potreben da opazite izboljšave po bioterapiji, se lahko razlikuje od posameznika do posameznika. Nekateri opazijo izboljšave že po eni terapiji nekateri pa po treh tednih.

Izbira bioterapije je osebna odločitev, ki je odvisna od vaših zdravstvenih potreb, osebnih prepričanj in izkušenj z alternativnimi terapijami.

Bodite obveščeni o novostih

Prijavite se na brezplačne e-novice