...

Bioterapija Robert Borenović

Bronhitis - z bioterapijo vam lahko učinkovito pomagam

bronhitis - Bioterapija Robert Borenović , slika prikazuje ilustrirano sliko zgornjih dihalnih poti ki so vneta. To imenujemo bronhitis

Bronhitis je bolezen dihal, ki prizadene med 10 do 25 odstotkov odraslega prebivalstva. Ta bolezen se manifestira, ko so bronhiole (cevi za prenašanje zraka v pljučih) vnete, kar povzroči povečano proizvodnjo sluzi. Obstajata dve glavni obliki bronhitisa: akutni in kronični bronhitis. Kronični bronhitis je opredeljen kot kašelj, ki povzroča izpljunek, in traja vsaj tri mesece v letu za dve zaporedni leti. Kašelj in vnetje sta lahko posledica začetne okužbe ali dolgotrajne izpostavljenosti dražilnim snovem, kot je cigaretni dim

Vzroki bronhitisa

Bronhitis je bolezen dihalnih poti, ki jo lahko povzročijo različni dejavniki. Na splošno lahko bronhitis razdelimo na dve vrsti: akutni bronhitis in kronični bronhitis. Vsak od njih ima različne vzroke.

Akutni Bronhitis:

 • Virusne okužbe: Najpogostejši vzrok akutnega bronhitisa so virusne okužbe, ki vključujejo viruse, ki povzročajo prehlad in gripo.
 • Bakterijske okužbe: Čeprav so manj pogoste, lahko tudi bakterijske okužbe povzročijo akutni bronhitis.
 • Dražilne snovi: Okužbe se lahko širijo iz nosu, grla ali sinusov v bronhialne cevi, prav tako pa lahko kajenje, onesnaženje zraka, prah in strupeni plini povzročijo vnetje bronhialnih cevi, ki vodi do akutnega bronhitisa.

Kronični Bronhitis:

 • Kajenje tobaka: Kronični bronhitis je običajno, vendar ne vedno, posledica kajenja tobaka.
 • Izpostavljenost dražilnim snovem: Kronični bronhitis lahko povzroči tudi izpostavljenost cigaretnemu dimu, onesnaženemu zraku, prahu ali strupenim plinom.
 • Dolgotrajna izpostavljenost dražilnim snovem: To vključuje izpostavljenost škodljivim kemikalijam ali drugim snovem, ki lahko dražijo dihalne poti over time. 

Kateri simptomi spremljajo bronhitis

Simptomi bronhitisa so lahko različni in se lahko razlikujejo med akutnim in kroničnim bronhitisom. Spodaj so navedeni osnovni simptomi bronhitisa:

 • Kašelj: Kašelj je glavni simptom tako akutnega kot kroničnega bronhitisa, ki je pogosto dolgotrajen in lahko proizvaja sluz.
 • Izkašljevanje Sluzi: Izkašljevanje sluzi, ki je lahko različnih barv, kot so prozirna, bela, rumenkasta ali zelena, je drugi najpogostejši simptom. Redko se lahko v sluzi pojavijo tudi sledovi krvi.
 • Težave z Dihanjem: Bolniki lahko občutijo težave z dihanjem, kot so pomanjkanje zraka in zviždanje v pljučih pri dihanju.
 • Bolečina v Prsih: Nelagodje ali bolečina v prsih je pogost simptom bronhitisa.
 • Povišana Telesna Temperatura: Povišana telesna temperatura je mogoča, vendar ni tipična za bronhitis. Če se pojavi, lahko kaže na prisotnost pljučnice ali gripe.
 • Drugi Simptomi: Drugi simptomi lahko vključujejo utrujenost, zimice in tresavico, če je prisotna povišana telesna temperatura.

Simptomi akutnega bronhitisa se običajno razvijejo v 24 do 48 urah po okužbi, ki je sprožila vnetje bronhialnih cevi. Simptomi lahko trajajo več tednov, kljub temu pa se akutni bronhitis običajno popolnoma pozdravi brez dolgoročnih posledic.

Prikazani simptomi kažejo na to, kako lahko bronhitis vpliva na posameznikovo počutje in sposobnost normalnega dihanja.

Bronhitis pri otrocih

Bronhitis pri otrocih je pogosto stanje, ki je običajno posledica virusnih okužb, vendar ga lahko povzročijo tudi bakterijske okužbe in dražilci, kot so cigaretni dim ali prah. Najpogosteje se pojavi v akutni obliki po virusnih okužbah, predvsem v starostnem obdobju od treh do osmih let, ko otrokov dihalni in imunski sistem še ni popolnoma oblikovan. Akutni bronhitis je zelo pogost pri otrocih, poleg tega pa so znani tudi kronični in obstruktivni bronhitis ter akutni bronhiolitis, ki je posebej nevarno stanje dihal pri dojenčkih in malčkih.

Simptomi bronhitisa pri otrocih vključujejo:

 • Vnetje grla
 • Utrujenost
 • Izcedek iz nosu
 • Driska
 • Bolečine
 • Suh kašelj
 • Rumeno-zelena sluz
 • Bolečine v prsih, težave z dihanjem in kratka sapa
 • V primeru hujših oblik bronhitisa lahko pride do povišane telesne temperature, ki traja nekaj dni, kašljanje pa tudi nekaj tednov.

Za zdravljenje bronhitisa pri otrocih je priporočljivo:

 • Zagotovite, da otrok zaužije dovolj tekočine (okoli 8 do 10 kozarcev na dan), da preprečite dehidracijo in pomagate odpreti dihalne poti.
 • Uporaba vlažilnikov zraka, da olajšate otrokovo dihanje.
 • Uporaba slanih kapljic za nos za lajšanje dihanja, če je nos zamašen.
 • Zagotovite, da ima otrok veliko počitka in da je prostor čist, topel in brez dima.

Več o bronhitisu si lahko preberete na naslednji povezavi: Kliknite TUKAJ

Bronhitis in Bioterapija po metodi Zdenka Domančića® - varna alternativa drugim zdravstvenim metodam

Bioterapija po metodi Zdenka Domančića® je alternativna metoda zdravljenja, ki omogoča zdravljenje z uporabo bioenergije. Ta metoda zdravljenja temelji na prepričanju, da ima vsak organizem sposobnost samozdravljenja in da lahko bioterapija (terapija z bioenergijo) to sposobnost spodbudi. Pri tej metodi uporabljam svoje roke kot glavno orodje prenosa bioenergije, da odpravim blokade in obnovim pretok energije v telesu. Bioterapija je učinkovita pri zdravljenju številnih težav, vključno z bronhitisom, migrenami, alergijami, depresijo in številnimi drugimi, pri katerih klasična medicina ni zadosti učinkovita. Pri odpravljanju zdravstvenih težav, brez zdravil in stranskih učinkov le teh, pa je pomembno, da se uporablja učinkovita metoda, ki lahko prinese trajne rezultate.

Mnenje strank

Bioenergija - Bioterapija Pogosta Vprašanja

Sem Robert Borenović, licencirani bioenergetik po metodi Zdenka Domančića.

S svojim znanjem in več kot 7 let izkušenj na področju bioenergije sem že pomagal številnim posameznikom pri doseganju pozitivnih rezultatov.

Verjamem, da je vsak človek edinstven in ima svoje individualne energetske potrebe. S spoštovanjem do posameznika pristopam k vsaki terapiji, pri čemer uporabljam različne tehnike za doseganje najboljših rezultatov.

Moje delo temelji na principu uravnoteženja in harmonizacije energijskega sistema telesa.

Skupaj s stranko ustvarjam energetsko povezavo, ki omogoča pretok pozitivne energije in spodbuja samozdravljenje telesa. Z mojim vodenjem in podporo, stranke dosežejo izboljšanje telesnega, čustvenega in duševnega počutja.

Zaupanje, empatija in strokovnost so temeljni elementi mojega dela. Skozi terapevtski proces zagotavljam varno in spoštljivo okolje, kjer lahko stranke brez zadržkov izrazijo svoje potrebe in izzive.

Licenca Robert Borenović
Certifikat BIOENERGIJSKEGA DELOVANJA

Bioterapija je naravno zdravilo proti bronhitisu. Z integracijo bioterapije v svoj režim zdravljenja lahko izboljšate svoje zdravje in kakovost življenja. Zato ne čakajte več in se še danes naročite na bioterapijo po metodi Zdenka Domančića®.

BIOTERAPIJA

Izvedite več o bioterapiji

KONTAKT

Izpolnite kontaktni obrazec in se naročite na svojo terapijo

BIOTERAPIJA NA DALJAVO

Izvedite več o bioterapiji na daljavo

Pogosta vprašanja (FAQs)

Bronhitis je vnetje sluznice bronhijev, ki se kaže s simptomi, kot so kašelj, izkašljevanje sluzi, piskanje in težko dihanje.

Najpogostejši vzrok za bronhitis je virusna okužba, kot je prehlad ali gripa. V redkih primerih pa je lahko tudi bakterijska okužba ali izpostavljenost škodljivim snovem, kot je cigaretni dim.

Bioterapija po metodi Zdenka Domančića® je oblika energetske terapije, ki temelji na prenosu in uravnavanju življenjske energije. Pri bronhitisu bioterapija pomaga pri uravnavanju energijskega pretoka v telesu, kar prispeva k zmanjšanju vnetja, poveča se cirkulacija in posledično pacient lažje diha.

Bodite obveščeni o novostih

Prijavite se na brezplačne e-novice