Bioterapija Robert Borenović

BIOTERAPIJA IN DEPRESIJA

Bioterapija in depresija
BIOTERAPIJA IN DEPRESIJA

DEPRESIJA

Depresija je ena najbolj razširjenih psihiatričnih motenj, ki lahko prizadene vsakogar ne glede na starost, spol ali družbeni status. Vzroki za depresijo so različni in lahko vključujejo biološke, psihološke in socialne dejavnike. Bioterapija je ena izmed metod alternativne medicine, ki se uporablja pri zdravljenju depresije in lahko pomaga pri lajšanju simptomov ter izboljšanju kakovosti življenja.

BIOTERAPIJA IN DEPRESIJA

Depresija je lahko povezana z neuravnoteženostjo nevrotransmiterjev v možganih, ki prenašajo signale med živčnimi celicami. Če so ravni nevrotransmiterjev neuravnovešene, to lahko vodi v depresijo. Poleg tega lahko genetski dejavniki vplivajo na tveganje za razvoj depresije, saj so nekatere genske variante povezane z večjim tveganjem za to motnjo. Psihološki dejavniki, kot so stresni življenjski dogodki, negativne misli, nizko samospoštovanje in slaba samopodoba, lahko prav tako prispevajo k razvoju depresije. Socialni dejavniki, kot so revščina, osamljenost in socialna izolacija, lahko prav tako prispevajo k depresiji. Težave v odnosih, težave pri delu ali šoli, pa tudi težave pri prilagajanju na spremembe v življenju lahko povzročijo ali poslabšajo depresijo.

BIOTERAPIJA IN DEPRESIJA

Ena izmed najpomembnejših koristi bioterapije je povečanje ravni serotonina v možganih. Serotonin je nevrotransmiter, ki ima pomembno vlogo pri uravnavanju razpoloženja, apetita in spanja. Znižane ravni serotonina lahko povzročijo depresijo, zato povečanje ravni serotonina lahko pomaga pri zdravljenju te motnje.

Poleg tega bioterapija lahko pomaga tudi pri povečanju odpornosti na stres in izboljšanju čustvene stabilnosti. Bioterapija lahko pomaga pri zmanjševanju simptomov depresije, kot so žalost, občutki brezna, pomanjkanje energije in težave s spanjem. Prav tako lahko bioterapija pomaga pri izboljšanju kognitivnih funkcij, kot so koncentracija, spomin in pozornost, kar je lahko koristno pri lajšanju simptomov depresije.

BIOTERAPIJA IN DEPRESIJA

Bioterapija je lahko koristna za ljudi, ki ne želijo uporabljati tradicionalnih zdravil za depresijo ali pa so že poskusili tradicionalna zdravila in niso imeli želenih učinkov. Bioterapija lahko deluje tudi kot dopolnilna terapija k tradicionalni medicini in lahko pomaga pri lajšanju simptomov depresije ter izboljšanju kakovosti življenja.

BIOTERAPIJA IN DEPRESIJA

Bioterapija sama vam lahko pri depresivnih stanjih ogromno pomaga. In sicer z bioterapijo lahko naredimo več kot pa z samimi antidepresivi. Po mojih izkušnjah se ljudje že po eni terapiji veliko bolje počutijo. V veliki večini so pripravljeni da nadaljujejo normalno življenje naprej. Vendar je pa potrebno vedeti da ko smo iz depresije ven, da je potrebo še vedno narediti ostale korake da do takšnih stanj več nebi prihajalo. Temu pravimo delo na sebi oz. mentalna higiena. Kajti do depresije vas je nekaj pripeljalo, ta vzrok je potrebno ozavestiti in pa ga začeti reševati. 

Obstaja veliko knjig o osebni rasti ki vam lahko odprejo obzorja da se z težavo spoprimete sami. Včasih tudi to ni dovolj oz. je sam to področje težko odkrivati kajti če že v štartu nismo zadosti pošteni sami do sebe si velikokrat ljudje lažemo ( oz. mislimo ) da smo se povzpeli stopničko višje dejansko pa smo vzrok depresije še dodatno potisnili globlje vase. Zato bi v tej točki vsakemu priporočil, da si poišče dobrega psihoterapevta ( ne tistega ki mu je cilj samo predpisovati antidepresive ) da skupaj prideta do vzroka težave. Ne tako malokrat, se pa tudi že med samimi terapijami zgodi da uporabnik bioterapije pride do vzroka svoje težave in vzrok skupaj eliminiramo.

                                                                Ne zatiskajte si oči, spreglejte in vaše težave se bodo začele reševati.

BIOTERAPIJA

Izvedite več o bioterapiji

KONTAKT

Izpolnite kontaktni obrazec in se naročite na svojo terapijo

BIOTERAPIJA NA DALJAVO

Izvedite več o bioterapiji na daljavo

Bodite obveščeni o novostih

Prijavite se na brezplačne e-novice