...

Bioterapija Robert Borenović

Bolezni ščitnice - Z bioterapijo vam lahko učinkovito pomagam

bolezni ščitnice - Bioterapija Robert Borenović , slika prikazuje žensko osebo ki je na pregledu ščitnice

Bolezni ščitnice

 

Človeško telo je čudež, popolnoma usklajena simfonija različnih komponent, ki delujejo skupaj. Kaj pa, če en del ne deluje pravilno? V primeru motenj ščitnice lahko celoten sistem vrže iz ravnotežja. Na srečo obstaja naravno zdravljenje, ki obljublja olajšanje – bioterapija. Preden se poglobimo v rešitev, bolje spoznajmo težavo.

Razumevanje Motenj Ščitnice

Motnje ščitnice so pogostejše, kot bi morda mislili. Ščitnica, majhna žleza v obliki metulja, ki se nahaja v vratu, igra ključno vlogo pri uravnavanju metabolizma telesa. Ko je ta žleza preveč ali premalo aktivna, lahko privede do različnih zdravstvenih zapletov.

Simptomi Motenj Ščitnice

Motnje ščitnice se lahko kažejo z mnogimi simptomi, ki se razlikujejo glede na to, ali žleza proizvaja preveč ali premalo hormona. Od utrujenosti, povečanja telesne mase in občutljivosti na mraz v primerih neaktivne ščitnice do povečanega srčnega utripa, tesnobe in izgube telesne mase, ko je preveč aktivna.

Zakaj je Ščitnica Pomembna

Predstavljajte si dirigenta, ki vodi orkester. Ščitnica je v mnogih pogledih kot ta dirigent, ki zagotavlja, da vsak del telesa deluje v harmoniji. Upravlja proizvodnjo energije, telesno temperaturo in celo naš srčni utrip.

Pogoste Bolezni Ščitnice

Med najpogostejšimi motnjami sta hipotiroidizem in hipertiroidizem. Prvi je posledica neaktivne ščitnice, drugi pa posledica preaktivne.

Bolezni Ščitnice - Hipotiroidizem

Hipotiroidizem ali hipotiroza je stanje, ki nastane, ko ščitnica ne proizvaja dovolj ščitničnih hormonov, kar vodi do zmanjšane funkcije ščitnice. To stanje je pogostejše pri ženskah, zlasti po 40. letu starosti, in lahko povzroči številne simptome, kot so zmanjšana presnova, utrujenost, zaspanost, občutljivost za mraz in pri ženskah menstruacijske motnje​

Bolezni Ščitnice - Hipertiroidizem

Hipertiroidizem, znan tudi kot tirotoksikoza, je stanje, pri katerem ščitnica proizvaja prekomerno količino ščitničnih hormonov. To prekomerno delovanje ščitnice vpliva na različne telesne funkcije, saj ščitnični hormoni, kot sta tetrajodtironin (T4) in trijodtironin (T3), nadzorujejo, kako celice porabljajo energijo in s tem uravnavajo metabolizem. Ko je ščitnica preveč aktivna, se lahko pojavijo simptomi, kot so povečan srčni utrip in telesna temperatura​

Več o boleznih ščitnice si lahko preberete na naslednji povezavi: Kliknite TUKAJ

Bioterapija: Naravna Rešitev

Bioterapija, oblika alternativne medicine, uporablja bioenergijo za zdravljenje bolezni in ponuja edinstven in naraven pristop k obravnavi motenj ščitnice.

Kaj je Bioterapija?

Z uporabo bioenergije, ki je vsepovsod okoli nas, bioterapija cilja na obnovitev ravnovesja in spodbujanje samozdravljenje. To je metoda, ki se prakticira že stoletja, za zdravljenje tegob.

Koristi Bioterapije za Motnje Ščitnice

Poleg tega, da je naravna metoda, bioterapija ponuja hitro delovanje, individualizirane terapije in najpomembneje, brez stranskih učinkov.

Kako Bioterapija Deluje na Ščitnico?

Z usmerjanjem bioenergije proti prizadetemu območju bioterapija izboljšuje delovanje ščitnice, vzpostavljajoč ravnovesje v proizvodnji telesnih hormonov.

Zgodbe o Uspehu z Bioterapijo

Mnogi posamezniki so našli uteho v bioterapiji, kot je Marina Brankov. Marina je povedala sledeče: ˝Po samo enem zdravljenju so moji rezultati dobri, trpim zaradi povečanega delovanja ščitnice in se s tem spopadam približno pol leta, čudež ali ne, počutim se odlično in zdravnik mi je to potrdil … Nadaljujem svoj boj, ni popuščanja. Kdor ne verjame, naj poskusi z mojega stališča – lahko rečem samo en velik HVALA in se spet vidimo!˝

Zaključek

Na področju obvladovanja bolezni ščitnice, bioterapija zasveti kot luči upanja. Bioterapija, s svojim poudarkom na pretoku in ravnovesju bioenergije, ponuja naravno pot k zdravljenju.

Čeprav ni nadomestilo za konvencionalno medicino, je lahko dragocen dodatek v vašem prizadevanju za življenje z zdravim delovanjem ščitnice. Bodi kot Marina in se sami prepričajte v moč bioterapije po metodi Zdenka Domančića®.

BIOTERAPIJA

Izvedite več o bioterapiji

KONTAKT

Izpolnite kontaktni obrazec in se naročite na svojo terapijo

BIOTERAPIJA NA DALJAVO

Izvedite več o bioterapiji na daljavo

Pogosta vprašanja (FAQs)

Ne, bioterapija ni nadomestilo za tradicionalne medicinske postopke. Lahko dopolni konvencionalno terapijo in pomaga pri lajšanju različnih zdravstvenih težav.

Bioterapija je primerna za vse ljudi, kot za otroke tako tudi za starostnike.

Bioenergija – Bioterapija deluje tako, da v sami terapiji prenašam energijo iz narave v pacientovo telo. Energija se prenaša preko mojega telesa ( delujem kot medij za prenos energije ) v pacientovo telo, kjer se uporablja za uravnavanje energetskega, duševnega, čustvenega in fizičnega blagostanja.

Pogosta vprašanja (FAQs)

Ne, bioenergetik ne postavlja nobene diagnoze za bolezni. Uporabnik na bioterapijo pride po tem, ko je opravil vse preglede pri svojem zdravniku ali specialistu. Tudi izboljšanje zdravstvenega stanja, se določa na podlagi subjektivnega občutka ( npr. Ni več prisotne bolečine ) oz. se uporabnika napoti nazaj do svojega zdravnika ali specialista na ponovne laboratorijske teste, MR, CT…  

Da, vendar ni nujno, odvisno od primarnega problema zaradi katerega je uporabnik prišel na bioterapijo. So pa reakcije na bioterapijo zaželjene. Naprimer pri uporabnikih ki pridejo na bioterapijo zaradi gangrene, se pravi ni pretoka krvi v nogah, noga začenja odmirati. V tem primeru z bioterapijo povečamo pretok krvi, v spodnje okončine, kar pripelje do reakcije da se bolečina poveča, se na rani pojavi izcedek krvi ( če je katera odprta rana prisotna ), noge postanejo tople. Vse te reakcije so zelo dobrodošle zato ker smo uspeli povečati pretok krvi v noge, kar rezultira temu da se začne tkivo obnavljati oz. celiti.  

Pogosta vprašanja (FAQs)

Ne, ni potrebna nikakršna posebna priprava. Priporočljivo je priti vsaj 10 minut pred začetkom terapije, nasploh pa si med 4-dnevnim terapevtskim ciklom vzeti dovolj časa in odložiti obveznosti, kolikor je to mogoče.

Odvisno od bolezni, ki jo zdravimo, lahko v roku nekaj dni do treh tednov ( v večini primerov ) oz. do treh mesecev pričakujemo objektivne rezultate ( predvsem pri težjih obolenjih ) na osnovi ponovnih izvidov uradne medicine. V nekaterih primerih se lahko v prvih dveh tednih simptomi celo okrepijo, kar pa je samo posledica močne reakcije telesa na povečano delovanje obnovljenega imunskega sistema.    

Pogosta vprašanja (FAQs)

Odvisno od posameznika so lahko reakcije zelo burne ali skoraj nikakršne. Večina občuti povečano toploto, “mravljince”, pritisk, trenutno olajšanje, pa tudi utrujenost, zaspanost in podobno. Vsekakor to ni merilo učinkovitosti terapije, ker je vsak človek edinstven in v skladu s tem tudi reagira.  

Po potrebi oz. želji uporabnika lahko bioterapijo ponovimo, ko mine minimalno tri tedne od zadnje bioterapije . Pomembno je tudi posameznikovo odpravljanje vzrokov za bolezensko stanje.  Pri nekaterih težjih obolenjih je potrebno izvajati bioterapevtske cikle skozi daljše obdobje.

Bodite obveščeni o novostih

Prijavite se na brezplačne e-novice