...

Bioterapija Robert Borenović

Bolečine v vratu: vzroki, simptomi in lajšanje bolečin z bioterapijo po metodi Zdenka Domančića®

bolečine v vratu - Bioterapija Robert Borenović , slika prikazuje starejšega gospoda ki ima bolečine v vratu

 

Bolečine v vratu so nadloga, ki pesti mnoge ljudi po vsem svetu. Pogosto so posledica stresa, nepravilne drže, ali preprosto prekomernega naprezanja vratnih mišic. Kljub temu, da se zdi, da so te bolečine pogoste in neprijetne, obstaja naravna pot do olajšanja, ki se imenuje bioterapija. V tem članku bomo raziskali, kako bioterapija lahko pomaga pri lajšanju bolečin v vratu in kako jo lahko uporabimo kot učinkovito metodo za izboljšanje svojega počutja.

Vzroki za Bolečine v Vratu?

Preden se poglobimo v bioterapijo, moramo razumeti, kaj povzroča bolečine v vratu. Bolečine v vratu se lahko pojavijo zaradi različnih razlogov, vključno z:

 1. Slaba drža: Dolgotrajno sedenje z nepravilno držo lahko povzroči napetost v mišicah vratu.
 2. Stres: Stres lahko povzroči napetost v mišicah vratu in ramen, kar vodi do bolečin.
 3. Poškodbe: Poškodbe, kot so nesreče ali športne poškodbe, lahko povzročijo poškodbe vratnih mišic.
 4. Sedeči način življenja: Pomanjkanje telesne aktivnosti lahko privede do oslabelosti mišic vratu.
 5. Bolezni: Nekatere bolezni, kot je osteoartritis, lahko povzročijo bolečine v vratu.

Sedaj, ko razumemo nekatere vzroke bolečin v vratu, se lahko posvetimo temu, kako bioterapija lahko pomaga pri njihovem lajšanju.

Simptomi za Bolečine v Vratu?

Bolečine v vratu so pogosta težava, ki lahko posameznikom povzroča veliko nelagodja in omeji njihovo gibljivost. Simptomi, ki spremljajo bolečine v vratu, so raznoliki, a nekateri med njimi so še posebej pogosti. V nadaljevanju so navedeni pet najpogostejših simptomov, povezanih z bolečinami v vratu:

 • Bolečina v vratu in ramenih: To je osnovni simptom, ki ga lahko občutite v vratu in morda tudi v ramenih. Bolečina je lahko ostra, pekoča ali tope narave, in se lahko razširi navzdol po hrbtu ali v roke.
 • Glavoboli: Bolečine v vratu lahko povzročijo tudi glavobole, še posebej v zatilju ali na straneh glave. Glavoboli, ki izvirajo iz vratu, so pogosto posledica napetosti v mišicah vratu ali težav s sklepi v vratni hrbtenici.
 • Omejen obseg gibanja: Morda boste ugotovili, da je vaše gibanje vratu omejeno, kar pomeni, da imate težave z obračanjem glave na levo ali desno, ali z nagibanjem glave naprej in nazaj.
 • Omrtvelost ali mravljinčenje v rokah: Omrtvelost ali mravljinčenje v rokah je lahko posledica stiskanja živcev v vratni hrbtenici. Ta simptom je lahko znak resnejše težave, kot je hernija diska, in je pomembno, da ga zdravnik pregleda.
 • Zategnjenost v vratu, ramenih in zgornjem delu hrbta: Napetost v mišicah je lahko tako huda, da povzroča zategnjenost in bolečino ne samo v vratu, temveč tudi v ramenih in zgornjem delu hrbta.

Konvencionalni pristopi k lajšanju bolečin v vratu

Konvencionalni pristopi k lajšanju bolečin v vratu so raznoliki in prilagodljivi glede na specifične potrebe in okoliščine posameznika. Ena izmed osnovnih metod je fizioterapija, ki vključuje različne tehnike, kot so manualna terapija, tecar terapija in laserska terapija. Te terapije so namenjene zmanjšanju bolečin, izboljšanju gibljivosti in pospeševanju celjenja na prizadetem območju.

Poleg tega je kineziologija prav tako koristna pri obravnavi bolečin v vratu. Ta pristop temelji na razumevanju človeškega gibanja in njegovega vpliva na zdravje. Terapevti, usposobljeni v kineziologiji, uporabljajo različne tehnike in metode, vključno z manualno terapijo, vajami za raztezanje in krepitev mišic, da učinkovito zdravijo bolečine in spodbujajo zdravljenje.

Nekateri konvencionalni nasveti za lajšanje bolečin v vratu vključujejo pravilno držo, redno raztezanje in vadbo, tople in hladne obkladke, pravilno izbiro blazin in vzmetnic ter sprostitvene tehnike, kot so joga, meditacija, dihalne vaje in terapevtska masaža. Pravilna drža lahko zmanjša pritisk na vratno hrbtenico, medtem ko redno raztezanje in vadba pomagata krepiti mišice vratu in ramen ter ohranjati njihovo prožnost. Toplota in hlad lahko pomagata sprostiti mišice in zmanjšati vnetje, medtem ko ustrezna izbira blazin in vzmetnic zagotavlja ustrezno podporo vratni hrbtenici med spanjem. Sprostitvene tehnike lahko zmanjšajo stres, napetost in pomagajo sprostiti mišice v vratu

Sedaj je pa že čas da spoznate, bioterapijo po metodi Zdenka Domančića®

Več o bolečinah v vratu si lahko preberete na naslednji povezavi: Kliknite TUKAJ

Kaj je Bioterapija?

Bioterapija je naravna metoda zdravljenja, ki temelji na prepričanju, da ima naše telo sposobnost samozdravljenja. Ta metoda uporablja energijske tehnike, ki pomagajo telesu pri obnavljanju ravnotežja in zdravljenju. Bioterapevti verjamemo, da lahko s pravilno uporabo tehnik energijskega zdravljenja pomagamo pri lajšanju različnih telesnih težav, vključno z bolečinami v vratu.

Kako Deluje Bioterapija za Bolečine v Vratu?

Bioterapija deluje tako, da ponovno vzpostavi energetsko ravnovesje v telesu. Bioterapija pomaga pri sproščanju napetosti v mišicah vratu, spodbujajo pretok energije in omogočajo telesu, da se zaceli. Bioterapija je neinvazivna in neškodljiva metoda zdravljenja, ki je vse bolj priljubljena zaradi svoje naravne narave.

Prednosti Bioterapije za Bolečine v Vratu

Uporaba bioterapije za lajšanje bolečin v vratu prinaša številne prednosti, vključno z:

 1. Naravno zdravljenje: Bioterapija ne vključuje uporabe zdravil ali kirurških posegov, kar jo naredi naravno in varno metodo zdravljenja.
 2. Lajšanje napetosti: Terapevtske tehnike bioterapije pomagajo pri sproščanju napetosti v mišicah vratu, kar prinaša takojšnje olajšanje.
 3. Povečanje energije: Bioterapija spodbuja pretok energije v telesu, kar lahko pomaga izboljšati splošno počutje.
 4. Trajnostni rezultati: Pri rednem zdravljenju se lahko dosežejo trajnostni rezultati, ki preprečujejo ponovno pojavljanje bolečin v vratu.

Mnenje strank

Bioenergija - Bioterapija Pogosta Vprašanja

Sem Robert Borenović, licencirani bioenergetik po metodi Zdenka Domančića.

S svojim znanjem in več kot 7 let izkušenj na področju bioenergije sem že pomagal številnim posameznikom pri doseganju pozitivnih rezultatov.

Verjamem, da je vsak človek edinstven in ima svoje individualne energetske potrebe. S spoštovanjem do posameznika pristopam k vsaki terapiji, pri čemer uporabljam različne tehnike za doseganje najboljših rezultatov.

Moje delo temelji na principu uravnoteženja in harmonizacije energijskega sistema telesa.

Skupaj s stranko ustvarjam energetsko povezavo, ki omogoča pretok pozitivne energije in spodbuja samozdravljenje telesa. Z mojim vodenjem in podporo, stranke dosežejo izboljšanje telesnega, čustvenega in duševnega počutja.

Zaupanje, empatija in strokovnost so temeljni elementi mojega dela. Skozi terapevtski proces zagotavljam varno in spoštljivo okolje, kjer lahko stranke brez zadržkov izrazijo svoje potrebe in izzive.

Licenca Robert Borenović
Certifikat BIOENERGIJSKEGA DELOVANJA

Zaključek

Bolečine v vratu so lahko izredno neprijetne in vplivajo na naše vsakodnevno življenje. Zdaj, ko ste seznanjeni z bioterapijo in njenimi prednostmi pri lajšanju bolečin v vratu, se lahko odločite za to naravno metodo zdravljenja, ki vam lahko pomaga povrniti udobje in počutje. Ne odlašajte, če se borite z bolečinami v vratu, saj je bioterapija lahko ključ do olajšanja, ki ga iščete.

BIOTERAPIJA

Izvedite več o bioterapiji

KONTAKT

Izpolnite kontaktni obrazec in se naročite na svojo terapijo

BIOTERAPIJA NA DALJAVO

Izvedite več o bioterapiji na daljavo

Pogosta vprašanja (FAQs)

Bioterapija po metodi Zdenka Domančića® je energetska terapija, ki temelji na uravnavanju in prenosu življenjske energije. S pomočjo tega pristopa se lahko doseže lajšanje bolečin v vratu in izboljšanje splošnega stanja telesa.

Bioterapijo po metodi Zdenka Domančića® lahko izvajajo usposobljeni terapevti, ki so se izučili in certificirali po tej metodi. Pomembno je, da se obrnete na strokovno usposobljeno osebo za izvajanje terapije.

Med bioterapijo po metodi Zdenka Domančića® bioterapevt uporablja svoje roke za prenos življenjske energije na telo pacienta. S tem se spodbudi naravni proces samozdravljenja telesa, kar posledično privede do zmanjšanja bolečin v vratu.

Rezultati bioterapije po metodi Zdenka Domančića® se lahko razlikujejo od posameznika do posameznika. Mnogi poročajo o zmanjšanju bolečin v vratu, izboljšanju gibljivosti in povečanju splošnega počutja. Vendar je pomembno razumeti, da rezultati niso zagotovljeni in se lahko razlikujejo od primera do primera.

Bodite obveščeni o novostih

Prijavite se na brezplačne e-novice