...

Bioterapija Robert Borenović

Bolečine v križu - Z bioterapijo jih uspešno lajšamo

bolečine v križu - Bioterapija Robert Borenović , slika prikazuje osebo ki ima bolečine v križu

 

Skoraj vsak od nas je vsaj enkrat v življenju občutil bolečine v križu. Te bolečine lahko otežijo vsakdanje aktivnosti in vplivajo na kakovost življenja. Razumevanje vzrokov in rešitev za bolečine v križu je ključno za njihovo uspešno obvladovanje.

Razširjenost bolečin v križu

V Sloveniji je razširjenost bolečin v križu visoka, saj trpi zaradi takšnih ali drugačnih bolečin v križu že vsak drugi Slovenec. Bolečine v križu so opredeljene kot ena izmed najpogostejših težav tako med mladimi kot starejšimi ljudmi, predvsem zaradi sedečega načina življenja, stresa in preobremenjenosti. Pomanjkanje časa in pozornosti, ki jo ljudje namenjajo svoji telesni aktivnosti, lahko prispeva k povečanju te težave, saj je telesna aktivnost dokazano koristna za izboljšanje stanja hrbta

Pogosti vzroki bolečin v križu

Bolečine v križu so lahko posledica različnih vzrokov, nekateri izmed pogostih vzrokov vključujejo:

 • Pomanjkanje Gibanja: Pomanjkanje gibanja lahko povzroči oslabelost mišic, ki so odgovorne za stabilnost hrbtenice, kar lahko privede do bolečin v križu.
 • Nosečnost, Delovno Mesto ali Vrsta Dela: Nosečnost, delovno mesto ali vrsta dela, ki vključuje veliko sedečega dela ali dvigovanja težkih bremen, so lahko pomembni dejavniki za nastanek bolečin v križu.
 • Nesreče ali Travme: Nesreče ali travme, kot so padci ali udarci, lahko povzročijo akutne bolečine v križu.
 • Nepravilno Dvigovanje Uteži: Dvigovanje težkih bremen na napačen način je pogost vzrok bolečin v križu.
 • Osnovne Bolezni ali Staranje: Osnovne bolezni ali staranje in napredovanje starosti lahko prav tako vodijo do bolečin v križu.
 • Zvini, Utesnitve Živčnih Vlaken, Okvare Kostnih in Sklepnih Delov: Zvini, utesnitve živčnih vlaken, in okvare kostnih in sklepnih delov so med pogostimi vzroki za bolečino v križu.
 • Patologije Hrbtenice: Patologije hrbtenice, kot so hernija diska, spinalna stenoza, artroza hrbtenice, išias, in sklepni artritis so prav tako pogosti vzroki za bolečine v križu.
 • Dolgotrajno Sedenje: Dolgotrajno sedenje in neustrezna lega ter gibanje medenice lahko prav tako vodijo do bolečin v križu.

Najpogostejši simptomi za bolečine v križu

Simptomi bolečin v križu se lahko razlikujejo od osebe do osebe in so odvisni tudi od vzroka bolečin. Tukaj so nekateri pogosti simptomi, povezani z bolečinami v križu:

 • Različne vrste bolečin:

  1. Ostra bolečina v omejenem delu križa.
  2. Topa bolečina, ki vztraja dlje časa.
  3. Pekoča bolečina, ki hitro mine.
  4. Hude bolečine v križu neznanega vzroka, ki zahtevajo obisk zdravnika.
 • Okorelost hrbta in bolečina pri sklanjanju, ki se lahko pojavita posebej ali skupaj z drugimi simptomi bolečine v križu.

 • Širjenje bolečine: Bolečina se lahko širi v zadnjico in po zadnji strani stegen do stopal, lahko jo spremlja občutek mravljinčenja in slabši občutek za dotik.

 • Akutna bolečina v križu: Ta vrsta bolečine običajno nastopi nenadoma in traja nekaj dni ali tednov, bolečina je naravni odgovor telesa na fizično poškodbo ali poškodbo tkiva.
 • Dodatni simptomi: Če kateri koli od naslednjih znakov ali simptomov spremlja vaše bolečine v križu, je priporočljivo obiskati zdravnika:
  1. Izguba teže.
  2. Povišana telesna temperatura (vročica).
  3. Vnetje (otekanje) na hrbtu.

Več o bolečinah v križu si lahko preberete na naslednji povezavi: Kliknite TUKAJ

Bolečine v križu: Bioterapija po metodi Zdenka Domančića®

Bioterapija po metodi Zdenka Domančića® je alternativna metoda zdravljenja, ki omogoča zdravljenje z uporabo bioenergije. Ta metoda zdravljenja temelji na prepričanju, da ima vsak organizem sposobnost samozdravljenja in da lahko bioterapija (terapija z bioenergijo) to sposobnost spodbudi. Pri tej metodi uporabljam svoje roke kot glavno orodje prenosa bioenergije, da odpravim blokade in obnovim pretok energije v telesu. Bioterapija je učinkovita pri zdravljenju številnih težav, vključno z bolečinami v križu, migrenami, alergijami, depresijo in številnimi drugimi, pri katerih klasična medicina ni zadosti učinkovita. Pri odpravljanju zdravstvenih težav, brez zdravil in stranskih učinkov le teh, pa je pomembno, da se uporablja učinkovita metoda, ki lahko prinese trajne rezultate.

Prednosti bioterapije za bolečine v križu

Bioterapija po metodi Zdenka Domančića® za bolečine v križu ima več prednosti, kot so opisane v spodnjih točkah:

 • Neinvazivnost: Bioterapija je neinvazivna, kar pomeni, da ne vključuje kirurških posegov ali drugih invazivnih postopkov. To lahko zmanjša tveganje za zaplete in omogoča hitrejše okrevanje.

 • Širok Spekter Delovanja: Bioterapija ima širok spekter delovanja, kar pomeni, da lahko pomaga pri različnih težavah, ne samo pri bolečinah v križu. Bioterapija lahko služi tako za pomoč pri obstoječih težavah kot za preprečevanje bodočih bolezenskih stanj.

 • Izboljšanje Splošnega Počutja: Osebe, ki so prejele bioterapijo po metodi Zdenka Domančića®, so poročale o izboljšanju splošnega počutja. Poleg lajšanja bolečin v križu, je bioterapija pomagala izboljšati mobilnost, zmanjšati mišične krče in mrtvičenje nog, kar je omogočilo boljše gibanje in kakovost življenja. V nekaterih primerih je bioterapija celo pomagala ljudem, da so se izognili operativnim posegom, ki so bili predlagani zaradi njihovih težav s križem.

 • Komplementarna Terapija: Bioterapija po tej metodi lahko deluje v sodelovanju s klasičnim medicinskim zdravljenjem, kar pomeni, da lahko osebe še vedno prejemajo konvencionalno medicinsko zdravljenje, medtem ko prejemajo tudi bioterapijo za dodatno podporo.

 • Celostni Učinek: Bioterapija po metodi Zdenka Domančića® je terapija z celostnim, vseobsegajočim in blagodejnim učinkom na človeka, ki pomaga izboljšati kakovost življenja. Prav tako lahko preprečuje nastanek novih bolezni, kar lahko dolgoročno prispeva k boljšemu zdravju in dobremu počutju.

Mnenje strank

Bioenergija - Bioterapija Pogosta Vprašanja

Sem Robert Borenović, licencirani bioenergetik po metodi Zdenka Domančića.

S svojim znanjem in več kot 7 let izkušenj na področju bioenergije sem že pomagal številnim posameznikom pri doseganju pozitivnih rezultatov.

Verjamem, da je vsak človek edinstven in ima svoje individualne energetske potrebe. S spoštovanjem do posameznika pristopam k vsaki terapiji, pri čemer uporabljam različne tehnike za doseganje najboljših rezultatov.

Moje delo temelji na principu uravnoteženja in harmonizacije energijskega sistema telesa.

Skupaj s stranko ustvarjam energetsko povezavo, ki omogoča pretok pozitivne energije in spodbuja samozdravljenje telesa. Z mojim vodenjem in podporo, stranke dosežejo izboljšanje telesnega, čustvenega in duševnega počutja.

Zaupanje, empatija in strokovnost so temeljni elementi mojega dela. Skozi terapevtski proces zagotavljam varno in spoštljivo okolje, kjer lahko stranke brez zadržkov izrazijo svoje potrebe in izzive.

Licenca Robert Borenović
Certifikat BIOENERGIJSKEGA DELOVANJA

Bioterapija ponuja obetavno rešitev za tiste, ki trpijo zaradi bolečin v križu. Z naravnim pristopom k zdravljenju lahko bioterapija izboljša kakovost življenja mnogih pacientov.

BIOTERAPIJA

Izvedite več o bioterapiji

KONTAKT

Izpolnite kontaktni obrazec in se naročite na svojo terapijo

BIOTERAPIJA NA DALJAVO

Izvedite več o bioterapiji na daljavo

Pogosta vprašanja (FAQs)

Metoda Zdenka Domančića® je oblika bioterapije, ki se uporablja za zdravljenje bolečin v križu. Pri tej metodi se uporabljajo energetske tehnike za uravnoteženje energijskega sistema telesa in spodbujanje samozdravljenja. Bioterapevti po tej metodi uporabljajo svoj energijski dotik za prepoznavanje in odpravljanje energetskih blokad, ki lahko povzročajo bolečine v križu.

Bioterapija po metodi Zdenka Domančića® lahko prinese različne rezultate pri zdravljenju bolečin v križu. Med možnimi rezultati so zmanjšanje bolečine, izboljšanje gibljivosti in lajšanje simptomov. Pomembno je razumeti, da je odziv na terapijo individualen in se lahko razlikuje od osebe do osebe.

Bioterapija po metodi Zdenka Domančića® je primerna za široko paleto ljudi s bolečinami v križu. Vendar pa je priporočljivo, da se pred začetkom terapije posvetujete s svojim zdravnikom ali terapevtom, da se prepričate, ali je ta metoda primerna za vas in vaše specifične zdravstvene potrebe. Terapevt vam bo lahko podal ustrezna navodila in vam svetoval glede trajanja terapije ter morebitnih pričakovanih rezultatov.

Bodite obveščeni o novostih

Prijavite se na brezplačne e-novice