...

Bioterapija Robert Borenović

Gangrena - Z bioterapijo vam lahko učinkovito pomagam

Gangrena - Bioterapija Robert Borenović , slika prikazuje nogo na kateri se vidi da je prisotna gangrena

 

Gangrena je ena izmed najresnejših težav v zdravstvu, ki zahteva takojšnje ukrepanje in zdravljenje. Gre za stanje, pri katerem tkiva telesa umirajo zaradi pomanjkanja krvnega obtoka ali okužbe. Ta bolezen prinaša resne posledice in lahko ogrozi življenje posameznika. Vendar pa obstaja alternativni pristop k zdravljenju gangrene, ki je vse bolj prepoznan in uporabljen – bioterapija.

Kaj je Gangrena?

Gangrena je stanje, pri katerem tkivo v določenem delu telesa umre, običajno zaradi pomanjkanja krvnega pretoka. Kri je esencialna za preživetje tkiva, saj prinaša kisik in hranila, ki so potrebna za delovanje celic. Ko je krvni pretok prekinjen, celice začnejo umirati, kar vodi v razvoj gangrene.

Vrste Gangrene

 • Suha Gangrena: Suha gangrena je najpogosteje povezana s kroničnimi zdravstvenimi stanji, ki zmanjšujejo krvni pretok. Prizadeto tkivo postane suho, trdo in črno.
 • Mokra Gangrena: Mokra gangrena se običajno pojavi po poškodbi, ki je omogočila bakterijam vstop v tkivo. Prizadeto tkivo postane vlažno, oteklo in lahko oddaja neprijeten vonj.
 • Plinska Gangrena: Plinska gangrena je posledica okužbe z bakterijami, ki proizvajajo plin v tkivu. Prizadeto območje lahko postane močno oteklo in boleče.

Pogosti vzroki in dejavniki tveganja za gangreno

 • Okužbe: Okužbe lahko povzročijo vnetje in oteklino, ki zmanjšata krvni pretok do določenega dela telesa. Ko je krvni pretok omejen, tkivo začne umirati, kar vodi v gangreno.
 • Poškodbe: Poškodbe, kot so zlomi kosti, opekline ali ureznine, lahko poškodujejo krvne žile in prekinejo krvni pretok, kar lahko vodi do gangrene.
 • Kronična Zdravstvena Stanja: Kronična zdravstvena stanja, kot so sladkorna bolezen in ateroskleroza, lahko poškodujejo krvne žile in zmanjšajo krvni pretok, kar lahko privede do gangrene.

Prepoznavanje simptomov neugodja in zgodnjih znakov gangrene

 • Spremenjena barva kože: En od prvih znakov gangrene je sprememba barve kože na prizadetem območju. Koža lahko postane bledo siva, modra, črna, rdeča ali vijolična.
 • Oteklina in Bolečina: Prizadeto območje je lahko oteklo in boleče. Bolečina se lahko sčasoma zmanjša, ko živčna tkiva umrejo.
 • Slab vonj: Mrtvo tkivo lahko oddaja neprijeten vonj zaradi razpadanja.

Konvencionalno Zdravljenje Gangrene

Običajno se gangreno zdravi s kirurškimi posegi, kot so amputacije prizadetih delov telesa, in uporabo antibiotikov za zatiranje okužbe. Obstaja možnost zdravljenja tudi z Hiperbarično Oksigenacijsko komoro. Čeprav so ta zdravljenja pogosto učinkovita, lahko povzročijo dolgotrajno okrevanje in trajne posledice.

Več o gangreni si lahko preberete na naslednji povezavi: Kliknite TUKAJ

Bioterapija je rešitev za gangreno

Bioterapija je alternativna metoda zdravljenja, ki temelji na uporabi bioenergije za spodbujanje naravnih procesov zdravljenja telesa. Pri bioterapiji izkušen bioterapevt usmerja in uravnava energijo, da pomaga telesu pri okrevanju. Ta holistični pristop je vse bolj priljubljen in se uporablja tudi pri zdravljenju gangrene.

Prednosti Bioterapije pri Zdravljenju Gangrene

Bioterapija pomaga pri zdravljenju gangrene na več načinov:

 • Povečanje krvnega obtoka: Bioterapija lahko izboljša cirkulacijo krvi v prizadetih tkivih, kar pomaga pri preprečevanju nadaljnjega odmiranja tkiv.
 • Spodbujanje regeneracije: Terapevti pomagajo telesu pri naravni obnovi poškodovanih tkiv.
 • Lajšanje bolečin: Bioterapija lahko pomaga pri lajšanju bolečin, povezanih z gangreno.
 • Okrepitev imunskega sistema: Povečanje vitalne energije lahko okrepi imunski sistem in pomaga telesu pri boju proti okužbam.

Izkušnje Pacientov z Bioterapijo

Številni pacienti so poročali o izboljšanjih po terapijah bioterapije, vključno z zmanjšanjem bolečin, hitrejšim okrevanjem in preprečevanjem nadaljnjega napredovanja gangrene. To alternativno zdravljenje je vsekakor vredno raziskati, zlasti za tiste, ki želijo zmanjšati potrebo po kirurških posegih.

OPOZORILO!!!

Vsi tisti ki ne morejo gledati odprtih ran, naj si ne predvajajo videa!!!!

Kako vam Lahko Pomagam

Če se soočate z gangreno ali poznate nekoga, ki potrebuje pomoč, sem tu, da pomagam. Moje storitve bioterapije so prilagojene vsakemu posamezniku in njihovim specifičnim potrebam. Za več informacij o tem, kako bioterapija deluje in kako vam lahko pomagam, me kontaktirajte.

Bioenergija - Bioterapija Pogosta Vprašanja

Sem Robert Borenović, licencirani bioenergetik po metodi Zdenka Domančića.

S svojim znanjem in več kot 7 let izkušenj na področju bioenergije sem že pomagal številnim posameznikom pri doseganju pozitivnih rezultatov.

Verjamem, da je vsak človek edinstven in ima svoje individualne energetske potrebe. S spoštovanjem do posameznika pristopam k vsaki terapiji, pri čemer uporabljam različne tehnike za doseganje najboljših rezultatov.

Moje delo temelji na principu uravnoteženja in harmonizacije energijskega sistema telesa.

Skupaj s stranko ustvarjam energetsko povezavo, ki omogoča pretok pozitivne energije in spodbuja samozdravljenje telesa. Z mojim vodenjem in podporo, stranke dosežejo izboljšanje telesnega, čustvenega in duševnega počutja.

Zaupanje, empatija in strokovnost so temeljni elementi mojega dela. Skozi terapevtski proces zagotavljam varno in spoštljivo okolje, kjer lahko stranke brez zadržkov izrazijo svoje potrebe in izzive.

Licenca Robert Borenović
Certifikat BIOENERGIJSKEGA DELOVANJA

Gangrena je resna bolezen, vendar pa obstajajo alternativne metode zdravljenja, kot je bioterapija, ki lahko ponudijo upanje in izboljšajo kakovost življenja posameznikov. Ne oklevajte se posvetovati s strokovnjakom, če se soočate s to težavo, in raziskati možnosti, ki so na voljo.

V primeru vprašanj ali želje po posvetu me lahko vedno kontaktirate prek moje spletne strani. Zdravje je najpomembnejše, skupaj lahko premagamo gangreno.

BIOTERAPIJA

Izvedite več o bioterapiji

KONTAKT

Izpolnite kontaktni obrazec in se naročite na svojo terapijo

BIOTERAPIJA NA DALJAVO

Izvedite več o bioterapiji na daljavo

Pogosta vprašanja (FAQs)

Gangrena je stanje, pri katerem tkiva telesa odmrejo zaradi pomanjkanja krvnega obtoka ali okužbe. Obstajajo različne vrste gangrene, kot so suha gangrena, mokra gangrena in plinska gangrena, s simptomi, kot so bolečina, oteklina, sprememba barve kože in odmiranje tkiv.

Pogosti vzroki vključujejo slabo prekrvavitev zaradi bolezni, kot je diabetes, ali težav s krvnimi žilami, ter poškodbe, kot so zlomi ali razjede, ki povečajo tveganje za razvoj gangrene.

Gangreno se običajno zdravi s kirurškimi posegi, kot so amputacije prizadetih delov telesa, in uporabo antibiotikov za zatiranje okužbe​.

Bioterapija je alternativna metoda zdravljenja, ki temelji na uporabi bioenergije za spodbujanje naravnih procesov zdravljenja telesa. Bioterapija izboljša krvni obtok v prizadetih tkivih, pomaga pri regeneraciji tkiv, lajša bolečine, povezane z gangreno, in krepi imunski sistem za boj proti okužbam​.

Bodite obveščeni o novostih

Prijavite se na brezplačne e-novice