...

Bioterapija Robert Borenović

Crohnova bolezen - Z bioterapijo jih uspešno lajšamo

slika prikazuje žensko osebo ki ima velike bolečine v trebuhu obstaja možnost da ima bolečine zaradi crohnove bolezeni - Bioterapija Robert Borenović

 

 

Crohnova bolezen je kronična vnetna črevesna bolezen, ki lahko prizadene kateri koli del prebavil, od ust do anusa. Pogosto se kaže kot bolečina v trebuhu, driska in izguba teže. Bioterapija je alternativna metoda zdravljenja, ki se vse pogosteje uporablja za lajšanje simptomov Crohnove bolezni. Z uporabo naravnih metod zdravljenja lahko dosežemo izboljšanje simptomov in kakovosti življenja bolnikov.

Kaj je Crohnova bolezen?

Crohnova bolezen je kronična vnetna črevesna bolezen, ki lahko prizadene kateri koli del prebavnega trakta, od ust do zadnjika. V Sloveniji je bolezen razmeroma pogosta, zato je ozaveščanje o tej bolezni ključnega pomena za zgodnje diagnosticiranje in učinkovito zdravljenje.

Vzroki in dejavniki tveganja

Genetski, imunološki, mikrobiološki in okoljski dejavniki igrajo ključno vlogo pri razvoju Crohnove bolezni. Na genetskem nivoju so bili identificirani številni geni, ki povečujejo tveganje za razvoj bolezni, medtem ko imunološki dejavniki vključujejo nenormalne imunske odzive na črevesne mikroorganizme. Mikrobiološki dejavniki obsegajo različne bakterije in viruse, ki lahko sprožijo ali poslabšajo simptome bolezni, okoljski dejavniki pa vključujejo kajenje, prehrano in stres.

Pogosti simptomi in diagnosticiranje

Glavni simptomi Crohnove bolezni vključujejo drisko, bolečine v trebuhu, utrujenost in hujšanje. Diagnosticiranje bolezni je zapleteno in lahko vključuje serijo laboratorijskih testov, endoskopij in slikovnih preiskav. Diferencialna diagnoza je pomembna za izključitev drugih možnih vzrokov simptomov.

Potek medicinskega zdravljenja

Zdravljenje Crohnove bolezni je usmerjeno v lajšanje simptomov in preprečevanje zapletov. To lahko vključuje uporabo zdravil, kot so kortikosteroidi in imunosupresivi, kirurško zdravljenje za odstranjevanje prizadetih delov črevesja in alternativne terapije, kot so akupunktura ali prehranska dopolnila. Psihološka podpora je ključnega pomena za bolnike in njihove družine.

Življenje s Crohnovo boleznijo

Prilagajanje vsakodnevnemu življenju

Življenje s Crohnovo boleznijo lahko predstavlja izziv, vendar s pravilnim zdravljenjem in podporo, lahko bolniki vodijo polno in aktivno življenje. Prilagoditve lahko vključujejo spremembe v prehrani, upravljanje stresa in regularno zdravniško spremljanje.

Prehrana in prehranska dopolnila

Pravilna prehrana je ključnega pomena za upravljanje simptomov Crohnove bolezni. Nekatera priporočila vključujejo izogibanje mastni in začinjeni hrani, uživanje manjših obrokov skozi dan, in dodajanje prehranskih dopolnil, kot so vitamini in minerali, za zagotovitev zadostnega vnosa hranil.

Vadba in gibanje

Redna telesna aktivnost lahko pomaga pri lajšanju simptomov in izboljšanju splošnega počutja. Vendar je pomembno, da bolniki najdejo raven vadbe, ki je zanje udobna in ne povzroča dodatnega stresa na telesu.

Skupine za podporo

Skupine za podporo in organizacije, ki se ukvarjajo s Crohnovo boleznijo, lahko ponudijo dragocene informacije in podporo bolnikom in njihovim družinam. Deljenje izkušenj in nasvetov z drugimi, ki se soočajo s podobnimi izzivi, lahko prinese olajšanje in razumevanje.

Več o crohnovi bolezeni si lahko preberete na naslednji povezavi: Klikite TUKAJ

Crohnova bolezenin Bioterapija po metodi Zdenka Domančića® varna alternativa drugim zdravstvenim metodam

Bioterapija po metodi Zdenka Domančića® je izjemna in učinkovita tehnika, ki prinaša občutno olajšanje bolnikom s Crohnovo boleznijo. Z neinvazivnim pristopom, ki temelji na delovanju bioenergije, ta metoda deluje harmonizirajoče na imunski sistem, kar je ključno pri avtoimunskih obolenjih, kot je Crohnova bolezen. Praksa je pokazala, da bioterapija po metodi Zdenka Domančića® ne le lajša simptome, temveč tudi izboljša splošno kakovost življenja bolnikov. Mnogi bolniki s hudimi kroničnimi boleznimi so že doživeli pozitivne rezultate te terapije. Integracija te metode z obstoječimi oblikami zdravljenja lahko ponudi bolnikom s Crohnovo boleznijo pot k boljšemu in kvalitetnejšemu življenju.

Prednosti in slabosti bioterapije

Med prednostmi so naravni pristop, manj stranskih učinkov in izboljšanje splošnega počutja. Med pomanjkljivostmi so lahko razne reakcije na terapijo, kot so povečana utrujenost, povečanje bolečine v trebuhu in podobno. Vendar same reakcije na bioterapijo, izvenijo zelo hitro.

Mnenje strank

Bioenergija - Bioterapija Pogosta Vprašanja

Sem Robert Borenović, licencirani bioenergetik po metodi Zdenka Domančića.

S svojim znanjem in več kot 7 let izkušenj na področju bioenergije sem že pomagal številnim posameznikom pri doseganju pozitivnih rezultatov.

Verjamem, da je vsak človek edinstven in ima svoje individualne energetske potrebe. S spoštovanjem do posameznika pristopam k vsaki terapiji, pri čemer uporabljam različne tehnike za doseganje najboljših rezultatov.

Moje delo temelji na principu uravnoteženja in harmonizacije energijskega sistema telesa.

Skupaj s stranko ustvarjam energetsko povezavo, ki omogoča pretok pozitivne energije in spodbuja samozdravljenje telesa. Z mojim vodenjem in podporo, stranke dosežejo izboljšanje telesnega, čustvenega in duševnega počutja.

Zaupanje, empatija in strokovnost so temeljni elementi mojega dela. Skozi terapevtski proces zagotavljam varno in spoštljivo okolje, kjer lahko stranke brez zadržkov izrazijo svoje potrebe in izzive.

Licenca Robert Borenović
Certifikat BIOENERGIJSKEGA DELOVANJA

Crohnova bolezen je kronična bolezen, ki lahko močno vpliva na kakovost življenja bolnika. Medtem ko tradicionalne metode zdravljenja ponujajo olajšanje, se mnogi bolniki obračajo k alternativnim metodam, kot je bioterapija, da bi našli dodatno pomoč. Z ustrezno oskrbo in podporo je mogoče obvladati simptome in živeti polno življenje.

Ne čakajte da se vaše zdravstveno stanje poslabša, naročite se na bioterapijo še danes in zaživite kvalitetnejše življenje.

BIOTERAPIJA

Izvedite več o bioterapiji

KONTAKT

Izpolnite kontaktni obrazec in se naročite na svojo terapijo

BIOTERAPIJA NA DALJAVO

Izvedite več o bioterapiji na daljavo

Pogosta vprašanja (FAQs)

Za lajšanje simptomov Crohnove bolezni na naraven način lahko uporabite Bioterapijo po metodi Zdenka Domančića®, ki deluje harmonizirajoče na imunski sistem. Prav tako je priporočljiva uravnotežena prehrana, zmanjšati nivo stresa z meditacijo ali jogo, ter redna telesna aktivnost.

Bioterapija po metodi Zdenka Domančića® deluje tako, da olajša simptome Crohnove bolezni in izboljša splošno kakovost življenja bolnikov. Mnogi bolniki s hudimi kroničnimi boleznimi so že doživeli pozitivne rezultate te terapije. Poleg lajšanja simptomov ta terapija pomaga tudi pri izboljšanju splošnega počutja in zmogljivosti bolnikov, kar vodi do boljšega in kakovostnejšega življenja.

Bioterapija po metodi Zdenka Domančića® je neinvazivna energetska metoda, ki s pomočjo bioenergije jača imunski sistem, da deluje harmonično, kar je še posebej koristno pri avtoimunskih boleznih, kot je Crohnova bolezen. Praksa je pokazala, da ta metoda ne le lajša simptome Crohnove bolezni, ampak tudi izboljša splošno kakovost življenja bolnikov. Z integracijo te metode z obstoječimi oblikami zdravljenja bolniki s Crohnovo boleznijo doživijo boljše in kakovostnejše življenje.

Da, Bioterapija po metodi Zdenka Domančića® je varna in učinkovita alternativa drugim zdravstvenim metodam za zdravljenje Crohnove bolezni. Z naravnim, neinvazivnim pristopom, ta metoda ponuja občutno olajšanje bolnikom, ne da bi povzročila kakršne koli neželene stranske učinke, ki so pogosto povezani z drugimi zdravili in kirurškimi posegi.

Bodite obveščeni o novostih

Prijavite se na brezplačne e-novice